Neler Yeni

Sıvı Soğutma Pompa Ayarı

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Orxan
Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak . Cooler Master ML120L sıvı soğutma kullanıyorum işlemci ryzen 5-3600 anakart gigabayte b450mh sorum o ki anakartda 2 fan girişi mevcut ve 2 side pwm . Radyator fanını cpu fan girişine takdım pompa fanını ise sys1 fan girişine takdım. Bios ayarlarında radyator fanı cpu sıcaklığına göre dönüyor ama sıvı soğutmanın pompası sistem sıcaklığına göre dönüyor(ve bu ayarlar stock olarak böyle geldi) . Pompanın devir hızını cpu sıcaklığına göre degiştirmelimiyim ? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Hit: 1,052
  • image.jpg
    image.jpg
    1.9 MB · Hit: 782
En İyi Cevap
Dostum pompayı CPU_FAN'a takmalısın, radyatör fanını da SYS_FAN1'e.
Gerçi o anakartta Hybrid PWM var, SYS_FAN'a taktığında pompayı da algılar mı bilmiyorum, ama sen yine de öyle yap.

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Gerçi o anakartta Hybrid PWM var, SYS_FAN'a taktığında pompayı da algılar mı bilmiyorum, ama sen yine de öyle yap.

En İyi Cevap
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Orxan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerçi o anakartta Hybrid PWM var, SYS_FAN'a taktığın pompayı da algılar mı bilmiyorum, ama sen yine
Şuanki durumda pompa sabit 1100rpm de dönüyor ısı değişdiğinde rpm değişmiyor sabit öyle kalıyor radyator fanını oraya takarsam oda sabit hızda takılmazmı ?

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacak . Cooler Master ML120L sıvı soğutma kullanıyorum işlemci ryzen 5-3600 anakart gigabayte b450mh sorum o ki anakartda 2 fan girişi mevcut ve 2 side pwm . Radyator fanını cpu fan girişine takdım pompa fanını ise sys1 fan girişine takdım. Bios ayarlarında radyator fanı cpu sıcaklığına göre dönüyor ama sıvı soğutmanın pompası sistem sıcaklığına göre dönüyor(ve bu ayarlar stock olarak böyle geldi) . Pompanın devir hızını cpu sıcaklığına göre degiştirmelimiyim ? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
Cpu fan a pompaj sys fan 1e fanları takicaksin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şuanki durumda pompa sabit 1100rpm de dönüyor ısı değişdiğinde rpm değişmiyor sabit öyle kalıyor radyator fanını oraya takarsam oda sabit hızda takılmazmı ?
Hayır sıcaklığa göre değişir o

Cpu fan a pompaj sys fan 1e fanları takicaksin

Hayır sıcaklığa göre değişir o
Şu cpu fan speed control sekmesinde sıcaklık varsa ona al

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
İlk bi' CPU_FAN'a takmayı dene pompayı, sonra kontrol et.
Pompa hızı otomatikte kalsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Orxan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam öyle deneyeyim birde

fanların yerini değiştim cpu stress yapdım şimdide radyator fanı sabit hızda döndü. şimdi biosdan raydyator fanının ayarını cpu sıcaklığına göre dönmesi için ayarı değiştirmem lazım değiştireyimmi ?

Son düzenleme:

rebelmoves

80+ Bronze
Tamam öyle deneyeyim birde

fanların yerini değiştim cpu stress yapdım şimdide radyator fanı sabit hızda döndü. şimdi biosdan raydyator fanının ayarını cpu sıcaklığına göre dönmesi için ayarı değiştirmem lazım değiştireyimmi ?
halledersen bir biosun ss ini atsana merak ettim nasıl olması gerekiyormuş

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Hayır, ellemene pek gerek yok, veya kendin deneme yapabilirsin.
BIOS'ta fan hızı ayarı yapabilirsin, şu derecede şu kadar çalışsın vs. gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Orxan
halledersen bir biosun ss ini atsana merak ettim nasıl olması gerekiyormuş
tamam atacağım

Hayır, ellemene pek gerek yok, veya kendin deneme yapabilirsin.
BIOS'ta fan hızı ayarı yapabilirsin, şu derecede şu kadar çalışsın vs. gibi.
radyator fanını biosda cpu sıcaklığına göre rpm ayarını yapdıkdan sonra cpu 4.2 ghz de full yükde 59 dereceyi geçmedi bence ayarlar şimdi oldu yardımlarınızla

Yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Top Bottom