Yapabileceğimizi nereden anlıyoruz?Online alışverişlerde sonradan taksitlendirme olur, hangi siteden alışveriş yaptığına ve hangi kartı kullandığına göre değişir, yasaklı sektörler ve sonradan taksit yapmayan kartlar da mevcut.
Genelde bankalar online yurtdışı alışverişler,yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ve kuyum harcamaları, hediye kart, hediye çeki,cüzdan yüklemeleri gibi alışverişleri taksitlendirmez. Alışveriş yaptığın sitenin hangi sektörde hizmet verdiğini bulman gerek. Nereden ve hangi kart ile alışveriş yapacaksan söyle belki ben yardımcı olabilirim.Yapabileceğimizi nereden anlıyoruz?
Amazon, hepsiburada ve n11 gibi sitelerden alışveriş yapıyorum.Genelde bankalar online yurtdışı alışverişler,yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ve kuyum harcamaları, hediye kart, hediye çeki,cüzdan yüklemeleri gibi alışverişleri taksitlendirmez. Alışveriş yaptığın sitenin hangi sektörde hizmet verdiğini bulman gerek. Nereden ve hangi kart ile alışveriş yapacaksan söyle belki ben yardımcı olabilirim.
O tarz siteler zaten vade farksız taksit yapabiliyor, eğer telefon gibi taksit yasağı olan bir ürün almayacaksan sonradan taksitlendirmenin bir anlamı yok, taksit yasaklı bir ürün alıyorsan da sanırım amazon Türkiye'de bir ödeme şirketinin altyapısını kullandığı için sektör cüzdan gibi gözüküyor ve bu sebeple sonradan taksitlendirme yapılamıyordu, onun dışında n11 ve hb de sonradan taksitlendirme de sorun çıkmaz, ama hb de ödeme yaparken hepsipay ile ödeme yapmaman gerekiyor, hepsipay kullanırsan cüzdan olarak gözükür ve taksit yapılamaz.Amazon, hepsiburada ve n11 gibi sitelerden alışveriş yapıyorum.