Sistemimi yenilemeye hangi parçalardan başlamalıyım

Seut

80+
Reaksiyon skoru
0
İşlemci

1 x AMD Ryzen 5 3500X Soket AM4 MPK İşlemci
Anakart

1 x Gigabyte B450M S2H Soket AM4 DDR4 mATX Gaming Anakart
Bellek

2 x Team T-Force Vulcan Z 8GB (1x8GB) DDR4 3000MHz CL16 Kırmızı Gaming Ram
Ekran Kartı

1 x XFX RX 5500 XT THICC II Pro 8GB GDDR6 Gaming Ekran Kartı
SSD

1 x Team GX1 480GB SSD Disk
Kasa

1 x Rampage Spectra Temperli Cam Rainbow Fan Mid Tower Gaming Kasa
PSU

1 x Fsp Hydro HD500 500W 80+ Bronze Power Supply

Sistemim bu şekilde hafiften bazı oyunlarda monitörüm 2k olduğu için kasılmalar yaşıyorum bu yüzden sistemimi yenilemek istiyorum hangi parçalardan değişmeye başlamalıyım bu arada ileriye dönük almak istiyorum.

En önemlisi anakart ve işlemcidir. Ana deneyimini bunlar etkiler. Anakartının soket tipine göre AM5/AM4 sistemi değiştirip ikinci öncül olarak işlemciyi değiştirdikten sonra diğer donanımları rahatça alabilirsin.

En önemlisi anakart ve işlemcidir. Ana deneyimini bunlar etkiler. Anakartının soket tipine göre AM5/AM4 sistemi değiştirip ikinci öncül olarak işlemciyi değiştirdikten sonra diğer donanımları rahatça alabilirsin.
ileriye dönük toplayacağım için anakartı am5 DDR 5 almak istiyorum ama böyle yaparsam diğer parçalarıda hemen değişmem gerekecek nasıl yapsam mantıklı olur sizce

ileriye dönük toplayacağım için anakartı am5 DDR 5 almak istiyorum ama böyle yaparsam diğer parçalarıda hemen değişmem gerekecek nasıl yapsam mantıklı olur sizce
bu sistemi sat sıfırdan topla. biraz kaba olacak sıfır bir platforma geçeceksen her şeyi yenileyeceğin için akı okunu geçer knk ddr5 geçsen en kötü 4060 kullanırsın yada ikinci el den 3070 3080 6800xt 7800 gibi kartlar olur diye düşünüyorum bu yüzden psu gidecek o ssd yi ztn at kenara yedek m2 alacaksın ram desen öyle kasanın hava akışı berbattır oda değişecek en iyisi satıp hazır sistem kovalamak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu sistem için öneri istersen 5600 yap işlemciyi 3070 al 6800xt veya 7600alabilirsin bunları al 16 gb ram yap 1 tb m2 al psu değiş kasa ısıyı yükseltir muhtemelen onuda hallederisn

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,103
Üyeler
183,064
Son üye
bugra34
Geri