Neler Yeni

Sistemin Yazılımsal Performans Optimizasyonunu Sağlama

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Son düzenleme:

ElectriX

80+ Silver

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Teşekkürler.

Son düzenleme:

Xeraton

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
893
İsim
Halil İbrahim Memiş
Öncelikle...
Ben THE_MILLER Çakmasıyım

optimize-your-fps-for-fortnite.jpg

Bu rehberde zararlı ve gereksiz şeyleri temizleyerek ve sistem bakımı gerçekleştirerek performans sorunlarının önüne nasıl geçeceğinizi ve sisteminizin kararlılığını arttırmayı göstereceğim.

A) Başlangıç Hızlandırma: Windows+R kombinasyonu ile çalıştıra girin. Ardından çıkan kutucuğa ''msconfig'' yazın, yazdıktan sonra önyükleme bölümüne girip gelişmiş seçeneklere tıklayın işlemci sayısı kutucuğunu etkin hale getirip işlemci sayısının altında ki sayıya tıklayın. Bilgisayarınızda en fazla kaç çekirdek varsa onu işaretleyin işaretledikten sonra tamam diyip sekmeyi kapattıktan sonra uygulaya basın.

Alıntıyı görüntüle

B) Başlangıçta Açılan Programları Kapatma

(1) Arama bölümüne ''görev yöneticisi'' yazın. Ardından başlangıç bölümüne gelip kullanmadığınız programları devre dışı bırakın.

Alıntıyı görüntüle

(2) Windows +R kombinasyonu ile çalıştıra girip ''msconfig'' yazın. Yazdıktan sonra ''hizmetler'' bölümüne gelin ardından ''Tüm Microsoft hizmetlerini gizle'' diyin ve işinize yaramayan hizmetleri kapatın.

Alıntıyı görüntüle

(3) Bu linkten Revo Uninstaller'i indirin. İndirdikten sonra araçlar yazan yere tıklayıp otomatik başlangıç yöneticisine tıklayın ve kullanmadığınız programları kapatın.

Alıntıyı görüntüle

(4) Gereksiz Hizmetleri Kapatma

Windows+R kombinasyonu ile çalıştıra girin. Girdikten sonra arama bölümüne ''services.msc'' yazın. Ve aşşağıda ki hizmetleri devre dışı bırakın.

(A) Bağlı Kullanıcı Deneyimleri Ve Telemetrisi

Bu hizmet sizin günlük olarak kullandığınız programların verisini Microsoft'a gönderir. Disk kullanımını arttırabilir o nedenle kapatmanızı öneriyorum.

Alıntıyı görüntüle

(
B) Netlogon

Bu hizmet bir şirket çalışanı olmadığınız sürece gerekli değil.

Alıntıyı görüntüle

(
C) Windows Update

Windows Update hizmetini manuel olarak çalıştırmanızı öneririm. Eğer otomatik olarak çalışırsa RAM,CPU ve disk kullanımınız artabilir, güncelleştirmeleri elle yapmaktan zarar gelmez.

Alıntıyı görüntüle

(
5) Zararlı Yazılım Temizliği

(A) AdwCleaner İle Temizlik

AdwCleaner yazılımını bu linkten indirin. İndirirken ortada ki linke tıklayın.

İndirdikten sonra şu ayarları yapmanızı öneririm.

Alıntıyı görüntüle

Bu ayarları yaptıktan sonra panoya girin ve şimdi tara diyin.

Alıntıyı görüntüle

Zararlı veya önceden yüklenmiş yazılım tespit edilirse temel onarımı çalıştırın, temel onarım bittikten sonra yeniden başlat'a basın sistem yeniden başladıktan sonra karantinada ki ögeleri silin.

(B) Emisoft Emergency Kit İle Detaylı Virüs Taraması

Emisoft Emergency Kit yazılımını buradan indirin. Ardından ''MALWARE TARAMASI'' yazan yere tıklayın, tarama bittikten sonra karantinaya alınan ögeleri temizleyin.

ekran-goeruentuesue-2020-09-24-224938-jpg.60409

(
6) Arkaplan Uygulamalarını Kapatma

Arama bölümüne ''Arka plan uygulamaları'' yazın. Ardından tüm uygulamalarını kapatıp uygulamaların arka planda çalışmasına izin ver seçeneğini kapalı hale getirin.
Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki bu bölümde ki arkaplan uygulamaları sistemi yormaktan başka bir şeye yaramıyor.

windows-10-arka-plan-uygulamalar%C4%B1-ayarlar%C4%B1.jpg

(7) Kayıt Defteri Temizliği

Burada ki linkten Wise Registry Cleaner'ı indirin.

İndirdikten sonra önce kayıt temizleyiciye girin ve derin taramaya tıklayın. Bulunan şeyleri temizle diyip giderin.

wse-jpg.63629

Ardından bir sonra ki bölümde tümünü seçip iyileştir diyin. Eğer iyileştirmeniz gereken bir şey yoksa bu adımı yapmanıza gerek yok.

ww-jpg.63634

Son olarak kayıt defteri birleştirme adımı uygulayacağız bu adımda verilen uyarıları dikkate alın, eğer sorun çıkarsa ben sorumlu değilim bilginize.

wsw-jpg.63636

(8) System32 Dosyasını Onarmak

Arama bölümüne ''komut istemi'' yazın. Ardından sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır'ı seçin, çıkan komut istemine SFC/SCANNOW yazın ve enter diyip taramanın yüzde yüz olmasını bekleyin tarama yüzde yüz olunca bilgisayarı yeniden başlatın.

4016698_en_3

(9) Görsel Efektleri Azaltmak

Denetim masasına girip sistem bölümüne girin ve gelişmiş sistem ayarlarına girip performans ayarlarına tıklayın ardından en iyi performans için ayarla'yı seçin.

440689fd8e7630ffadcf181f33a9b728545396f2.jpeg

(
10) Disk Temizliği

Wise Disk Cleaner programını buradan indirin. Akabinde aşşağıda ki sayı sırasıyla işlemleri gerçekleştirin.

Alıntıyı görüntüle

NOT: Disk birleştirme işlemi SSD'niz varsa ömrünü ciddi anlamda azaltır. Ayrıca disk birleştirmeyi bu tip programlar ile yapmayın sorun çıkabilir.

İSTEĞE BAĞLI ADIMLAR

1 - Oyun Çubuğunu Kapatmak

Oyun çubuğu özellikle oyun oynarken FPS'inizi çok düşürür. Kendi kendi klipler alır hiçbir şeye yaramayan bir şeydir kapatmanızı mutlaka öneririm.

Alıntıyı görüntüle

2 - Oyun Modunu Açmak

Oyun modu bilgisayarınızı oyunlar için optimize eder FPS'inizi arttırır açmanızı şiddetle öneririm.

windows-10-oyun-modu-a%C3%A7ma-kapatma.jpg

3 - Odaklanma Yardımını Kapatmak

Odaklanma yardımını kapatmak pek bir etki etmez ama kâr kârdır. Odaklanma yardımı size sağ altta zırt,pırt bildirim çıkartır kapatmanızı tavsiye ederim.

windows-10-odaklanma-yardimi.jpg

ÖNEMLİ BİLGİLER

1 - İşletim sisteminizi güncel tutun
2 - BIOS/Firmware güncellemelerinizi mutlaka yapın.
3 - Driverlarınızı güncel tutun.
4 - Programlarınızı güncel tutun.
5 - Sisteminizi donanım olarak güncel tutun. (gücünüz yettiğince)

Rehber bu kadar sonuna kadar okuyan arkadaşlara teşekkür ederim. Tüm arkadaşlarıma iyi forumlar.
sen nasıl bir kralsın unlost denilen biride arka planı syah yapın daha hızlı alt tab yaparsınız dıyor oyunları mınecraft kalıtesıne alıp oyle oynamayı gosteeıyor

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Arka planı siyah yapmanın pek bir katkısı olmaz.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Berkay
System32 onarmayı denediğimde you must be administrator diyor nasıl çözebilirim?

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
Removed.

Son düzenleme:

Xeraton

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
893
İsim
Halil İbrahim Memiş
Teşekkürler dostum. Arkaplanı tek renk yapmak alt+tab ve açılış hızını arttırıyor bu doğru bir şey. ;)
Ama diğer yaptığı ayarlar çok saçma.
renk olayını biliyorum haklısın

ElectriX

80+ Silver
@Treyarch disk birleştirme konusu hakkında bir şey sorucam. Sen dedin ya ssd ömrü kısalır diye peki bu durum hdd'de de olur mu? Benim bozuk hdd'm var bu işlemi uygulamıştım eskiden (pc hızlandırma videosu izlemiştim) onunda mı ömrü kısalmıştı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,013,473
Üyeler
160,547
Son üye
isodinc13