Neler Yeni

Sıvı Soğutma gerekli mi?

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
Bütçe
1200
Selamlar. Kasa topluyorum işlemcim r5 5600. Kasa XPG Defender PRO White. Anakart Msi b550m Mortar. Psu High Power 750w 80+ gold Performance GD. Sıvı soğutma almayı düşünüyorum 1200tl ye. Ancak gerekli olup olmadığı konusunda kararsızım. Onun yerine 800TL civarına hava soğutmak almak daha mı mantıklı olur? Sıvı soğutma hoş duruyor ama sırf hoş duruyor diye 400tl fazla vermeye değmez. Sistemi oyun, video, yayın, render, video edit, photoshop ve yazılım için kullanacağım. Kısaca her amaç için kullanmak istiyorum. Aklımda sıvı soğutma olarak ID Cooling Auraflow X 240 Snow modeli var. İyi bir model midir kendisi? Kasaya sığar mı? Şimdiden teşekkürler.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Sıvı soğutma kullanıcısı olarak söylüyorum. 3700X işlemcim var. Gerek yok. Git sağlam hava soğutma al. Hem daha uzun ömürlü, hem de arıza oranı az. Dümdüz metal blok zaten nesi arızalanacak. Fan eskirse de değiştirir devam edersin. Sıvı soğutma biraz çetrefilli. Benim radyatörün içi baya tozlandı. Sökmeye üşeniyorum. Hava soğutmam olsaydı daha basit işti. Ha hoş duruyor mu duruyor. Sessiz mi evet sessiz. PF240 kullanıyorum.

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutma kullanıcısı olarak söylüyorum. 3700X işlemcim var. Gerek yok. Git sağlam hava soğutma al. Hem daha uzun ömürlü, hem de arıza oranı az. Dümdüz metal blok zaten nesi arızalanacak. Fan eskirse de değiştirir devam edersin. Sıvı soğutma biraz çetrefilli. Benim radyatörün içi baya tozlandı. Sökmeye üşeniyorum. Hava soğutmam olsaydı daha basit işti. Ha hoş duruyor mu duruyor. Sessiz mi evet sessiz. PF240 kullanıyorum.
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben de öyle düşünüyorum ama çok hoş gözükmesi bir çelişkiye düşürüyor insanı.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Ben de öyle düşünüyorum ama çok hoş gözükmesi bir çelişkiye düşürüyor insanı.
Ya zaten her şey ateş pahası. Boşver paran cebinde kalsın. Güzel bir hava soğutma alırsın o da güzel durur. Ekran kartın ne olacak? Yazmamışsın.

fgoren

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Fatih Gören
Hiç böyle düşünmemiştim, önerdiğiniz bir kule tipi sokutucu var mı t6 ultra öneriyorlar ama pek içime sinmiyor o model
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pchocası gg6 intel sistem için

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
Ya zaten her şey ateş pahası. Boşver paran cebinde kalsın. Güzel bir hava soğutma alırsın o da güzel durur. Ekran kartın ne olacak? Yazmamışsın.
Rx 6750xt

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İşlemcine hava soğutma fazlasıyla yeterli bence. Ryzen 5 3600ü T6 Ultra ile kullanıyordum daha sonra Ryzen 7 5700Xe geçtim hala T6yı kullanıyorum. Bu işlemciye bile yetiyor fazlasıyla.

Sasageyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
217
İsim
Armin
İşlemcine hava soğutma fazlasıyla yeterli bence. Ryzen 5 3600ü T6 Ultra ile kullanıyordum daha sonra Ryzen 7 5700Xe geçtim hala T6yı kullanıyorum. Bu işlemciye bile yetiyor fazlasıyla.
Teşekkür ederim. Kaliteli bir hava soğutma alacağım ozaman.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,374
Üyeler
164,301
Son üye
arthurelyrion
Top Bottom