Syntax
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
Merhaba arkadaşlar kolay gelsin
İşlemci : Ryzen 7500F
Sıvı Soğutucu : Cooler Master MasterLiquid Core II 360 ARGB Led
RAM : Lexar 2x16 GB 7200 Mhz DDR5 Ram
Anakart : MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Ekran Kartı : ZOTAC RTX 4070 SUPER
M2 SSD : MLD M500 MLD22M500P21-1000 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kasa : Game Line Grand Premium 7x ARGB Fan Kumandalı 3.0 Gaming Bilgisayar kasası
PSU : COOLER MASTER G650M 80PLUS 650W Yarı MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Sistemi sıvı soğutma ve bilgisayar kasası hariç güncel olarak kullanıyordum.2 parçayı yeni aldım ve montajını yaptım fakat , sistemi çalıştırdığım da klavye , mouse , ekran hic birine güç gelmiyor ve anakart cpu ışığı kırmızı yanıyor.
Bunu gördükten sonra sıvı soğutma bağlantılarını kontrol ettim sorun yok.
Anakart bağlantıları kontrol ettim sorun yok.
İşlemciyi doğru takmışım açıp kontrol ettim hatta pin kısmına baktım herhangi bir pin yamulmasi yada termal macun kaçma olayı yok.
Sıvı soğutucu pompasının 3 pinli soketi anakart üzerindeki Pomp_fan'a takıldi.
Aynı şekilde sıvı soğutmadaki fan çoklayıcı da Cpu_Fan'a takıldi.
Aynı şekilde ARGB çoklayıcı soketini de anakarttaki ARGB connectörüne bağlandı.
Ramler tek tek takıldı denendi.Tekrar ac kapa yapildi.
Bios pil cıkartılıp takıldi fakat hiç birinde sonuç alamadım.
Beni tek şüphelendiren şey son olarak anakartta çift cpu connector slotu var.Fakat benim powerimden 1x8 olmak üzere tek cpu connectorum var ve onunla kullanıyordum sistemi yaklaşık 2 yıldır kule tipi soğutma ile.
Sıvı soğutmadan sonra anakartı besleyemiyor mu diye düşünüyorum acaba çift cpu connectorünü de takmali miyim bunun hakkında bir bilgi bulamadm ama izlediğim videolarda herkes çift cpu connectorünü takılı olarak kullanıyor.
Eğer sorun bu ise psu değiştiricem full modüler gold bir psu alicam 2x8 pcu connector girişi ile besleyip anakarti sorunumun çözüleceğini düşünüyorum fakat net olarak bilmediğim içinde size danışmak istedim ona göre psu alacağım.
Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
İşlemci : Ryzen 7500F
Sıvı Soğutucu : Cooler Master MasterLiquid Core II 360 ARGB Led
RAM : Lexar 2x16 GB 7200 Mhz DDR5 Ram
Anakart : MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
Ekran Kartı : ZOTAC RTX 4070 SUPER
M2 SSD : MLD M500 MLD22M500P21-1000 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
Kasa : Game Line Grand Premium 7x ARGB Fan Kumandalı 3.0 Gaming Bilgisayar kasası
PSU : COOLER MASTER G650M 80PLUS 650W Yarı MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
Sistemi sıvı soğutma ve bilgisayar kasası hariç güncel olarak kullanıyordum.2 parçayı yeni aldım ve montajını yaptım fakat , sistemi çalıştırdığım da klavye , mouse , ekran hic birine güç gelmiyor ve anakart cpu ışığı kırmızı yanıyor.
Bunu gördükten sonra sıvı soğutma bağlantılarını kontrol ettim sorun yok.
Anakart bağlantıları kontrol ettim sorun yok.
İşlemciyi doğru takmışım açıp kontrol ettim hatta pin kısmına baktım herhangi bir pin yamulmasi yada termal macun kaçma olayı yok.
Sıvı soğutucu pompasının 3 pinli soketi anakart üzerindeki Pomp_fan'a takıldi.
Aynı şekilde sıvı soğutmadaki fan çoklayıcı da Cpu_Fan'a takıldi.
Aynı şekilde ARGB çoklayıcı soketini de anakarttaki ARGB connectörüne bağlandı.
Ramler tek tek takıldı denendi.Tekrar ac kapa yapildi.
Bios pil cıkartılıp takıldi fakat hiç birinde sonuç alamadım.
Beni tek şüphelendiren şey son olarak anakartta çift cpu connector slotu var.Fakat benim powerimden 1x8 olmak üzere tek cpu connectorum var ve onunla kullanıyordum sistemi yaklaşık 2 yıldır kule tipi soğutma ile.
Sıvı soğutmadan sonra anakartı besleyemiyor mu diye düşünüyorum acaba çift cpu connectorünü de takmali miyim bunun hakkında bir bilgi bulamadm ama izlediğim videolarda herkes çift cpu connectorünü takılı olarak kullanıyor.
Eğer sorun bu ise psu değiştiricem full modüler gold bir psu alicam 2x8 pcu connector girişi ile besleyip anakarti sorunumun çözüleceğini düşünüyorum fakat net olarak bilmediğim içinde size danışmak istedim ona göre psu alacağım.
Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.
Son düzenleme: