İbrahim Özel
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 13
Yaklaşık 5 ay önce itopya.com'dan almış olduğum Dadg2 sistemim geldiği günden beri oyunlarda takılma ve kasma yapıyor. Sistemi driver + montaj ile satın aldım. Sistemim geldiğinde deneme sürümü orijinal Windows 10 yüklüydü. Oyunlarımı ve gerekli programlarımı yükledim. Belli bir süre sonra sistemin oyunlarda menülerde bile takıldığını gördüm. Video izlerken bile seste 1 saniyelik "zrrr" diye takılma oluyordu. Bazen sistem kilitlenip uyku moduna geçiyordu ve güç tuşu harici hiçbir işlem çalışmıyordu. Sıcaklık değerleri gayet normaldi. BIOS güncel. Yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüp format atıp driverlarıyla birlikte orijinal Windows kurdum fakat sorun yine düzelmedi. İtopya ile iletişime geçtiğimde işlemcim arızalı olduğu söylendi ve değişim onaylandı. Daha sonra yeni işlemcimi sorunsuz bir şekilde montajladım. Daha önce saydığım problemler düzeldi fakat takılma ve FPS düşüşü düzelmedi. Anakart, ram, ekran kartını servise gönderdim bir sorun görülmedi. Sistemi komple İtopya'nın teknik servisine göndereceğim fakat bir çözüm bulursam boşuna 25 30 gün serviste beklememiş olurum. SSD ve Harddisk'im de bad sector (ölü bölge) yok. Ne yaptıysam sorunu çözemedim yardımcı olursanız ve bu sorunu çözersek sizlere minnettar kalırım. Sistem özelliklerim;
Anakart: Gigabyte b450m s2h
Ekran kartı: Gigabyte RX 590 Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ram: Adata XPG Gammix d10 8 gb 3000 mhz
Depolama: Adata 240 gb SSD, Seagata Barracuda 1 TB 7200 RPM
Kasa: Corsair Spec Delta RGB
Güç Kaynağı: Corsair VS 550w 80plus
Zaten Abdullah abimizin topladığı sistem ben sadece bir kaç ufak değişiklik yaptım ☺
Anakart: Gigabyte b450m s2h
Ekran kartı: Gigabyte RX 590 Gaming
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
Ram: Adata XPG Gammix d10 8 gb 3000 mhz
Depolama: Adata 240 gb SSD, Seagata Barracuda 1 TB 7200 RPM
Kasa: Corsair Spec Delta RGB
Güç Kaynağı: Corsair VS 550w 80plus
Zaten Abdullah abimizin topladığı sistem ben sadece bir kaç ufak değişiklik yaptım ☺
Son düzenleme: