Neler Yeni

Sistemime Ekran kartı değişimi yapmak mantıklı mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf Arda Karatay
Merhaba, sistemim Donanım arşivinin yıllarca önce hazırladığı V2.5 sistem. Birkaç ay önce işlemci ve ram değişmi yaptım fakat belirli aksilikler sonucu anakart da değiştirmek zorunda kaldım. Fazla oyun oynamıyorum yks hazırlanıyorum ama oynadığım oyunlarda istediğim fps değerlerini alamıyorum. Sistemin güncel hali aşağıdaki gibi , sizce ekran kartı değişmi mantıklı mı ? (Rx 6600 rtx 3060 gibi)

İşlemci: R5 5500 (yeni)
Anakart: Arktek marka b450 ucuz anakart (yeni)
Ekran kart: Asus Rx 560 (4gb)
Ram: Tek slot god ram16gb 3200 mhz (yeni)
M.2 480 gb SSD (yeni)
Psu: 550 w Corsair marka

Yok yere başıma iş alıp sisteme bayağı masraf yaptım ama neredeyse fps artışı olmadı, şimdi kart değiştirmek mantıklı mı ?

Mkann

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
evet mantıklı

Bünyamina

80+ Platinum
Merhaba, sistemim Donanım arşivinin yıllarca önce hazırladığı V2.5 sistem. Birkaç ay önce işlemci ve ram değişmi yaptım fakat belirli aksilikler sonucu anakart da değiştirmek zorunda kaldım. Fazla oyun oynamıyorum yks hazırlanıyorum ama oynadığım oyunlarda istediğim fps değerlerini alamıyorum. Sistemin güncel hali aşağıdaki gibi , sizce ekran kartı değişmi mantıklı mı ? (Rx 6600 rtx 3060 gibi)

İşlemci: R5 5500 (yeni)
Anakart: Arktek marka b450 ucuz anakart (yeni)
Ekran kart: Asus Rx 560 (4gb)
Ram: Tek slot god ram16gb 3200 mhz (yeni)
M.2 480 gb SSD (yeni)
Psu: 550 w Corsair marka

Yok yere başıma iş alıp sisteme bayağı masraf yaptım ama neredeyse fps artışı olmadı, şimdi kart değiştirmek mantıklı mı ?
Buradaki arkadaşların fikrini alsaydın keşke sağlık olsun.
RX6600 iyi bir seçim olur. 2. elde 4-5 gibi bir fiyatı var.

Mkann

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
İkinci el bir tane alıp taksam güzel olur mu acaba . İşlemci değiştim bir ton sorun çıktı karşıma komple sistem değişti neredeyse yok yere ..
temiz ikinci el alınıp takılır çok da güzel olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Yusuf Arda Karatay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Buradaki arkadaşların fikrini alsaydın keşke sağlık olsun.
RX6600 iyi bir seçim olur. 2. elde 4-5 gibi bir fiyatı var.
Teşekkür ederim, haklısınız ama çok hızlı gelişti olaylar, parça değişimi sonrası bir ton arıza çıktı karşıma birsürü parça değişimi ile anca topladık sistemi kafayı yemiş durumdaydı. Keşke komple satıp üstüne ekleyip yeni sistem alsaydım diyorum birde üstüne boş kötü markanın anakartını kullandık mecburen
Mesaj otomatik birleştirildi:

temiz ikinci el alınıp takılır çok da güzel olur
teşekkür ederim, değerlendireceğim ama yine sorun yaşamaktan bayağı bir korkuyorum malum hem maddi hem manevi çok zor oldu

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,428
İsim
kadir
İkinci elden 6600 harici gereksiz masraf olur, onu alabilirsin 5 civarına.

Top Bottom