Sıvı soğutma kasama sığar mı?

Cem4al

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhaba alacağım sıvı soğutma modeli bu : https://www.amazon.com.tr/dp/B09VH3...33&creativeASIN=B09VH34TB8&linkCode=asn&psc=1

Sahip olduğum kasa da bu : https://www.teknobiyotik.com/dark-g...7AcsXL1-Nuq5cyAtLzjv_6V6mphrkUDsQZJWYhEyRLhyk

Merak ettiğim şu sıvı soğutma kasama sığar mı çünkü sıvı soğutma uzunluğuna 45.8U x 14G x 6.5Y santimetre bu bilgiler verilmiş amazon üzerinde. Eğer sığmazsa aynı marka modelin 360mm olan versiyonunu da alabilirim 420 isteme sebebim hem biraz daha performanslı hem de daha ucuza bulabildim. 360mm olan ürünün linki de burada : https://www.amazon.com.tr/Arctic-Li...x=Arctic+Liquid+Freezer+III+-+,aps,220&sr=8-1

Ekler

• 12.webp
    12.webp
    15 KB · Hit: 18
240mm sığar sadece. Ön tarafa 360 sığıyor sanırsam fakat öne takmak hiç mantıklı değil.

240mm sığar sadece. Ön tarafa 360 sığıyor sanırsam fakat öne takmak hiç mantıklı değil.
Çok kasa bilgim yok da önerin var mı bu iki sıvı soğtucu modelinden birisinin, tercihen 420mm lik olanın sığabileceği hava akışı güzel ve f/p olan?

Çok kasa bilgim yok da önerin var mı bu iki sıvı soğtucu modelinden birisinin, tercihen 420mm lik olanın sığabileceği hava akışı güzel ve f/p olan?
360 bile desteklemiyor adamlar yazmış 2 attığın sıvı soğutmayıda takamazsın

işlemciniz nedir
İşlemcim ryzen5 7500f. Farkındayım bu kadar pahalı ve güçlü bir sıvı soğutma almak yerine güçlü bir hava soğutucu almak çok daha ucuz ve hemen hemen aynı performansı veriyor. Fakat istediğim ömürlük güçlü ve güvenilir bir sıvı soğutucu alıp ileriye dönük bir yatırım olması. Biraz keyfi biraz ileriye dönük bir istek yani benimkisi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

360 bile desteklemiyor adamlar yazmış 2 attığın sıvı soğutmayıda takamazsın
Fark ettim attığın görselle sağ ol. Onun için bir kasa önerisi istedim o yorumda.

ben bu sıvı soğutucuyu aldım bu sıvı soğutucu da dikkat etmen gereken 2 şey var birincisi herkesin bildiği gibi kasanın önü ya da üstü 360mm ya da 420mm destekleyip desteklemediği ikinci olarak sıvı soğutucunun radyatör kalınlığı 38mm yani aşağı doğru uzunluğundan bahsediyorum 360mm desteklese bile radyatörün kalınlığından dolayı anakartına çarpacak ya da çarpmayacak
ben bu kasayı aldım bu kasa ile uyumluı bir şekilde kullanıyorum üst 360mm destekliyor ön 420mm üst tarafa takınca anakarta da değmiyor

İşlemcim ryzen5 7500f. Farkındayım bu kadar pahalı ve güçlü bir sıvı soğutma almak yerine güçlü bir hava soğutucu almak çok daha ucuz ve hemen hemen aynı performansı veriyor. Fakat istediğim ömürlük güçlü ve güvenilir bir sıvı soğutucu alıp ileriye dönük bir yatırım olması. Biraz keyfi biraz ileriye dönük bir istek yani benimkisi.

Fark ettim attığın görselle sağ ol. Onun için bir kasa önerisi istedim o yorumda.
bütçe ne kasa için

kasa max 280 alıyor sağlam bir kule tipi 7500f işlemcisini geç 9700x işlemciyi bile soğutur hocam x3d model bir işlemciye geçerseniz belki yetmeyebilir diyecem de onlara bile belki yeter yani thermalright phantom spirit alın çift fanlı kafanız rahat olsun am5 platformunda çoğu işlemciyi rahat soğutur

bütçe ne kasa için
Çok para harcamak istemiyorum ama hava akışının vs öneminin farkındayım. Gerektiği kadar öderim diyebilirim herhalde.

kasa max 280 alıyor sağlam bir kule tipi 7500f işlemcisini geç 9700x işlemciyi bile soğutur hocam x3d model bir işlemciye geçerseniz belki yetmeyebilir diyecem de onlara bile belki yeter yani thermalright phantom spirit alın çift fanlı kafanız rahat olsun am5 platformunda çoğu işlemciyi rahat soğutur
Aslında tam olarak o soğutucuyu alıcaktım ben de fakat sonradan fikrim değişti şimdi kasaya uymadığını görünce ekstra masrafa girmek de pek sarmadı açıkçası. Hala gitgeldeyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,301
Üyeler
175,190
Son üye
çeto.
Geri