Neler Yeni

Sistemimde Yükseltme İçin Yardımcı Olur musunuz?

Monitör Tavsiyesi

• Oy kullanan toplam üye
    9
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih AKBULUT
Bütçe
4000
Arkadaşlar herkese merhaba forumda yeniyim. Benim aşağıdaki modelini verdiğim sistemim var tamamı ne yazık ki ikinci el.. Ekran kartı da öyle ara ara ısındığından dolayı mı başka bir sorun mu var bilmiyorum ekran tamamen gidiyor parazit oluyor kablosunu takıp çıkardığımda geliyor anında online oyunlarda çok can sıkıcı oluyor. Bu yüzden bende ekran kartını sıfır almak istiyorum ama kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart : ASUS PRIME A320M-F
İşlemci : AMD Ryzen 3 2200G
Ram : DDR4 16 GB 3200Mhz (2x8GB)
Ekran Kartı : Asus ROG Strix Readon RX 570 OC 4GB
HDD : Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB
Güç Kaynağı : X-POWER 500W 80PLUS

1 Ay önce tüm bakımlarını yapıp termal macun ile macunlarını yeniledim birinci önceliğim elimdeki ekran kartının böyle hata vermemesi tabi ki. Biraz ısınıyor ve mesela valorant oyununu oynarken 170FPS değerlerinde bile drop giriyor oyun açılması çok uzun sürüyor ekran gidiyor geliyor yeterli soğutma olmadığından mıdır? Furmark testlerinde ise hiç kapanmadan sorunsuz şekilde çalışıyor anlam veremedim konuya dair bilgisi olan varsa önceliğim budur. Bunu geçersek asıl sorum şu :

Ekran kartını yenilemek ama kararsız kaldığım iki ekran kartı var sizce hangisi daha iyi olur?

1- Peladn Amd Rx 580 8 GB 256 Bit Gddr5 Ekran Kartı = 3.699,99 TL

Link : https://www.hepsiburada.com/peladn-amd-rx-580-8-gb-256-bit-gddr5-ekran-karti-pm-HBC00003JJIBT

2 - Sapphire Amd Radeon Rx 6500 Xt Pulse 4gb Gddr6 64 Bit = 3.899,00 TL

Link : https://www.hepsiburada.com/sapphir...bit-ekran-karti-11314-01-20g-pm-HBC00001D512T

3- MSI RADEON RX 6500 XT MECH 2X 4G OC GDDR6 64bit AMD = 3.899,00 TL

Link : https://www.hepsiburada.com/msi-rad...-gddr6-64bit-amd-ekran-karti-pm-HBC00001SBDVW

+

Monitör almayıda düşünüyorum benim isteğim 27inc 165Hz 1MS fiyat farkında göre 23inc de olabilir 3500-4000 TL bandında

Sizce ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum 🙏

(Bu arada kurallar arasında link paylaşımı hakkında yasak gibi bir şey görmedim gözümden kaçtı ise uyarırsanız düzenlerim tekrar konuyu link. Atma amacım alacağım ürünü direkt olarak görmeniz için )

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    84.2 KB · Hit: 38

1905

80+ Silver
hocam paylaştığınız ekran kartlarını sıfır almayın. hiçbiri o fiyatlara değmez. eğer bütçenizi belirtirseniz size daha rahat yardımcı olabilirim

1905

80+ Silver
hocam sadece ekran kartı istiyorsanız bunu alabilirsiniz

darboğaz olur mu bilmiyorum belki biraz olabilir ama benim size naçizane tavsiyem, bütçenizi arttırabiliyorsanız arttırıp direkt bu sistemi almanız. şuanda bayram indiriminde. ayrıca elinizdeki sistemi de 4.5 5k fiyat ile satabilirsiniz böylece elinizde çok daha iyi ve tamamı sıfır parçalardan oluşan sistem olur. yaşınızı bilmiyorum eğer 18 yaş üstü iseniz taksit ile alabilirsiniz 18den küçük iseniz de babanızın kartı ile vs almaya çalışabilirsiniz ama biraz hızlı olun sistem 500stok ile sınırlıdır.

ama işlemciniz de yetersiz kalacaktır muhtemelen o yüzden bu sistemi alırsanız çok iyi olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih AKBULUT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkürler yorumun için 21 yaşındayım şimdi ben monitör + ekran kartı aldığımda çıkan hesap 7.5-8k arası attığın kasa da aynı fiyat sistemin tamamını satsam dediğin fiyata çevre birimleri vb. şeyler de bana 5k gibi bir ücrete patlayacak hepsinin toplamı 13K desek, 5k zaten kendi sistemimi sattığım için düşüyorum kasaya yükseltme yapacağıma senin attığın gibi bir kasa almakta mantıklı. Ama yetişir mi bilmiyorum ilana koyayım bir teşekkürler farklı bir pencereden bakmış oldum sayende.

