Neler Yeni

Sistemimin parçaları uyumlu mu ? Ayrıca RAM ve kasa önerisi

PoisoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin Talha Dinç
Merhabalar, ilk defa sistem topluyorum ve bazı parçaları ikinci el olacak şekilde ucuz bir sistem olmasını amaçladım. Ekran kartı neden düşük seviye derseniz CS2, Valorant gibi rekabetçi oyunları oynuyorum ve Youtube'daki testlere göre bu sistem gayet yeterli bu oyunlar için. İleride performansdan rahatsız olursam sadece ekran kartını yükselteceğim, işlemcim iyi olsun istedim bu yüzden. Sizden ricam parçaların uyumunu yorumlamanız ve bu sisteme uygun olabilecek RAM ve giriş seviye kasa önermeniz (RGB'si olmasa da olur). Kasaya ekstra fan alınması gerekiyorsa da belirtirseniz sevinirim.

Anakart: Gigabyte A520M K V2 1.0 DDR4 mATX Gaming

Ekran kartı: Sapphire Nitro Rx 580 8gb

SSD: Sandisk 500GB Ultra 3d (eskiden vardı)

İşlemci: Ryzen 5 5600

PSU: Corsair CX550 80+ Bronze

RAM: ?

Kasa: ?

Ekstra soğutucu: ?

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Merhabalar, ilk defa sistem topluyorum ve bazı parçaları ikinci el olacak şekilde ucuz bir sistem olmasını amaçladım. Ekran kartı neden düşük seviye derseniz CS2, Valorant gibi rekabetçi oyunları oynuyorum ve Youtube'daki testlere göre bu sistem gayet yeterli bu oyunlar için. İleride performansdan rahatsız olursam sadece ekran kartını yükselteceğim, işlemcim iyi olsun istedim bu yüzden. Sizden ricam parçaların uyumunu yorumlamanız ve bu sisteme uygun olabilecek RAM ve giriş seviye kasa önermeniz (RGB'si olmasa da olur). Kasaya ekstra fan alınması gerekiyorsa da belirtirseniz sevinirim.

Anakart: Gigabyte A520M K V2 1.0 DDR4 mATX Gaming

Ekran kartı: Sapphire Nitro Rx 580 8gb

SSD: Sandisk 500GB Ultra 3d (eskiden vardı)

İşlemci: Ryzen 5 5600

PSU: Corsair CX550 80+ Bronze

RAM: ?

Kasa: ?

Ekstra soğutucu: ?
Uyumlu herhangi bir sorun yok
Ram olarak 32 GB arıyorsan bunu
16 GB arıyorsan bunu öneririm
Kasa
Soğutucu olarak bütçen müsaitse bunu öneririm (7800X3D de bile buz gibi çalışıyor)
Eğer o kadar çıkmayıp yinede sağlam bir şey istersen
buna bakabilirsin

PoisoNN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emin Talha Dinç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uyumlu herhangi bir sorun yok
Ram olarak 32 GB arıyorsan bunu
16 GB arıyorsan bunu öneririm
Kasa
Soğutucu olarak bütçen müsaitse bunu öneririm (7800X3D de bile buz gibi çalışıyor)
Eğer o kadar çıkmayıp yinede sağlam bir şey istersen
buna bakabilirsin
Daha ucuz bir kasa öneriniz var mı ? Ayrıca stok soğutucu kullanmayı düşünüyorum işlemci için, ne dersiniz ?

HuseyinBy01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
634
İsim
Hüseyin Mert Görgel
Daha ucuz bir kasa öneriniz var mı ? Ayrıca stok soğutucu kullanmayı düşünüyorum işlemci için, ne dersiniz ?
5600 için yazları sorun olur ama şuan için kullanabilirsiniz.
kasa olarak buna bakabilirsin sağlam ve gene güzel kasadır

ynsemreuzun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
690
İsim
Yunus Emre Uzun
hocam stok soğutucuyla önümüz yaz eziyet edersiniz bence kulefan alın ben hocamın attığı modelin tek fanlısını kullanıyorum 70 i geçmiyor en ağır oyunda çift fanlısıda bi 2 3 derece daha düşürür
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam stok soğutucuyla önümüz yaz eziyet edersiniz bence kulefan alın ben hocamın attığı modelin tek fanlısını kullanıyorum 70 i geçmiyor en ağır oyunda çift fanlısıda bi 2 3 derece daha düşürür
bütçe varsa 16x2 ram alın yoksa sakın 8x2 almayın 16x1 alın gelecek aylarda bitane daha 16 takarsınız

Top Bottom