Yazılım programları kullanacağım ve çoğunun native olarak ARM desteği var ama program içinde herhangi bir kütüphane, eklenti gibi şeyler kullanırsam uyumlu çalışır mı? Uyumlu olmasa bile işlemcideki x86-64'ü ARM'a çevirebilen emulatörü bunlarda çalışır mı?
Yazılım programları kullanacağım ve çoğunun native olarak ARM desteği var ama program içinde herhangi bir kütüphane, eklenti gibi şeyler kullanırsam uyumlu çalışır mı? Uyumlu olmasa bile işlemcideki x86-64'ü ARM'a çevirebilen emulatörü bunlarda çalışır mı?
Hayır, almadım. Baya araştırdım, videolar izledim, hepsi aynı şeyi henüz hazır olmadığını söylüyor, uyumluluk konusunda ciddi problemleri varmış ve bu problemlerin çözülebilmesi için de daha zamana ihtiyaç var deniyor. Bu yüzden bir türlü elim gitmedi, ya yarı yolda bırakırsa beni diye, hala da laptop arayışındayım, Visual Studio'nun Mac desteği kesildiği için Apple'a da yönelemiyorum, muhtemelen Intel Core Ultra 7 155H veya Ultra 9 185H işlemcili bir laptop tercih edeceğim.
Hayır, almadım. Baya araştırdım, videolar izledim, hepsi aynı şeyi henüz hazır olmadığını söylüyor, uyumluluk konusunda ciddi problemleri varmış ve bu problemlerin çözülebilmesi için de daha zamana ihtiyaç var deniyor. Bu yüzden bir türlü elim gitmedi, ya yarı yolda bırakırsa beni diye, hala da laptop arayışındayım, Visual Studio'nun Mac desteği kesildiği için Apple'a da yönelemiyorum, muhtemelen Intel Core Ultra 7 155H veya Ultra 9 185H işlemcili bir laptop tercih edeceğim.
Doğru karar vermişsiniz. Qualcom uzun zaman sonra tekrar girdi pazara , ama hala yazılımsal tarafta gelişmeye ihtiyacı var. Bir kaç jenerasyon sonra neler yapacaklar göreceğiz.
Eklentilerle bir yere kadar getirilebiliyor ama yine de Visual Studio'nun yerini tutabileceğini düşünmüyorum, tutarsa da çok uğraştırabilir.
Visual Studio'da yapılabilen ama VS Code'da yapılamayan bazı şeyler:
1. Tam Entegre IDE: Visual Studio, daha büyük ve karmaşık projeler için tam entegre bir geliştirme ortamıdır. VS Code daha çok bir editördür ve eklemelerle işlevselliği artırılabilir, ancak tam bir IDE değildir.
2. Yerleşik GUI (Grafiksel Kullanıcı Arayüzü) Tasarım Araçları: Visual Studio, Windows Forms, WPF (Windows Presentation Foundation) ve UWP (Universal Windows Platform) uygulamaları için yerleşik GUI tasarım araçlarına sahiptir. VS Code bu tür yerleşik araçlar sunmaz.
3. Gelişmiş Hata Ayıklama: Visual Studio, özellikle .NET uygulamaları için daha gelişmiş hata ayıklama (debugging) özellikleri sunar. Bunun içine canlı veri izleme, IntelliTrace (tarihi hata ayıklama) ve geliştirilmiş hata ayıklama arayüzleri girer.
4. Team Foundation Server (TFS) ve Azure DevOps Entegrasyonu: Visual Studio, TFS ve Azure DevOps ile daha derinlemesine entegrasyon sağlar. Bu, sürekli entegrasyon ve sürekli dağıtım (CI/CD) süreçlerini yönetmek için Visual Studio'yu daha güçlü hale getirir.
5. Yerleşik Test Yönetimi: Visual Studio, yerleşik test araçlarıyla birim testi, entegrasyon testi ve yük testi yapmanıza olanak tanır. Ayrıca test yönetimi ve test sonuçlarının takibi için daha gelişmiş araçlar sunar.
6. Profilling ve Performans Araçları: Visual Studio, uygulamaların performansını analiz etmek için yerleşik profilleme ve performans izleme araçları sunar. VS Code'da benzer özellikleri elde etmek için eklentiler ve harici araçlar kullanmak gerekir.
7. Kapsamlı Proje Şablonları: Visual Studio, ASP.NET, .NET Core, Xamarin ve Azure gibi birçok farklı platform için kapsamlı proje şablonları sunar. VS Code daha az projeye odaklanmış şablonlar sağlar.
8. Xamarin ve Mobil Uygulama Geliştirme: Visual Studio, Xamarin ile entegre edilerek Android ve iOS uygulamaları geliştirmeyi sağlar. VS Code, bu tür yerleşik entegrasyonlara sahip değildir.
9. Yerleşik Veritabanı Yönetimi: Visual Studio, SQL Server ve diğer veritabanlarıyla doğrudan bağlantı kurmanızı sağlayan yerleşik araçlara sahiptir. Veritabanı şemalarını görselleştirme ve yönetme gibi özellikler Visual Studio'da mevcuttur.