• Beğen
Reaksiyonlar: 1905

1905

80+ Silver
r
Teşekkürler yorumun için 21 yaşındayım şimdi ben monitör + ekran kartı aldığımda çıkan hesap 7.5-8k arası attığın kasa da aynı fiyat sistemin tamamını satsam dediğin fiyata çevre birimleri vb. şeyler de bana 5k gibi bir ücrete patlayacak hepsinin toplamı 13K desek, 5k zaten kendi sistemimi sattığım için düşüyorum kasaya yükseltme yapacağıma senin attığın gibi bir kasa almakta mantıklı. Ama yetişir mi bilmiyorum ilana koyayım bir teşekkürler farklı bir pencereden bakmış oldum sayende.
rica ederim hocam ne demek. elinizde monitör varsa idareten onu kullanabilirsiniz hocam bence bu kasayı kaçırmayın bu fiyatlara bulamayabilirsiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih AKBULUT
r

rica ederim hocam ne demek. elinizde monitör varsa idareten onu kullanabilirsiniz hocam bence bu kasayı kaçırmayın bu fiyatlara bulamayabilirsiniz
Sabah baktım da pc hocasının da çıkardığı bir sistem var 11.500 su an hangisi daha mantıklı? Aradaki farka değer mi?

1905

80+ Silver
Sabah baktım da pc hocasının da çıkardığı bir sistem var 11.500 su an hangisi daha mantıklı? Aradaki farka değer mi?
link varmı hocam şuan 11.500e sistemi yok geçen paylaştığı sistem stokları bitti dün attığından bahsediyorsanız ben de bir tane aldım ama şuan fiyat sabit kalsın diye kasayı daha kötü bi kasa ile değiştirdiler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih AKBULUT
link varmı hocam şuan 11.500e sistemi yok geçen paylaştığı sistem stokları bitti dün attığından bahsediyorsanız ben de bir tane aldım ama şuan fiyat sabit kalsın diye kasayı daha kötü bi kasa ile değiştirdiler.
Ben bunu yazdığımda 32GB vardı sadece o yüzden fiyat farklı olmuş dün paylaşılandan bahsetmiştim.

1905

80+ Silver
Ben bunu yazdığımda 32GB vardı sadece o yüzden fiyat farklı olmuş dün paylaşılandan bahsetmiştim.
hocam ben ilk alanlardanım ilk baştaki kasa ile al sat yapmayıp kullanacaklar için alınabilirdi. şuanki kasayı açıkçası pek beğenmedim. ama yine de fiyatına göre alınabilir ve bütçe var ise işlemciyi r5 5600 olarak güncellemenizi tavsiye ederim. eğer aceleniz yoksa önümüzdeki günlerde 2 sistem daha bekliyoruz bayrama özel indirimli. takip ederseniz eğer stoklar bitmeden alabilirsiniz. zaten forumda hemen konusu açılıyor.

HacıSOFU

80+ Titanium
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,804
İsim
Hacı
Anakartınıza BIOS update yapıp. Şimdiki işlemci ve ekran kartınızı satıp.
Sıfır R5 5500 + 2. El RX 6600 satın alıp çağ atlayabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Fatih AKBULUT
Anakartınıza BIOS update yapıp. Şimdiki işlemci ve ekran kartınızı satıp.
Sıfır R5 5500 + 2. El RX 6600 satın alıp çağ atlayabilirsiniz.
İkinci el ile uğraşmak istemiyorum artık açıkçası yine de teşekkürler..
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ben ilk alanlardanım ilk baştaki kasa ile al sat yapmayıp kullanacaklar için alınabilirdi. şuanki kasayı açıkçası pek beğenmedim. ama yine de fiyatına göre alınabilir ve bütçe var ise işlemciyi r5 5600 olarak güncellemenizi tavsiye ederim. eğer aceleniz yoksa önümüzdeki günlerde 2 sistem daha bekliyoruz bayrama özel indirimli. takip ederseniz eğer stoklar bitmeden alabilirsiniz. zaten forumda hemen konusu açılıyor.
Dur bakalım bende bekleyim belki daha iyi bir sistem düşer birde kasa değişmiş dediğin kasanın görünüşü mü? Benim içim çok önemli değil ama 5600 ile 120.20₺ oluyordu sanırım değer gibime geliyor kararsız kaldım o iki kasayı beklerken bundan da olmayalım 🤣

1905

80+ Silver
İkinci el ile uğraşmak istemiyorum artık açıkçası yine de teşekkürler..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dur bakalım bende bekleyim belki daha iyi bir sistem düşer birde kasa değişmiş dediğin kasanın görünüşü mü? Benim içim çok önemli değil ama 5600 ile 120.20₺ oluyordu sanırım değer gibime geliyor kararsız kaldım o iki kasayı beklerken bundan da olmayalım 🤣
hocam kasayı sadece görünüş olarak düşünmeyin soğutma performansına da etkisi var ve ileride sıvı soğutmalı bi sistem toplarsanız sıvı soğutmanın da takılabilmesi için daha uygun kasa tercih etmek gerekebiliyor. ayrıca şuan hangi psu var bilmiyorum ama yine fiyatı uygun alınmayacak bir sistem değil. ben sizin yerinizde olsam beklerdim

Top Bottom