Sokağa çıkma yasağı, yayınlanan ek genelge özeti

evet sanki ölecekler.
Böyle konuşman pek hoşuma gitmedi . Misal kendimizden örnek vermemiz gerekirse ev tam takır kuru bakırdı yani eğer erken davranmasaydık 2 gün içinde yiyecek ekmeğimiz bile olmayacaktı ?? Bizden daha kötü durumda olanlar da var . Ama yinede sende haklısın sırf bunun için markette kuralları çiğnememeli dikkatli bir şekilde alışveriş yapmalılar koronadan korunacağız diye koronaya kaptıracaklar kendilerini ve dahada kötü edecekler durumu :)

bendede durum bu hocam.
20200410_223435[1]-min.jpg

ekmek yok lan firinlarda napcaz

Pat diye geçenin köründe böyle bir şey yapmaları çok saçma olmuş. 1 gün önceden veya sabah-öğlen yapsalar millet gidip erzak alırdı. Bizim evde yeteri kadar erzak var ama olmayan insanlar da var. Şimdi gelip bana "2 günde ölmezsin" vs. gibi şeyler söylemeyin, evinde yiyeceği olmayan birçok insan var. Devletin bunu düşünmesi lazım.

Pat diye geçenin köründe böyle bir şey yapmaları çok saçma olmuş. 1 gün önceden veya sabah-öğlen yapsalar millet gidip erzak alırdı. Bizim evde yeteri kadar erzak var ama olmayan insanlar da var. Şimdi gelip bana "2 günde ölmezsin" vs. gibi şeyler söylemeyin, evinde yiyeceği olmayan birçok insan var. Devletin bunu düşünmesi lazım.
Sabah yapsalardı da aynı izdiham olacaktı? Bence burada sadece devleti değil halkı da suçlamak gerekiyor. Ve doğru 2 günde suyun varsa ölmezsin. Ayrı olarak ekmeğini ve yemeğini telefonla söyleyebileceksin.

madem böyle bir karar verilecek daha önceden bilgilendirme yapıp insanlar ihtiyaçlarını alsaydı ekmek yok ve diğer ihtiyaçları da marketlerden almamız lazım ama onlarda kapalı

Biz çalışmaya devam zabbaha gadar burdayık.

Sabah yapsalardı da aynı izdiham olacaktı? Bence burada sadece devleti değil halkı da suçlamak gerekiyor. Ve doğru 2 günde suyun varsa ölmezsin. Ayrı olarak ekmeğini ve yemeğini telefonla söyleyebileceksin.
Sabah yapsalar gene bu kadar izdiham olmazdı. Sadece devlet değil halk da suçlu zaten. 2 günde suyun varsa ölmezsin ne demek hacı dalga mı geçiyosun? Ben 2 gün aç kalmak zorunda mıyım? Sokağa çıkma yasağı 10dk içinde alınıcak bir karar değil. Daha önceden bu kararı almışlardır büyük ihtimalle. Daha erken saatlerde haber verip insanlara erzak almak için süre verebilirlerdi.

Geri