Neler Yeni

Sistemim oyunlarda takılıyor ve FPS düşüyor

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Yaklaşık 5 ay önce itopya.com'dan almış olduğum Dadg2 sistemim geldiği günden beri oyunlarda takılma ve kasma yapıyor. Sistemi driver + montaj ile satın aldım. Sistemim geldiğinde deneme sürümü orijinal Windows 10 yüklüydü. Oyunlarımı ve gerekli programlarımı yükledim. Belli bir süre sonra sistemin oyunlarda menülerde bile takıldığını gördüm. Video izlerken bile seste 1 saniyelik "zrrr" diye takılma oluyordu. Bazen sistem kilitlenip uyku moduna geçiyordu ve güç tuşu harici hiçbir işlem çalışmıyordu. Sıcaklık değerleri gayet normaldi. BIOS güncel. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüp format atıp driverlarıyla birlikte orijinal Windows kurdum fakat sorun yine düzelmedi. İtopya ile iletişime geçtiğimde işlemcim arızalı olduğu söylendi ve değişim onaylandı. Daha sonra yeni işlemcimi sorunsuz bir şekilde montajladım. Daha önce saydığım problemler düzeldi fakat takılma ve FPS düşüşü düzelmedi. Anakart, ram, ekran kartını servise gönderdim bir sorun görülmedi. Sistemi komple İtopya'nın teknik servisine göndereceğim fakat bir çözüm bulursam boşuna 25 30 gün serviste beklememiş olurum. SSD ve Harddisk'im de bad sector (ölü bölge) yok. Ne yaptıysam sorunu çözemedim yardımcı olursanız ve bu sorunu çözersek sizlere minnettar:) kalırım. Sistem özelliklerim;
Anakart: Gigabyte b450m s2h
Ekran kartı: Gigabyte RX 590 Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ram: Adata XPG Gammix d10 8 gb 3000 mhz
Depolama: Adata 240 gb SSD, Seagata Barracuda 1 TB 7200 RPM
Kasa: Corsair Spec Delta RGB
Güç Kaynağı: Corsair VS 550w 80plus
Zaten Abdullah abimizin topladığı sistem ben sadece bir kaç ufak değişiklik yaptım ☺

Son düzenleme:

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,784
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Seste takılma daha çok RAM sorunudur bu arada.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,784
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
O sorun çözülmüş olabilir fakat o kendi kendine düzelecek bir mevzu değil bence. Memtest yapmanızı öneririm.

Farcih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Pamir Demirtaş
Sana önerim arkadaşında eğer varsa sitemine uyumlu ram ödünç al ve dene. Almış olduğun ram tek olduğu için ne kadar kullandığının önemi olmaz. Çoğu zamanlarda belirttiğin sorunlar ram'in yükünü kaldıramamasından oluyor. Ben çoğunlukla bu tarz olayların önüne geçmek adına 2x4 olacak şekilde öneririm.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Sana önerim arkadaşında eğer varsa sitemine uyumlu ram ödünç al ve dene. Almış olduğun ram tek olduğu için ne kadar kullandığının önemi olmaz. Çoğu zamanlarda belirttiğin sorunlar ram'in yükünü kaldıramamasından oluyor. Ben çoğunlukla bu tarz olayların önüne geçmek adına 2x4 olacak şekilde öneririm.
8 gb ram kullananlarda drop oluyor dediğin doğru dostum fakat benim sorunumun bu olduğunu sanmıyorum ama en yakın zamanda aynı model 8 gb ram ekleme yapacağım.

utkuversus

80+ Bronze
Memtest86 ile belleğini test et. Eğer sorun çıkmaz ise geriye tek seçenek kalıyor.
Oyumu ekran kartından yana kullanıyorum.
Bu "drrr" olayı başıma 2 kere geldi. İkisinde de AMD marka ekran kartım arızalı çıktı. Farklı bir ekran kartı ile test etme imkanınız varsa deneyin derim. İtopyadan sorunsuz olarak dönmesi de bence ikna edici değil.

İbrahim Özel

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Memtest86 ile belleğini test et. Eğer sorun çıkmaz ise geriye tek seçenek kalıyor.
Oyumu ekran kartından yana kullanıyorum.
Bu "drrr" olayı başıma 2 kere geldi. İkisinde de AMD marka ekran kartım arızalı çıktı. Farklı bir ekran kartı ile test etme imkanınız varsa deneyin derim. İtopyadan sorunsuz olarak dönmesi de bence ikna edici değil.
[/QUOTE
Ram'ime memtest yapmıştım daha önce bir sorun çıkmadı. FPS düşerken ekran kartı kullanımım düşüyordu. İşlemci %40 falandı darboğaz olmuyordu. Bazen FPS düşmüyor ama takılma oluyor. Ekran kartını 2 defa servise yolladım 2'sinde de arıza yok dendi. Başka bir ekran kartı ile denemeye çalışacağım. Cevap için teşekkürler. ☺

MİNKARİ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Tarık HAKYEMEZ
Yaklaşık 5 ay önce itopya.com'dan almış olduğum Dadg2 sistemim geldiği günden beri oyunlarda takılma ve kasma yapıyor. Sistemi driver + montaj ile satın aldım. Sistemim geldiğinde deneme sürümü orijinal Windows 10 yüklüydü. Oyunlarımı ve gerekli programlarımı yükledim. Belli bir süre sonra sistemin oyunlarda menülerde bile takıldığını gördüm. Video izlerken bile seste 1 saniyelik "zrrr" diye takılma oluyordu. Bazen sistem kilitlenip uyku moduna geçiyordu ve güç tuşu harici hiçbir işlem çalışmıyordu. Sıcaklık değerleri gayet normaldi. BIOS güncel. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüp format atıp driverlarıyla birlikte orijinal Windows kurdum fakat sorun yine düzelmedi. İtopya ile iletişime geçtiğimde işlemcim arızalı olduğu söylendi ve değişim onaylandı. Daha sonra yeni işlemcimi sorunsuz bir şekilde montajladım. Daha önce saydığım problemler düzeldi fakat takılma ve FPS düşüşü düzelmedi. Anakart, ram, ekran kartını servise gönderdim bir sorun görülmedi. Sistemi komple İtopya'nın teknik servisine göndereceğim fakat bir çözüm bulursam boşuna 25 30 gün serviste beklememiş olurum. SSD ve Harddisk'im de bad sector (ölü bölge) yok. Ne yaptıysam sorunu çözemedim yardımcı olursanız ve bu sorunu çözersek sizlere minnettar:) kalırım. Sistem özelliklerim;
Anakart: Gigabyte b450m s2h
Ekran kartı: Gibayte RX 590 Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ram: Adata XPG Gammix d10 8 gb 3000 mhz
Depolama: Adata 240 gb SSD, Seagata Barracuda 1 TB 7200 RPM
Kasa: Corsair Spec Delta RGB
Güç Kaynağı: Corsair VS 550w 80plus
Zaten Abdullah abimizin topladığı sistem ben sadece bir kaç ufak değişiklik yaptım ☺
takılma ve drop yemenin tek sebebi ikinci bir ram olmaması ryzen kullanıyorsan gücünü ramlardan aldığını unutmaman gerekir

Top Bottom