Soy yolu ile vatandaşlık alma (Yunanistan)

Splixson

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,373
Şimdi şöyle, baba tarafından dedemin ve babaannemin anneleri ve babalarının ikiside yunanistanda doğup büyümüş, sonra mübadele ile türkiyeye gelmişler. Anne tarafında ise gene aynı şekil, anneannemin ve dedemin anne ve babaları yunanistanda doğup büyümüş. Bu durumda yunan vatandaşlığına hak kazanabilir miyim?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Babaannemin ve annemin, dedemin ana dilleri aslında rumca ve bulgarcanın bi lehçesi

şu şekil

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    26.4 KB · Hit: 41
Şimdi şöyle, baba tarafından dedemin ve babaannemin anneleri ve babalarının ikiside yunanistanda doğup büyümüş, sonra mübadele ile türkiyeye gelmişler. Anne tarafında ise gene aynı şekil, anneannemin ve dedemin anne ve babaları yunanistanda doğup büyümüş. Bu durumda yunan vatandaşlığına hak kazanabilir miyim?

Babaannemin ve annemin, dedemin ana dilleri aslında rumca ve bulgarcanın bi lehçesi

şu şekil
Bukadar uzak olmasa sıkıntı olmazdı ama siz sanırsam iki taraftada 3 nesil oluyorsunuz.

Mesela Benim Babamın Annanesi Nasliç-Yunanistan doğumlu. Babamın dedesi Ergiri-Arnavutluk doğumlu.

Biz oradaki arsiv uyumsuzluğu yüzünden (Az sonra acıklayacağım) arnavutluk vatandaşı olamıyoruz. Yoksa oluyorduk.

Arnavutluktaki Arşivler 1910'dan itibaren Tutuluyormuş. Burada ise e-Devlette 1890'lara kadar uzanıyor.
Yani Türkiye ile Arnavutluk arsiv kayıtları uymadığı için olamıyorum, Yoksa Babam, daha sonrasında ben Arnavutluk vatandaşı olacaktık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,093,598
Üyeler
173,840
Son üye
Utquick
Geri