Neler Yeni

Çözüldü✓ sizce PBO açmalı mıyım

CrancyLynx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
234
İsim
Yunus Emre Arslan
hocam benim işlemci 5.35ghz sabit boştayken neden olabilir overclock etmedim işlemciyi
Mesaj otomatik birleştirildi:

fps drop sorunum için bir arkadaş önerdi biosta direkt pboyu açma tuşu var ayarlarını çok kurcalamayı planlamıyorum açıkçası direkt açtığımda overclock mu olur
o.c terek yok bence o ghz e

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kutay
Autoda bir işe yarayacağını sanmam.

Advanced moda alın. Curve optimize kısmından tüm çekirdeklere Negative 20 değerini verin. Sıcaklıklarınız biraz düşecektir.

Overclock yapmak için Max Cpu Override kısmından +200 Mhz verebilirsiniz. Uygun koşullarda 5.5 Ghz lere çıkacaktır ama voltajı fazla vereceği için tüketim ve sıcaklık artacaktır.

Ben undervolt yapma taraftarıyım. Overclock oyunlarda pek etki etmiyor
hocam bilmediğimden soruyorum stock hali 3.8ghz bu işlemcinin 5.35ghz overclock edilmiş olmuyor mu yoksa ayarlarda 100%kullanım açık olduğu için mi 5.35ghz kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

o.c terek yok bence o ghz e
yok hocam ben onu sormadım stok hali 3.8ghz olan işlemci 5.35ghz çalışıyo ve ben ekstra bi overclock işlemi uygulamadım bu kadar yüksek ghz çalışması normal mi ayarlarda kullanımı 100%de ondan kaynaklı mı

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ilyas koç
hocam bilmediğimden soruyorum stock hali 3.8ghz bu işlemcinin 5.35ghz overclock edilmiş olmuyor mu yoksa ayarlarda 100%kullanım açık olduğu için mi 5.35ghz kullanıyorum
Base clock hızı 3.8 , boost clock hızı 5.35 Ghz

Sıcaklıklarınız düşükken ve yüksek frekans ihtiyacı varken işlemci 5.35 e kadar boostlar kendini , bunun PBO ile alakası yok. Olması gereken normal bir durum

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
kutay
Base clock hızı 3.8 , boost clock hızı 5.35 Ghz

Sıcaklıklarınız düşükken ve yüksek frekans ihtiyacı varken işlemci 5.35 e kadar boostlar kendini , bunun PBO ile alakası yok. Olması gereken normal bir durum
hocam peki ekstra bir soru sormak istiyorum msi 4060ti ekran kartı 2.56ghz ve 50 derecelerde çalışıyor ama fanları döndürmüyor afterburnerdan açabiliyorum yani fanların bozuk olmadığını biliyorum 50 derece fan açmaması normal midir sizce

ilyaskocc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ilyas koç
hocam peki ekstra bir soru sormak istiyorum msi 4060ti ekran kartı 2.56ghz ve 50 derecelerde çalışıyor ama fanları döndürmüyor afterburnerdan açabiliyorum yani fanların bozuk olmadığını biliyorum 50 derece fan açmaması normal midir sizce
Evet normal. Belirli bir sıcaklığa gelene kadar 0 RPM ile çalışma özellikleri var. Fan ömrü ve sessiz bi ortam için çok iyi bir özellik

Top Bottom