Çözüldü✓ Son Bios süresi çok uzun

WasTc0T

80+
Reaksiyon skoru
1
İncehesaptan daha yeni hazır sistem aldım ve bilgisayarı ilk açtığımda son bios 7 saniye olarak gözüküyodu ve çok hızlı açılıyodu.Ama daha 1 gün oldu ve şuan 55 saniye olarak gözüküyo,bilgisayarın güc tüşüna bastığımda uzun süre ekran gelmiyo sonra ekran geldiği gibi açılıyo bilgisayar.

Bide aldığımdan beri bilgisayar kapalıyken ekran kartının üzerinde bi kırmızı ışık yanıyo ama açılınca kapanıyo

Bilgisayar Özellikleri:
Asus Prime B650m-r
Ryzen 5 7600x
Asus Tuf Rtx 5070
Pariot Viper Venom 16x2 6000mhz Cl30 ram
Kioxia Exceria Plus 1 tb
Segotep FZ6 Pro
Cooler Master Masterbox TD500 V2 + 750w psu

İncehesaptan daha yeni hazır sistem aldım ve bilgisayarı ilk açtığımda son bios 7 saniye olarak gözüküyodu ve çok hızlı açılıyodu.Ama daha 1 gün oldu ve şuan 55 saniye olarak gözüküyo,bilgisayarın güc tüşüna bastığımda uzun süre ekran gelmiyo sonra ekran geldiği gibi açılıyo bilgisayar.

Bide aldığımdan beri bilgisayar kapalıyken ekran kartının üzerinde bi kırmızı ışık yanıyo ama açılınca kapanıyo

Bilgisayar Özellikleri:
Asus Prime B650m-r
Ryzen 5 7600x
Asus Tuf Rtx 5070
Pariot Viper Venom 16x2 6000mhz Cl30 ram
Kioxia Exceria Plus 1 tb
Segotep FZ6 Pro
Cooler Master Masterbox TD500 V2 + 750w psu
Ram ve donanım kontrolü bekletiyor olabilir bios güncellemesi falan yaptıysan kırmızı ışıkta ben güç aldım ledi olabilir

Tam hatırlamıyorum ama bios ayarlarından çözülüyor netten power down enable diye aratırsanız çıkması lazım

Ram ve donanım kontrolü bekletiyor olabilir bios güncellemesi falan yaptıysan kırmızı ışıkta ben güç aldım ledi olabilir
Peki ben bunu nasıl düzeltebilirim?
Bide tam hatırlamıyorum ama pc de F1 24 oyununu denerken Dlss i quaity den Dlaa e alırken bilgisayar dondu ve resetlemek zorunda kaldım,bundan sonrada böyle olmuş olabilir.
-Anakartımın bios uda eski sürümmüş,bi etki eder mi? bu duruma
Tam hatırlamıyorum ama bios ayarlarından çözülüyor netten power down enable diye aratırsanız çıkması lazım
Mesela bunu yarın deniycem ama bilgisayarın ilk halinde aynı ayarlarda düzgünken şimdi niye böyle?

Peki ben bunu nasıl düzeltebilirim?
Bide tam hatırlamıyorum ama pc de F1 24 oyununu denerken Dlss i quaity den Dlaa e alırken bilgisayar dondu ve resetlemek zorunda kaldım,bundan sonrada böyle olmuş olabilir.
-Anakartımın bios uda eski sürümmüş,bi etki eder mi? bu duruma

Mesela bunu yarın deniycem ama bilgisayarın ilk halinde aynı ayarlarda düzgünken şimdi niye böyle?
Memory context restore bunu bios içinden bulup aktif et
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bios güncellemesi iyi olabilir am5ler için

Memory context restore bunu bios içinden bulup aktif et
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bios güncellemesi iyi olabilir am5ler için
Düzeldi hocam gerçekten çok teşekkür ederim yardımınız için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,423