Çözüldü✓ Sıvı soğutma rgbnin biri yanıyor diğeri yanmıyor

Thysu

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba hayırlı günler herkese incehesap üzerinden hazır sistem aldım. Sıvı soğutma gayet düzgün çalışıyor. Ama soğutma üzerinde rgbnin biri yanıyor diğeri sadece beyaz yanıyor. Uygulama üzerinde belki bir ayar vardır diye uygulamayı indirdim ama sadece sıcaklık gösteriyor sorunu nasıl çözebilirim.
Anakart: asus prime b650m-r
işlemci: ryzen 5 9600x
Sıvı soğutma: gamepower skadi 240 round

Ve ekstra olarak bir soru sormak da istiyorum bu yaz sıcağında kapalı ortam hava almıyor çok fazla kasa kapağı kapalıyken expadition 33 de işlemci 85-90 oluyor bu normal mi 2k ultra ayarlarda.
Ve hafiften oc var

Merhaba hayırlı günler herkese incehesap üzerinden hazır sistem aldım. Sıvı soğutma gayet düzgün çalışıyor. Ama soğutma üzerinde rgbnin biri yanıyor diğeri sadece beyaz yanıyor. Uygulama üzerinde belki bir ayar vardır diye uygulamayı indirdim ama sadece sıcaklık gösteriyor sorunu nasıl çözebilirim.

Ve ekstra olarak bir soru sormak da istiyorum bu yaz sıcağında kapalı ortam hava almıyor çok fazla kasa kapağı kapalıyken expadition 33 de işlemci 85-90 oluyor bu normal mi 2k ultra ayarlarda.
Ve hafiften oc var
İyi bende i5 14600kf var stock 240 mm ile 75 80 derce

İyi diyorsan güzel dedim bende mi sorun var acaba

Ve hafiften oc var
Kule tipi hava soğutmayla bile o sıcaklıkları görmez. Değerler yüksek.

Ve hafiften oc var
Sıvı soğutma olmasına rağmen 85 90 oluyorsa orda bi sıkıntı var demektir.

Overclock yaptım işlemciye ondan olma olasılığı var mıdır

r5 9600x ve r7 9700x daha az güç tüketip daha serin çalışan işlemciler olarak piyasaya sürüldü zaten. O soğutucunun sana faydası yok. Stress testinde full yükte 94-95 dereceye çıkıyor stok soğutucu ile sen oyun esnasında 90 derece görüyor diyorsun normal değil.

Kapağı açınca 75-80 arası oluyor bu normal mi

75-80 dereceler normal bu hava koşullarında ama kapağı açman sağlıklı değil. Soğutucu değiştirmeni tavsiye ederim.

Ya sistemi hazır olarak daha yeni aldım 5 gün falan oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geldiğinde o rgb pinleri hafiften yamulmuştu. İncehesaptan aldım

Ya sistemi hazır olarak daha yeni aldım 5 gün falan oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geldiğinde o rgb pinleri hafiften yamulmuştu. İncehesaptan aldım
Rgb ışığının birinin yanmama sebebi o olabilir belki tam bilmiyorum ama zaten çok kaliteli performanslı bir soğutucu değil

Rgb ışığının birinin yanmama sebebi o olabilir belki tam bilmiyorum ama zaten çok kaliteli performanslı bir soğutucu değil
Anladım peki incehesaptan sıvı soğutma iadesi isteyip yerine hava soğutma alabiliyor muyum boyle bir hakkım var mı

Geri