Neler Yeni

Yardım Sıvı Soğutma Hakkında

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Arkadaşlar bundan önce bir konu açmıştım, sıvı soğutmam pcmi soğutmuyor diye. Konuya kısa bir değineyim. Arkadaşlar şöyle söyleyeyim ben MSI Mag Coreliquid 240 R sıvı soğutmasını imzamdaki işlemcimle birlikte 3-4 ay gibi bir süredir kullanıyorum. İlk başlarda işlemcim 60 70 derecelerde (makul) seyrederken. Şu anda 90 95 derecelerde. Bugün kasamı açtım ve sıvı soğutmamın pompasını söküp termal macununa baktım. Termal macununa bakmak için açtığımda pompamın üst kısmının tam oturmadığını ve bundan dolayı olabileceğini sandım. Termal macuna bakıp pompayı düzgünce sabitleyip geri kurdum pc mi. Oyunlara girdiğimde yine 90 95 derecelerde ilerlediğini gördüm. Sorun sizce termal macundamı ? Termal macun hafif sıyrık bir şekilde duruyordu. Hafif soyulmaya başlamış, sıvı soğutmadanmıdır sizce sorun ? Yardımcı olabilirmisiniz ?

Kazmacı basi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Sahip olduğunuz soğutucu modeli pek de iyi değildi diye biliyorum onun yüzünden sanırım. Testlere bakıp karşılaştırır mısınız?

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tony Montana
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sahip olduğunuz soğutucu modeli pek de iyi değildi diye biliyorum onun yüzünden sanırım. Testlere bakıp karşılaştırır mısınız?
Daha önceden 60 derece alıyordum. BF1 oyununda vs. şu anda bu sıcaklıktayım. 2-3 Haftadır.

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tony Montana
Dediğim gibi soğutucu ile alakalı sanırım.

Peki bu modelin tüm soğutmalarındamı böyle ? İlk başlarda 65 70 derecelerde çalışıyordu. Sıvı soğutmayı garantiyemi vereyim ? Yoksa termal macun değiştirdikten sonramı garantiye vereyim düzelmezse ? Ne yapmam lazım

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sıvı soğutma mükemmel bir soğutma değil ama 95° nedir hocam. Üfleseniz o kadar olmaz.
Ya montajında bir problem var ya da sıvı soğutmanın kendisinde problem var. İlk kaliteli bir macun alın öyle bakın sıcaklıklara , olmadı yollayın garantiye

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tony Montana
Sıvı soğutma mükemmel bir soğutma değil ama 95° nedir hocam. Üfleseniz o kadar olmaz.
Ya montajında bir problem var ya da sıvı soğutmanın kendisinde problem var. İlk kaliteli bir macun alın öyle bakın sıcaklıklara , olmadı yollayın garantiye
Hocam yani dediğim gibi, ilk başlarda sorun yoktu o yüzden montajında problem olduğunuda sanmıyorum. Çünkü ilk aldığım zamanlar ultrada BF1 68 derecede oynuyordum. Termal macun alacağım kaliteli ne alabilirim ?

AEGON

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
810
İsim
YILDIRIM
5600x i bende h100x sıvı soğutma ile kullanıyorum oyunlarda 59 60 dereceyi geçmiyor işlemcinizde sorun yoksa ki muhtemelen yoktur sıvı soğutmanızda sıkıntı vardır pompasında vs sorun olabilir mi ?

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam yani dediğim gibi, ilk başlarda sorun yoktu o yüzden montajında problem olduğunuda sanmıyorum. Çünkü ilk aldığım zamanlar ultrada BF1 68 derecede oynuyordum. Termal macun alacağım kaliteli ne alabilirim ?
Macundan fazla anlamıyorum. @bana beko derler yardımcı olur

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tony Montana
5600x i bende h100x sıvı soğutma ile kullanıyorum oyunlarda 59 60 dereceyi geçmiyor işlemcinizde sorun yoksa ki muhtemelen yoktur sıvı soğutmanızda sıkıntı vardır pompasında vs sorun olabilir mi ?
Sıvı soğutmadanm pek anlamam. Vatana götüreceğim garanti için zaten ama sizce termal macun almaya değermi ? İlk termal macunmu alayım ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Pompa ve fanlar kaç RPM'de dönüyor test eder misiniz işlemci stres testi yaparak. Hwinfo64 ile bakabilirsiniz bilgilere.

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
418
İsim
Tony Montana

Cooler Master MasterGel Pro Termal Macun kaç sıkımlık oluyor ?​

AEGON

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
810
İsim
YILDIRIM
Sıvı soğutmadanm pek anlamam. Vatana götüreceğim garanti için zaten ama sizce termal macun almaya değermi ? İlk termal macunmu alayım ?
Bence termal macunluk bir sorun yoktur bende sıvı soğutma ile gelen macunu kullanıyorum pompa ve fan rpmlerine bir bakın önce anormal bir durum varmı diye

Top Bottom