Neler Yeni

Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137

Karl Dönitz

80+ Bronze
Adam bilmiyor olabilir. Hatırladığım kadarıyla yaşı biraz büyük biriydi.
Olsun hocam körü körüne savunuyor işte. Çok fazla çelişki var bu konuda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaten bu yüzden ortalık cahil ben müslümanım deyipte hiçbir şey yapmayanlara kaynıyor din hiçbir şeyi sorgulamadan inanılacak bir şey değildir.Sizlere anneniz babanız böyle aşılamış.Eğer bir dine inanıyorsan onu sorgulayacaksın düşüneceksin.Sizin gibi din sorgulanmaz diyenler yüzünden bu haldeyiz.
Niye işine gelmiyor di mi? Kendin diyon sorgulama dini sonrada böyle sorgulanmaz. Demek ki sorgulama dini değil :D

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Olsun hocam körü körüne savunuyor işte. Çok fazla çelişki var bu konuda.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Niye işine gelmiyor di mi? Kendin diyon sorgulama dini sonrada böyle sorgulanmaz. Demek ki sorgulama dini değil :D
Ne diyorsun anlamadım yazdığımı iyi oku istersen?

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Zaten bu yüzden ortalık cahil ben müslümanım deyipte hiçbir şey yapmayanlara kaynıyor din hiçbir şeyi sorgulamadan inanılacak bir şey değildir.Sizlere anneniz babanız böyle aşılamış.Eğer bir dine inanıyorsan onu sorgulayacaksın düşüneceksin.Sizin gibi din sorgulanmaz diyenler yüzünden bu haldeyiz.
Din sorgulanmadan inanılması gerektir bilime göre melekler yoktur dine göre meleklere inanmak iman esaslarındandır.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Demek ki tanrı sadece arapça bilenlere indirmiş bu kitabı. Diğer ırklar bu kitabı rahatça anlasa bugün bunu burada tartışıyor olmazdık. Gelde elin yabancısına anlat bu durumu hadi bakalım.
Araplar çok bozuk diye Araplara inmiş Araplar anlasın diye Arapça inmiş ama evrensel :D
Allah Ezan ve Kuran gibi dini şeyleri okurken ortak dil kullanılmasını söylemiş. Eğer sen çok merak ediyorsan Kuran ve Ezan'ın ne demek istediğini, açarsın internet ve meal kitaplarından okursun.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Allah Ezan ve Kuran gibi dini şeyleri okurken ortak dil kullanılmasını söylemiş. Eğer sen çok merak ediyorsan Kuran ve Ezan'ın ne demek istediğini, açarsın internet ve meal kitaplarını okursun.
Allah daha ortak dil birliğini bile sağlıyamamış. Meal eksik diyorsunuz ben eksik öğrenmek istemiyorum. Böyle düşünürsekte kuranı hiçbir zaman tam olarak öğrenemiyecez. Ki 1500 yıldır bu sorun çözülememiş.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Eğer kendine gerçekten müslümanım diyorsan okuduğun kitabı anlayacaksın sorgulayacaksın işin özeti bu.
Zaten kaç senedir bunu yapıyorum sorgulayacaksından kasıt daha çok araştırmak yoksa ALLAH niye böyle demiş peygamber niye şöyle yapmış benim kafama yatmadı demek değildir

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Zaten kaç senedir bunu yapıyorum sorgulayacaksından kasıt daha çok araştırmak yoksa ALLAH niye böyle demiş peygamber niye şöyle yapmış benim kafama yatmadı demek değildir
Ben inanmıyorum inanan biriyle de fikirlerin uyuşmuyor uyuşmayacakta ne desem boş iyi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,161
Üyeler
167,620
Son üye
AnnTi
Top Bottom