Neler Yeni

Öneri Sıvı Soğutma Konumlandırma

Konumlandırma doğru mu?

• Oy kullanan toplam üye
    14

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
Selamaleyküm kankalar, kendi topladığım sisteme NZXT Z63 taktım (daha iyileri sizin olsun inşallah), fakat konumlandırma hususu bi kafama takılmadı değil. Sizce taktığım yer doğru mu, yanlışsa nereye takmalıyım?

IMG_5541.jpg

Önerilerinizi beklerim, sevgiler :)

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
En çok tavsiye edilen ve en doğru montaj pozisyonu ya kasanın üst kısmına takılması yada ön tarafina takılması. Ama ön tarafa takıldığında, radyatörün borularla birleştiği kısmın alt tarafta olmasının daha iyi olacağı söyleniyor. Sebebini tam olarak anlayamadım ama çoğu yabancı kaynak bu şekilde öneriyor. Ben de kendi montajimi yapmadan önce çok araştırmıştım. Ama bu konudaki en mühim nokta herşeyden önce, işlemcinin üstüne gelen kısmın sıvı soğutma düzeneğinin üst tarafına gelmemesi. Yani radyatör işlemciden daha yukarda olmalı. Bunun sebebi de şu, düzeneğin içi sıvı dolu evet ama ufak bir boşlukta oluyor içinde. Oranı sallıyorum yüzde 98 sıvı yüzde 2 hava varsa borular ve radyatörün içinde dolaşan, hava boşluğu yukarı çıkacak ( pet şişeyi çevirdiğinizde havanın hep tepede olması gibi). Bu hava boşluğunun işlemcinin üstüne gelmesini engellemek için radyotörün tepe noktası işlemciden yüksek olmalı. Aksi durumda işlemci veya pompanın birleştiği yerde hava boşluğu oluyor ve soğutma için ordan sıvı geçeceğine hava oluyor orda. Performans düşüyor pompa ekstra yorulup ömründen yiyor. Sonuç olarak konumlandırma doğru lakin radyatör ters çevrilebilir. Ben olsam öyle yapardım aşırı takıntım var böyle şeylere. Amma da yazmışım iyi geceler :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Comics
Ben sizin yerinizde olsam yukarıdaki fanları çıkarırım, soğutucuyu yukarıya ve pompa boruları sağa gelecek şekilde monte ederim. Ardından da çıkarılan fanları da soğutucunun şu anki konumuna yerleştiririm.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,242
İsim
Berk
Bu kasada takılacak en mantıklı yere takmışsın ön taraf iptal zaten boru uzanmaz kaldı ki öne veya yukarı koysan 3/2-1 olacak, çıkış olarak kullansan tek fanı görüntü kirliliği, giriş olarak fanı koysan bu sefer görüntü olcak ama uygulama yanlıs aynı bolgeden 2cıkıs 1giris.

En mantıklısı bu pozisyon 2radyatörlü soğutma için, sadece tek dikkat edilmesi gereken çıkış hattının duvar tarafına veya kapanmayacak sekilde konumlandırılması

Son düzenleme:

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
gpu yamuk duruyor sanki
Fotoğrafta öyle gözüküyor olabilir ama bilemem, su terazim yok :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu kasada takılacak en mantıklı yere takmışsın ön taraf iptal zaten boru uzanmaz kaldı ki öne veya yukarı koysan 3/2-1 olacak, çıkış olarak kullansan tek fanı görüntü kirliliği, giriş olarak fanı koysan bu sefer görüntü olcak ama uygulama yanlıs aynı bolgeden 2cıkıs 1giris.

En mantıklısı bu pozisyon 2radyatörlü soğutma için, sadece tek dikkat edilmesi gereken çıkış hattının duvar tarafına veya kapanmayacak sekilde konumlandırılması
IMG_5542.jpg

Ön taraftan görüntü bu şekilde kanka, duvarla arasında yarım metreden fazla mesafe var

Son düzenleme:

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05
Selamaleyküm kankalar, kendi topladığım sisteme NZXT Z63 taktım (daha iyileri sizin olsun inşallah), fakat konumlandırma hususu bi kafama takılmadı değil. Sizce taktığım yer doğru mu, yanlışsa nereye takmalıyım?

Alıntıyı görüntüle

Önerilerinizi beklerim, sevgiler :)
X63 modeliyle arasında çok fark varmı bu Z63 modelinin ? Hayırlı olsun bu arada . 🙂

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam
mehmetalikisa
Twitter
malikisa31
Facebook
malikisa31
Anladım x63 te işimizi görür aynı şeklide yani eyvallah .
Vallaha diğerinin performansı konusunda bir bilgiye sahip değilim, pompa özellikleri vs. aynıysa görecektir

Raichu93

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Atakan AKKUŞ
İlgilendiği Kategoriler
Age of Empires 1-2-3-4 ve Age of Mytholgy serileri.
Instagram
legendeliteteacher05

Mehmet Ali KISA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
219
İsim
Mehmet Ali KISA
Instagram
malikisa31
Steam