Neler Yeni

Sıvı soğutucu uyumu ve performansı

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Fazla bile olur cümlesi aslında bütçe için söylediğim bir cümle,o kadar çıkmasına gerek yok yani.
850 liraya attığım 360mm sıvı soğutmayı alabilir,çok uyguna çok iyi performans.
TH360 modelinin daha kaliteli olduğu tartışılmaz bile. Ayrıca attığınız sıvı soğutmanın fanlarının sesli çalıştığına dair yorumlarda var.

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
TH360 modelinin daha kaliteli olduğu tartışılmaz bile. Ayrıca attığınız sıvı soğutmanın fanlarının sesli çalıştığına dair yorumlarda var.
İkisi de kaliteli bir model,arada aman aman bir kadar fark olduğunu düşünmüyorum. Ancak fiyat performans açısından Enermax açık ara daha iyi.
Ayrıca manuel ayar ile ses olayını halledebiliyorsun.
Screenshot_20210905-173507~2.png
(Enermax yurtdışından geldiği için bu kadar uygun fiyatı,Tr'de distribütör'lü olarak satılsa muhtemelen çok daha yüksek fiyatlar görürüz.)

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
TH360 modelinin daha kaliteli olduğu tartışılmaz bile.
TH360' dan daha kaliteli. TH360 düşük kalite bir ürün. Liqmax III ise orta kalite. Performansta ise çok üst seviye bir ürün fiyatına göre.
1630854487253.png

1630854560016.png

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
TH360' dan daha kaliteli. TH360 düşük kalite bir ürün. Liqmax III ise orta kalite. Performansta ise çok üst seviye bir ürün fiyatına göre.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
800 liralık bir sıvı soğutmanın kalitesinin 1500 liralık bir soğutmadan daha iyi olduğunu düşünmüyorum, ki lıqmax ııı tamam iyi bir soğutucu, lakin bana güven vermiyor. Pompasındaki aydınlatma bile çok kalitesiz geliyor bana. Ayrıca birisi dünyaca tanınmış Thermaltake birisi ise enermax
TH360'ın giriş seviyesi malzeme kullanıldığı bilgisinin kaynağı nerede acaba? Ayrıca 800 liralık 360MM'lik bir sıvı soğutucunun orta kalite malzemeye sahip olduğu ne kadar inandırıcı? Tartışılır.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
800 liralık bir sıvı soğutmanın kalitesinin 1500 liralık bir soğutmadan daha iyi olduğunu düşünmüyorum, ki lıqmax ııı tamam iyi bir soğutucu, lakin bana güven vermiyor. Pompasındaki aydınlatma bile çok kalitesiz geliyor bana. Ayrıca birisi dünyaca tanınmış Thermaltake birisi ise enermax
TH360'ın giriş seviyesi malzeme kullanıldığı bilgisinin kaynağı nerede acaba? Ayrıca 800 liralık 360MM'lik bir sıvı soğutucunun orta kalite malzemeye sahip olduğu ne kadar inandırıcı? Tartışılır.
954 TL. Ayrıca kendim kullanıyorum. İnceleme de var internette. Ayrıca TH360 çok kırılgan. Radyatörde kırılma, sızdırma problemleri mevcut. Enermax' da dünyaca bilinen bir marka. Türkiyede satışı yok.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
954 TL. Ayrıca kendim kullanıyorum. İnceleme de var internette. Ayrıca TH360 çok kırılgan. Radyatörde kırılma, sızdırma problemleri mevcut. Enermax' da dünyaca bilinen bir marka. Türkiyede satışı yok.
Sizin kullanıp sıkıntı yaşamamanız bunu orta segment kalitede bir sıvı soğutma yapmaz.
Kendi fikrim TH360'ın daha kaliteli ve daha performanslı olduğu yönünde. Hiç bir kaynakta da hangisi daha kaliteli diye net bir sonuç göremedim.
Performans karşılaştırması da göremedim. Üstteki attığınız fotoğraflarda TH360 ile herhangi bir karşılaştırma yok.
Silverstone PF240 ile aralarında 2 derece var. 240mm'ler ile kapışıyor resmen. Demem o ki daha iyi bir soğutucu olduğunu düşünmüyorum.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Sizin kullanıp sıkıntı yaşamamanız bunu orta segment kalitede bir sıvı soğutma yapmaz.
Kendi fikrim TH360'ın daha kaliteli ve daha performanslı olduğu yönünde. Hiç bir kaynakta da hangisi daha kaliteli diye net bir sonuç göremedim.
Performans karşılaştırması da göremedim. Üstteki attığınız fotoğraflarda TH360 ile herhangi bir karşılaştırma yok.
Silverstone PF240 ile aralarında 2 derece var. 240mm'ler ile kapışıyor resmen. Demem o ki daha iyi bir soğutucu olduğunu düşünmüyorum.
Water 3.0, TH 360' dan iyi. Listedeki 2 soğutucu Water 3.0' dan iyi ve Liqmax III' da onlardan iyi veya denk. Yani performans olarak orta değil ÜST seviye bir ürün yapıyor. TH360' ın EK Phoenix' e falan rakip olmasına imkan yok. Malzeme kalitesi orta.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Kenan Çelik
Aynı anakart ve işlemci ile aynı soğutucunun 240mm versiyonunu kullanıyorum. Yazın en sıcak günlerinde işlemci yük altında 57 dereceyi geçmedi. Sen ordan hesap et

