Neler Yeni

Sistemimde valorant düşük fps sorunu

dgn67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Doğan Mnv
EKRAN KARTI : RTX 2060 GAMING Z
İŞLEMCİ : RYZEN 5 2600X
RAM : 2X8 GB
Sistemimin özellikleri bu şekilde arkadaşlar.Yüksek ayarlarda oynuyorum fakat fpsim 160-250 arası gidip geliyor.İnternette izlediğim test videolarında daha stabil ve yüksek fps değerleri var. Bu sorunu düzeltmek için ne yapmalıyım ?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
En düşük FPS aldığın sırada Afterburner ile ekran resmi alıp paylaşma şansınız var mı?
Monitör 1080P mi, hangi kablo var (HDMI, DP, DVI), oyun ayarlarında grafikler en yüksekte mi? O videolarda grafik ayarı da paylaşırlar, farklı bir ayar var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Metin Tuğcan Şirin
OC yapılabilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci ve ekran kartınız biraz dengesiz kalmış açıkçası. İşlemciye OC uygularsanız daha verim alabilirsiniz.

samet4747

80+ Platinum

dgn67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Doğan Mnv
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
En düşük FPS aldığın sırada Afterburner ile ekran resmi alıp paylaşma şansınız var mı?
Monitör 1080P mi, hangi kablo var (HDMI, DP, DVI), oyun ayarlarında grafikler en yüksekte mi? O videolarda grafik ayarı da paylaşırlar, farklı bir ayar var mı?
1080P 144 HZ monitör hocam,Dp kullanıyorum ve ayarlarım ultrada.Geforce experiencede optimum ayarlara çektim

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Peki videolarda daha stabil değerler alanların işlemcisi nedir? Sizin işlemci ekran kartına göre bir tık güçsüz kalıyor çünkü. Daha iyi işlemciyle ekran kartınız daha iyi performans sağlar.

dgn67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Doğan Mnv
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Peki videolarda daha stabil değerler alanların işlemcisi nedir? Sizin işlemci ekran kartına göre bir tık güçsüz kalıyor çünkü. Daha iyi işlemciyle ekran kartınız daha iyi performans sağlar.
2600 ve 3600 testleri izledim hocam.

Son gelen driver yüklemedim hocam onun ile alakası olabilir mi ?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Son gelen driver yüklemedim hocam onun ile alakası olabilir mi ?
Yok onunla bir alakası olduğunu sanmıyorum. O daha çok RTX 3000 serisi için çıktı.
Bu linktekinde izlediğime göre 140-225 FPS alıyor, siz de link paylaşabilir misiniz?

Bu videoda R5 3600 kullanılmış ve daha iyi FPS alıyor. Tüm ayarlarda çekmiş videoyu bu arada:

Özetle bence anormal bir durum yok.
Ayrıca monitörünüz 144 Hz olduğu için daha yüksek FPS alsanız da monitöre yansıyan daha fazlası olmaz. Daha fazlası için 165 veya 240 Hz monitör almalısınız. Aradaki farkı hissedebilecek kadar iyi oynuyorsanız 240 Hz monitör ile değiştirerek FPS artırmak yerine yüksek FPS nimetlerinden faydalanmak için monitörü yükseltmelisin. Bütçe yoksa 144 Hz de gayet iyidir, aldığınız FPS değerleri de monitör için fazla bile.

Son düzenleme:
Top Bottom