Neler Yeni

sistemim neden düşük fps alıyor ?

Luthanel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak zeytün
işlemci amd ryzen 5 3500
ekran kartı gtx 1660 super
ram 16
anakart b450 s2h
480 gb ssd var lakin pc nin videoalrını izledğimde en kolayından lolden örnek vermem gerekirse 200 hatta 300 fps almam gerekirken ben 140 civarlarında dolaşıyorum lakin ben bu pc yi toplarken 2x8 almak yerine 1x16 oldum sorun neyden kaynaklı olabilir ?

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
işlemci amd ryzen 5 3500
ekran kartı gtx 1660 super
ram 16
anakart b450 s2h
480 gb ssd var lakin PC nin videoalrını izledğimde en kolayından lolden örnek vermem gerekirse 200 hatta 300 fps almam gerekirken ben 140 civarlarında dolaşıyorum lakin ben bu PC yi toplarken 2x8 almak yerine 1x16 oldum sorun neyden kaynaklı olabilir ?
Dual channel yapmadığınız için bir performans düşüşü olur.Fakat o kadar da düşürmez.Driverlarınızı güncellediniz mi.Sıcaklık ve kullanım değerleri nasıl?

Luthanel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak zeytün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dual channel yapmadığınız için bir performans düşüşü olur.Fakat o kadar da düşürmez.Driverlarınızı güncellediniz mi.Sıcaklık ve kullanım değerleri nasıl?
değerler biraz fazla şuan tam bir sayı veremicem ama baya ısındığını hissediyorum ekran kartı driverınıda yükledim ve güncelledim lakin işlemci hakkında bir bilgim yok.

Herucane

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,157
İsim
Canberk pala
Hocam 2x8 yapsaydınız keşke ama fazla sıkıntı olmaz.Ekran kartı işlemci marka falan atarmısın.

Luthanel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak zeytün
Hocam 2x8 yapsaydınız keşke ama fazla sıkıntı olmaz.Ekran kartı işlemci marka falan atarmısın.
GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
AMD RYZEN 5 3500 MPK 3.6GHz 16MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 İşlemci yakın zamanda 2x16 yapıcam sanırım da işte gene de fazla düşük geldi bunlar için

onurfndkc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur
Aynı bileşenlere sahibiz hemen hemen Lol oynamıyorum fakat şöyle belirteyim Pubg de low ayarlarda 150-160 Apex Legends da düşük ayarlarda 160 civarı almaktayım Nvidia denetim masasında işlem yaptınız mı? ya da ramler bios da xmp olarak açık mı?

Luthanel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak zeytün
Aynı bileşenlere sahibiz hemen hemen Lol oynamıyorum fakat şöyle belirteyim PUBG de low ayarlarda 150-160 Apex Legends da düşük ayarlarda 160 civarı almaktayım Nvidia denetim masasında işlem yaptınız mı? ya da ramler bios da xmp olarak açık mı?
denetim masasında evet işlem yaptım fakat ramlerin açık olup olmadığı hakkında bir bilgim yok nasıl yapılıcağını bilmediğim için ellemedim

aragonattt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
679
İsim
Efe Kaya
Instagram
efekayakaya
Lolde performans değeri ölçülmez istediğin kadar iyi sistemin olsun lolde en fazla 1 el boyunca düzgün fps alırsın sonra çekiliyor aşağı optimizasyonu çöp
Eğer ram dual channel olsaydı özellikle amd sistemde bi yüzde 20 fps fark ederdi ama oyunları rahat oynamaman bi de biostan ramin profilini seçmen gerkiyor olabilir kendi mhzinde çalılmıyordur belki

Luthanel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
burak zeytün
Lolde performans değeri ölçülmez istediğin kadar iyi sistemin olsun lolde en fazla 1 el boyunca düzgün fps alırsın sonra çekiliyor aşağı optimizasyonu çöp
Eğer ram dual channel olsaydı özellikle amd sistemde bi yüzde 20 fps fark ederdi ama oyunları rahat oynamaman bi de biostan ramin profilini seçmen gerkiyor olabilir kendi mhzinde çalılmıyordur belki
sağol genel olarak bütün oyunlarda öyle lol küçük bir oyun olduğu için örnek verdim cod vs.de de fazla düşüyor 80-90 almam gerekirken 40-6- arası oluyor

Top Bottom