Neler Yeni

Sizce en iyi vites türü nedir

Sizin için en iyi vites türü nedir?

• Otomatik

Oylar: 61 53.0%
  • Yarı otomatik

Oylar: 8 7.0%
  • H vites

Oylar: 20 17.4%
  • F1 vites (direksiyon kulakçıkları)

Oylar: 27 23.5%
  • Triptonik vites

Oylar: 6 5.2%
  • Diğer

Oylar: 7 6.1%

• Oy kullanan toplam üye
    115

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,610
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Artık otomatik vitesli araçlar daha çok olacak manuel vites üretimi olmayacaktır önümüzdeki yıllarda

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,325
İsim
BenRoboTdeğilİm
Manuel

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler

Sakin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
152
İsim
Tolga
İstanbul'da otomatik, harici manuel.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
vitesle çok alakasız ama.
Olsun bir şey olmaaz 😀 söyle en fazla (silindi) diye düzenlersin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Artık otomatik vitesli araçlar daha çok olacak manuel vites üretimi olmayacaktır önümüzdeki yıllarda
Otomatik modellerin bazılarında direksiyon kulakçıkları var. Büyük ihtimalle önümüzdeki modellerde manuel-otomatik olarak seçebileceğiz.
Yada onları boşver. Bizim ülkemiz otomatiği manuele çevirir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Direk batmobili çıkaralım :D
O az kalır uzay mekiği yapalım.

brutal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
berat
Beklentilere göre değişir tamamen. Ben manuel hastasıydım her anlamda fakat gelişmiş şanzımanları kullanınca otomatiğin manueli geçtiğini gördüm yani. 2010'dan sonra üretilen yüksek segment araçların çoğunda kickdown veya buna benzer aktivitelerde vites düşürme veya yükseltme yaparken tamamen güce odaklı/yol durumuna odaklı olarak yapıyor. Hatta 2017 clioda, 2009 passatta bile olan bayır aşağıyken vites düşürüp motor freni yapması bile manuelden kopamadığınız bazı şeylerin açığını kapatıyor. Fakat bazı otomatik şanzımanlar var ki adamı delirtir. 2001 S500 Long kullandım adamlar 1. viteste 80 diyen 5 vites araba yapmışlar 20 litreyi geçiyordu bazen yakıt tüketimi. F1 şanzımanda şayet adamı bıktırıyor 2017 A6 2.0TDI Quattro'da kullanmıştım. Fakat pek bir işlevi yok yani. Yüksek hızlarda o iki parmağı bile direksiyondan ayırmak konsantreyi bozuyor. Oyum tiptronicten yana olur galiba. Tamamen sürücüye verim kazandırmak amaçlı yapılmış şanzıman türü.
Not: Gücü elinde tutup bütün dişlileri 5 parmağının arasında oynatmak isteyenler için manuel tabiikide daha iyi bir seçim. Yani bir gün 200-400 beygir arasında, eğlence ve güç hissiyatı için bir araç alırsanız manuel alın. 740i kullandım yine, 540i ile aynı motora sahipti 540i manueldi. Fakat aynı motor olmasına rağmen manuel şanzımanın yarattığı muhteşem fark o kadar belli oluyor ki gazlamalarda. Ek olarak 540i zırhlıydı 2200 kiloydu yani 740'tan ağırdı fakat şanzımandan dolayı binen herhangi bir insan 540'a daha iyi gidiyor derdi yani.

Hayatımda gördüğüm en rezil otomatik şanzıman ise Nissan Navara'da.

Son düzenleme:

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,242
İsim
Diyarhan
Bundan 10 sene önce Manuel derdim ama şimdi en iyisi otomatiktir. Argeler sonuç verdi problemleri eskisi kadar yok ve çok kullanışlılar. Yakıt olarak çok az daha fazla yakıyorlar diye biliyorum ama.

Top Bottom