Nake
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 4
- İsim
- Volkan Akyol
Merhabalar, başlıkta da belirttiğim gibi bilgisayarımda oyun oynarken yük bindiğinde siyah ekran alıyorum. Sorunum şu şekilde:
Görüntü gidiyor monitörler "no signal" diyor. Ama bir kaç saniye sonra ses gelmeye devam ediyor. Dinlediğim müziği ya da discord'dan arkadaşlarımı duyabiliyorum ama görüntüm gelmiyor. (windows+ctrl+shift+b) işe yaramıyor. Görüntü gittiği an oynadığım oyun kapanıyor ama diğer uygulamalar çalışmaya devam ediyor anladığım kadarıyla.
Sırasıyla:
Sıcaklık ile alakalı:
- Ekran kartı ve işlemcinin termal macunu yeni değişti. Sıcaklık değerleri normal.
Sistem:
AMD Ryzen 5 5600x
GIGABYTE 2080 SUPER GAMING
ASUS TUF B450 PRO GAMİNG ANAKART
CORSAIR TX750M 750W 80+ GOLD PSU
Görüntü gidiyor monitörler "no signal" diyor. Ama bir kaç saniye sonra ses gelmeye devam ediyor. Dinlediğim müziği ya da discord'dan arkadaşlarımı duyabiliyorum ama görüntüm gelmiyor. (windows+ctrl+shift+b) işe yaramıyor. Görüntü gittiği an oynadığım oyun kapanıyor ama diğer uygulamalar çalışmaya devam ediyor anladığım kadarıyla.
Sırasıyla:
- Ddu ile driverlarımı güncelledim.
- Bios güncel. 4401 sürümü
- Ramleri memtest ile kontrol ettim bir sıkıntı yok.
- Sabit disklerimin durumuna baktım onlarda da problem yok.
- Occt ile power ve stress test yaptım bir sıkıntı yaşamadım. CPU ve GPU full kullanımdayken hiçbir şekilde kapanmadı.
- Furmark testi yaptım. Yine kapanmadı.
- Ddu ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp önerilen eski bir driver kurdum.
- 10 kere falan format atmışımdır muhtemelen.
Sıcaklık ile alakalı:
- Ekran kartı ve işlemcinin termal macunu yeni değişti. Sıcaklık değerleri normal.
Sistem:
AMD Ryzen 5 5600x
GIGABYTE 2080 SUPER GAMING
ASUS TUF B450 PRO GAMİNG ANAKART
CORSAIR TX750M 750W 80+ GOLD PSU