Crucial BX500'ün kendi "Crucial Storage Executive" yazılımı var.
İçerisinde de "Momentum Cache" özelliği var.
Normalde "Disabled" olarak geliyor.
Onu "Enabled" yaptığın zaman sistemi yeniden başlatmanı istiyor.
"Reboot" tuşuna basıyorsun, kendisi sistemi yeniden başlatıyor.
Ondan sonra RAM'den destek alıp M2 hızlarında çalışıyor.
SanDisk Ultra 3D 500GB 500 liraymış bu fiyata sanırım hız ve kapasite olarak en iyisi ssddeki terimleri tam bilmiyorum dram buluyormuş içinde bunun farkı olmayan ssdlere göre nedir 2 yıl götür mü
SanDisk Ultra 3D 500GB 500 liraymış bu fiyata sanırım hız ve kapasite olarak en iyisi ssddeki terimleri tam bilmiyorum dram buluyormuş içinde bunun farkı olmayan ssdlere göre nedir 2 yıl götür mü
maks 500e ne taviye edersiniz gigabyte 480de buldum bu 470 liraydı sanırım 2 gün önce 420 liraya bx500 siparişi vermiştim akakçeden stok yok diye iptal ettiler
SSD ömürleri kısa değil fakat Crucial BX500, Adata SU 630/650, James Donkey ve Toshiba TR200 SSD disklerinin ömrü kısa sayılır. Gereksiz hızlı sağlık düşüşleri var. ADATA yenilendi diyen var ama o da belli değil.
Peki bana önerin ne olabilir fiyat performans kıstasında olsun biraz. Samsung evo 970 prolara falan çıkmam imkansız. 500gb boyutlarında arıyorum bu arada.
Peki bana önerin ne olabilir fiyat performans kıstasında olsun biraz. Samsung evo 970 prolara falan çıkmam imkansız. 500gb boyutlarında arıyorum bu arada.
kingston a400 alabilirsin 460₺ civarı performansı biraz düşük ama sorunu yok(ek not sağlık problemi var a400 ün bende yaklşaşık 350gb ta %1 sağlık düştü ve alalı daha 2 hafta mı ne oldu) bildiğim kadarıyla (tam hız veremem sistemim sata2 atacağım test tam doğru olmaz) 495₺ ye wd blue var sorunu yok bildiğim kadarıyla daha üst seviye bir ürün (ufak bir aksaklık olmasaydı aynı modeli satın alacaktım)
Sizlere kronik sorunlu SSD'ler ve sorunlarını hakkında bilgi vereceğim.
Bu SSD'leri kullanılmasını kesinlikle önermiyorum.
Kronik sorun nedir? Kronik sorun yani cihazın diğer üretilen serilerinde de olan daha doğrusu cihazın genel sorunudur.
Kronik sorunların çözümü var mı?
Bazı sorunlar yazılımsal olabiliyor. Markalar firmware güncellemesi ile çözebiliyorlar.
Bazı sorunlar ise donanımsal olabiliyor bu yüzden çözümü yoktur.
Adata SU630 ve SU650 serisi kronik sorunludur. Alıntıyı görüntüle
Kronik Sorunları:
Yazma ve Okuma değerleri çok düşüktür.
Ortalamanın üzerinde bir sıcaklığa sahipler.
İçinde sistem(Windows) yüklü ise bazı oyunlarda donmalar yapabiliyor.
Nadiren Mavi Ekran sorunlarına sebep olabiliyor.
Ömrü hızlı tükenmektedir.
Kanıtlar; (Resimleri tam görmek için üstüne tıklayın) Alıntıyı görüntüle
Crucial BX500 Birçok Kronik Sorunu düzelmiştir. (08.05.2020)
Liste sürekli güncelleniyor.(21.05.2020)
Şimdilik bildiğim ve bulduğum kronik sorunlu SSD'ler bunlardır. Eksiğim veya yanlışım varsa lütfen bana bildirin.
Güncellemeler;
Listeye Team GX1 SSD eklenmiştir.
----------------- 2.Güncelleme --------------------
Team GX1'e yeni bir sorun daha eklenmiştir.
------------------3.Güncelleme--------------------
Crucial BX 500 SSD'nin birçok kronik sorunu düzelmiştir.
------------------4.Güncelleme--------------------
Ufak tefek bilgi eklendi.
Birkaç SSD için kanıtlar eklenmiştir. (Zamanla yenileri eklenecektir)
-----------------5.Güncelleme---------------------
BX500 serisi SSD'ye bir tane kronik sorun eklenmiştir.