Neler Yeni

SONUNDA YENİ MONİTÖRÜMÜ ALDIM. H.O? G.O?

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Gün boyu kırk tane monitöre baktım, konular açtım sorular sordum sonunda aklıma en çok yatan monitörü aldım.
Hepsiburada da fiyatının arttığını görünce tamam yeter artık deyip trendyolda aynı satıcıdan kampanya fiyatlı ve peşine 6 taksitle yapıştırdım. Hayırlı mı olsun geçmiş mi olsun?
@Fantastiktürk Takip ettiğim kadarıyla sizin de çokça önerdiginiz bir modeldi MSI G274QPF E2. Sayenizde iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Dip Not: monitör beğenip almak sistem almaktan daha zor.
Hayırlı olsun güle güle kullan, ne alırsan al hep bir iyisi vardır. Olmasa da 3 aya çıkıyor zaten.

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
97
İsim
Yasuo Mehmet
Hayırlı olsun. Monitör kötü demiyorum ama hala 8399 TL'ye satılıyor. İndirim göremedim. Getirfinans ile n11den alırsan faizsiz 9 taksit seçeneği var.

imZen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Hamza Kağan
İlgilendiği Kategoriler
GPU, Monitör, Kulaklık, Anime, Manhwa
hayırlı olsun hocam, bir zaman sonra sadece arada kaldıklarından birini seçip alacaksın direk çok kafa yormamak lazım çok fazla monitör var piyasada

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Gün boyu kırk tane monitöre baktım, konular açtım sorular sordum sonunda aklıma en çok yatan monitörü aldım.
Hepsiburada da fiyatının arttığını görünce tamam yeter artık deyip trendyolda aynı satıcıdan kampanya fiyatlı ve peşine 6 taksitle yapıştırdım. Hayırlı mı olsun geçmiş mi olsun?
@Fantastiktürk Takip ettiğim kadarıyla sizin de çokça önerdiginiz bir modeldi MSI G274QPF E2. Sayenizde iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.
Dip Not: monitör beğenip almak sistem almaktan daha zor.
Hayırlı olsun hocam. Güzel monitör. Üzmez. F/P olarak da iyi.
Dip Not: monitör beğenip almak sistem almaktan daha zor
monitör beğenip almak sistem almaktan daha zor. +10 Sistem aldım monitörü arkadaşa seçtirdim yorgunluktan.
Bunun nedeni TR'de gerçek anlamda inceleme yapan kanal sayısının 0 olması. Her zaman bastıra bastıra söylüyorum. Monitör gözle, deneyimle İNCELENEMEZ. Monitor karşisina geçip "Ohovovg coh iyi arkadaşlar bakın ben oynuyorum." diyen videolar (Ki bu neredeyse tamamı) inceleme olamaz, kutu açılımı olur. Monitör incelemek için test cihazları ve matematik verileri lazım.
Kalan tek cihazla ölçüm yapanlar da hem eksik hem en basit testi yanliş yapiyor hem de 10 saniyede bir yanlış bilgilendirme yapıyor.

Benim attığim rehberlere bakarsanız (Örneğin:
Dünya'nın 4 yanından kim düzgün incelemişse onu kullanıyoruz. Hepsi matematik verileri. Bu işin bi tekniği, bir bilgisi var. Bunu mantığinı açiklayarak anlatıyor (Balık tutmayı öğretiyor) ve karşilastırmaları veriyorum.

TR'ye de iyi incelemeler gelene kadar devam edeceğiz.
Gerçek 10 bit değil ve g sync göremedim umarım vardır, yinede h.o

Benim de ilk baktığım oydu ama bu fiyata 10bit monitör yok sanırım. Fiyatına göre alabileceği en iyi modellerden birisi. Adaptive Sync var.
Gerçek 10 bit olması da 10 bit olması da önemli değil. Yine forumda çok çok yanlış bilinen şeylerin başinda geliyor. Bunun hakkında da kısa bir rehber yapacağım diğerleri gibi ama şimdilik şunla yetinin:
'16,7 milyon renk vs 1,07 milyar renk' adlı paylaşımdaki yorum https://forum.donanimarsivi.com/konu/16-7-milyon-renk-vs-1-07-milyar-renk.1035263/post-9336458
+
Gerçek 10 bit yalnızca profesyonel renk uygulamalarında çalisiyorsaniz gereklidir. İyi bir FRC + 8 bit ile 10 bit yapılmiş bir monitör, yukarıdaki konuda bahsettiğim 10 bit gereken her yerde gereken her şeyi karşilar. Hatta iyi bir FRC'nin doğal 10 bitten iyi çalışması bile mümkün. Bunu RTINGS söylüyor. Hatta bu yüzden üretici doğal mı FRC 10 bit mi söylememişse ve paneli bilinmiyorsa direk 10 bit yazılır geçilir. Ayırt edemezler çünkü.
(Mesaji yazan kişi RTINGS'in monitör incelemecisi)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,995
Üyeler
164,418
Son üye
kaan34
Top Bottom