Yardım SİZCE DİĞER CİPLERE DE TERMAL MACUN SÜRMEM GEREKLİ Mİ?

Çiplerin üzerindeki şey muhtemelen termal ped işlevi gören bir madde. Direkt termal macun olduğunu sanmıyorum.

Vram sicakliklari cok yuksek geldi sence uzun vadede sorun yaratir mi bu sicakliklar?

Alıntıyı görüntüle
VRAM'ler bende de aldığım günden beri sıcak. Belki 4000 serisinin bir problemidir ama soğutma sistemi ile de alakalı olabilir tabii. Çok bir problem yaratacağını sanmam ama sonuçta yine yarıiletken. Ben güvenli olsun diye MSI afterburner üzerinden memory clock -500 olacak şeklinde ayarlayıp kendimce önlem aldım ve 6 -7 derece fark ettiriyor. Size de öneririm. Hatta aynı anda ekran kartınıza undervolt yaparsanız daha da tatlış olur.

(Boşta sıcaklıklar)
Ekran görüntüsü 2025-06-23 181035.webp

VRAM'ler bende de aldığım günden beri sıcak. Belki 4000 serisinin bir problemidir ama soğutma sistemi ile de alakalı olabilir tabii. Çok bir problem yaratacağını sanmam ama sonuçta yine yarıiletken. Ben güvenli olsun diye düşündüğüm için MSI afterburner üzerinden memory clock -500 olacak şeklinde ayarladım ve 6 -7 derece fark ettiriyor. Size de öneririm. Hatta aynı anda ekran kartınıza undervolt yaparsanız daha da tatlış olur.

(Boşta sıcaklıklar)
Alıntıyı görüntüle
Hiç gerek yok -500e. Ben +135/1200 de kullaniyorums.Vramler 95leri görüyor ama normal yani. 4070 erazer deputy denen vasat cihazla ayni timespy skorunun aliyorum 4060 victusla.
Vram sicakliklarina bakın diğer laptoplarin bu civarda zaten 100ü geçerse putty değişicem ama geçmiyor şu anlık.

Thermal Grizzly kryonaut extreme 1 ayda pump outtan yok oldu. Heiloslardan alsam, PTM kadar iş görmez muhtemelen ama bir termal macundan da iyi iş görür mü ? Uzun süre gitsin istiyorum..
Gayet işinizi görür hocam. PTM de heilos da faz değişimli termal pad. Birebir aynı mantık ile çalışıyorlar. Heilos'un yerli satışı olduğu için ptm ile uğraşmaya gerek yok. Heilos uygulayın geçin. Bundan önceki laptop'ım monster'dı. 1.5 yıl macun değişmeme gerek kalmamıştı. Tabii o zamanlar heilos yoktu ptm vardı. Kullanıcı yorumları ptm ile eşdeğer olduğu yönünde.

Hiç gerek yok -500e. Ben +135/1200 de kullaniyorums.Vramler 95leri görüyor ama normal yani. 4070 erazer deputy denen vasat cihazla ayni timespy skorunun aliyorum 4060 victusla.
Vram sicakliklarina bakın diğer laptoplarin bu civarda zaten 100ü geçerse putty değişicem ama geçmiyor şu anlık.
VRAM'ler bende de aldığım günden beri sıcak. Belki 4000 serisinin bir problemidir ama soğutma sistemi ile de alakalı olabilir tabii. Çok bir problem yaratacağını sanmam ama sonuçta yine yarıiletken. Ben güvenli olsun diye MSI afterburner üzerinden memory clock -500 olacak şeklinde ayarlayıp kendimce önlem aldım ve 6 -7 derece fark ettiriyor. Size de öneririm. Hatta aynı anda ekran kartınıza undervolt yaparsanız daha da tatlış olur.

(Boşta sıcaklıklar)
Alıntıyı görüntüle
Simdi birde klimali odada test edeyim dedim fh5 actim ultra ayarda 2.5k cozunurlukte 30 dk oynadim oda sicakligi 24 dereceydi ve sonuc bu.
Screenshot 2025-06-24 193833.webp

Screenshot 2025-06-24 193816.webp

60w limit ile 75 derecelerde takılıyor yani. Ekran kartı zaten buz gibi. Güzel bir sonuç hocam, hayırlı olsun :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,065
Üyeler
183,375
Son üye
tolga81
Geri