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Water 3.0, TH 360' dan iyi. Listedeki 2 soğutucu Water 3.0' dan iyi ve Liqmax III' da onlardan iyi veya denk. Yani performans olarak orta değil ÜST seviye bir ürün yapıyor. TH360' ın EK Phoenix' e falan rakip olmasına imkan yok. Malzeme kalitesi orta.
Tamam dostum, 360mm radyatörü ve 800-900 liralık fiyatıyla en kral sıvı soğutucu liqman ııı(y)
Listeye göre konuşacaksak PF240 ile DX 360 arasında 1 derece var:)

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Tamam dostum, 360mm radyatörü ve 800-900 liralık fiyatıyla en kral sıvı soğutucu liqman ııı(y)
Listeye göre konuşacaksak PF240 ile DX 360 arasında 1 derece var:)
Seni kendi doğru bildiklerinle baş başa bırakıyorum. İyi forumlar. Listeye tersten baksam bile TH360' dan iyi olur LIQMAX III. TH360 çok kötü bir soğutucu. Bunu 1000. kere söylemek durumundayım sanırım. Malzemesi kötü zaten 2 dakka Google' ye yaz. İnceleme yazınca bile ürünün sorunları çıkıyor.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Kenan Çelik
Seni kendi doğru bildiklerinle baş başa bırakıyorum. İyi forumlar. Listeye tersten baksam bile TH360' dan iyi olur LIQMAX III. TH360 çok kötü bir soğutucu. Bunu 1000. kere söylemek durumundayım sanırım. Malzemesi kötü zaten 2 dakka Google' ye yaz. İnceleme yazınca bile ürünün sorunları çıkıyor.
Thermaltake th240 kullanan biri olarak söylüyorum. Bence bi tık haklı arkadaş. Hortumlarda ya da radyatör de ben bir sıkıntı yaşamadım ancak pompanın bulunduğu ana gövde montaj sırasında pek çok kez yerinden çıktı. Sonuç olarak yerine monte ettikten sonra bir daha çıkmadı ancak bir sıvı soğutucu için güven kıran bir durum bu.
ek olarak enermax çok kaliteli markadadır. Bunu da belirtmeden geçmek istemedim.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Peki. Normal fiyatı 1500-1600 lirayı hak etmeyen bir sıvı soğutma olabilir, o fiyatta daha iyileri olduğu zaten bariz.
Lakin 1100 lira fiyatı bence hak edeceğini düşünüyorum. "Çok kötü bir soğutucu" demenizi de yanlış buluyorum, dışardan gören 100 liralık kule tipi soğutmadan daha kötü sanacak.
Açıkçası o zaman listeye göre tercihim PF240 olurdu, tartışmayı uzatmayacağım, iyi forumlar.

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,306
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Peki. Normal fiyatı 1500-1600 lirayı hak etmeyen bir sıvı soğutma olabilir, o fiyatta daha iyileri olduğu zaten bariz.
Lakin 1100 lira fiyatı bence hak edeceğini düşünüyorum. "Çok kötü bir soğutucu" demenizi de yanlış buluyorum, dışardan gören 100 liralık kule tipi soğutmadan daha kötü sanacak.,
Açıkçası listeye göre tercihim PF240 olurdu, tartışmayı uzatmayacağım, iyi forumlar.
Uzatmamanız akıllıca olmuş. Size de iyi forumlar ve iyi geceler.

Top Bottom