Neler Yeni

Anakart & Sıvı Soğutma Problemi

Merhaba,

Gigabayte B550M S2H anakartım var.

Nzxt keşkem m22 Sıvı soğutma aldım.

Anakartın üzerinde bir adet CPU Fan girişi var.

Ancak Sıvı soğutmanın radyatör kısmının da bir girişe ihtiyacı var bu da CPU OPT vs olabiliyormuş ancak ana kartımda bu giriş yok. Pin çoklayıcı alıp CpuFan girişine mi takmam lazım? Lütfen yardım edin, sıvı soğutma çalışmadığı İçin sistem kapanıyor kendi kendine.

Ayrıca nzxt başlığındaki ışık ve yazılımın çalışması İçin yine anakarta bir USB Pin girişi lazım ancak bende bir tane var o da dolu.

Bu sorunum var dün aldığım sistemi ilk kez çalıştırdım kendi kendine kapandı muhtemelen işlemci ısıdan dolayı kendini korumaya aldı.

Yardımlarınız İçin sonsuz teşekkürler.

CoNKeR

80+ Bronze
Radyatör kısmının da bir girişe ihtiyacı var dediğin kısım, radyatörün su pompasını çalıştırıyor. CPU_Fan a fanı bağladığında radyatördeki sıvıyı soğutur, fakat, bu sıvı devir daim yapmalı, pompa ile sıcak su radyatöre gitmeli, radyatörde soğuyan su işlemciye gitmeli.
Sen şu an radyatörde sıvıyı soğutuyorsun fakat soğuyan su pompa çalışmadığı için işlemciye gitmiyor.
Pompa jak'ını Sys_fan1 veya Sys_fan2 ye takıp, Bios üzerinden o fan çıkışlarının RPM değerini maksimuma alacaksın. Senin işlem tamam.
B550 S2H yani senin anakartındaki SYS fanları işaretledim, radyatör üzerindeki bu bağlantıyı oralardan birine tak(boşsa), değilse, Fan çoklayıcı almalısın.
2a87e5d3_5.png

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, giriş 3 pinli 4 pin kısmına taksam sorun olur mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Radyatör kısmının da bir girişe ihtiyacı var dediğin kısım, radyatörün su pompasını çalıştırıyor. CPU_Fan a fanı bağladığında radyatördeki sıvıyı soğutur, fakat, bu sıvı devir daim yapmalı, pompa ile sıcak su radyatöre gitmeli, radyatörde soğuyan su işlemciye gitmeli.
Sen şu an radyatörde sıvıyı soğutuyorsun fakat soğuyan su pompa çalışmadığı için işlemciye gitmiyor.
Pompa jak'ını Sys_fan1 veya Sys_fan2 ye takıp, Bios üzerinden o fan çıkışlarının RPM değerini maksimuma alacaksın. Senin işlem tamam.
B550 S2H yani senin anakartındaki SYS fanları işaretledim, radyatör üzerindeki bu bağlantıyı oralardan birine tak(boşsa), değilse, Fan çoklayıcı almalısın.Alıntıyı görüntüle
Nzxt USB girişi için yine boş alan lazım bir adet giriş var o da dolu, anladığım kadarıyla anakart üzerinde USB Pin için çoğaltıcı yok galiba

CoNKeR

80+ Bronze
Merhaba, giriş 3 pinli 4 pin kısmına taksam sorun olur mu?
Hiçbir problem olmaz. 4 pin sıcaklığa göre ayarlama yapmak için kullanılıyor, pompa hep maksimumda çalışır zaten, sen biostan ayarlayınca. Olması gereken de böyle.

Nzxt USB girişi için yine boş alan lazım bir adet giriş var o da dolu, anladığım kadarıyla anakart üzerinde USB Pin için çoğaltıcı yok galiba
Eğer anakart üstündeki USB 2.0 veya 3.0 pinlerinden bahsediyorsan, her ikisinden de 1'er adet var. O yüzden orası doluysa, anakarta onun bağlantısını yapamazsın, bu pin girişlerinin çoğaltıcısı olur mu bilmiyorum. Ama anakart arkasındaki USB girişlerinden bahsediyorsan o iş kolay, çoğaltıcı ile çözülür, ama tahminim pinlerden bahsediyorsun, Şurdaki gibi:

1632912800794.png

1632912852939.png

Top Bottom