Neler Yeni

Yardım SIVI SOĞUTMA İŞLEMCİYİ SOĞUTMUYOR

Farex

80+ Silver
Arkadaşlar arkadaşımın pc si var 3080ti-i7-13700k işlemcisi var sıvı soğutma artic 140m x3 sıvı soğutma var daha demin thermal grizzly kyraout sürdüm neredeyse tamamı gitti zaten az bişidi eskisine nazaran fark etti fakat benchmarkta falan 100 derecelere çıkıyor stokta 40 derece falan radyatör kısmı buz gibi hava üflüyor sizce sorun nerede olabilir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Bossurtucu
Arkadaşlar arkadaşımın pc si var 3080ti-i7-13700k işlemcisi var sıvı soğutma artic 140m x3 sıvı soğutma var daha demin thermal grizzly kyraout sürdüm neredeyse tamamı gitti zaten az bişidi eskisine nazaran fark etti fakat benchmarkta falan 100 derecelere çıkıyor stokta 40 derece falan radyatör kısmı buz gibi hava üflüyor sizce sorun nerede olabilir?
soğutucunun üstündeki jelatini kaldırdığınızdan eminmisiniz

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Sıvı soğutma yetmiyor işlemcine. Turbo boost ile 250 w a çıkan bir işlemci o. Soğutma sistemini yükseltmen veya undervolt yapman veyahut turbo boost u kapatman gerek. Undervolt ve turbo boost kapatma işleminde performans düşüşü ilka olacaktır.

Farex

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıvı soğutma yetmiyor işlemcine. Turbo boost ile 250 w a çıkan bir işlemci o. Soğutma sistemini yükseltmen veya undervolt yapman veyahut turbo boost u kapatman gerek. Undervolt ve turbo boost kapatma işleminde performans düşüşü ilka olacaktır.
Peki egzoz çıkışından hiç sıcak hava vermemesi normal mi? soğuk hava geliyor bildiğimiz.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Temas etmiyor olabilir hocam dediğiniz gibi vidaları tam sıkamamış olabilirsiniz veya termal macun tam temas etmiyor olabilir termal macunu biraz bol sürün en fazla anakarttan temizlersiniz.

Farex

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Temas etmiyor olabilir hocam dediğiniz gibi vidaları tam sıkamamış olabilirsiniz veya termal macun tam temas etmiyor olabilir termal macunu biraz bol sürün en fazla anakarttan temizlersiniz.
Şöyle thermal grizzly aldım ve neredeyse hepsini kullandım ancak yetti zaten 2 tüp mü kullanmam lazım dı yoksa? vidaları eminim ki iyi sıktım.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Şöyle thermal grizzly aldım ve neredeyse hepsini kullandım ancak yetti zaten 2 tüp mü kullanmam lazım dı yoksa? vidaları eminim ki iyi sıktım.
Valla hocam herşeyi doğru yaptınız macununuz da iyiyse o zaman soğumuyor işlemci yapacak tek şey undervolt. Çünkü İntel önermiyoruz ve internette baktığımda Noctua soğutma sistemlerinde bile işlemcinizin 100 derecelere çıktığını gördüm ki Noctua için çok fazla kendileri dünyadaki en iyi soğutmaa sistemlerini üretir. Undervolt yapmanızı tavsiye ederim. Youtubede veya başka yerde bir rehber olabilir veya konu açabilirsiniz yeni.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,836
Üyeler
160,146
Son üye
rhiawick
Top Bottom