Neler Yeni

Soy yolu ile vatandaşlık alma (Yunanistan)

Splixson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,340
İsim
Donald
Şimdi şöyle, baba tarafından dedemin ve babaannemin anneleri ve babalarının ikiside yunanistanda doğup büyümüş, sonra mübadele ile türkiyeye gelmişler. Anne tarafında ise gene aynı şekil, anneannemin ve dedemin anne ve babaları yunanistanda doğup büyümüş. Bu durumda yunan vatandaşlığına hak kazanabilir miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Babaannemin ve annemin, dedemin ana dilleri aslında rumca ve bulgarcanın bi lehçesi

şu şekil

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    26.4 KB · Hit: 33

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe
Şimdi şöyle, baba tarafından dedemin ve babaannemin anneleri ve babalarının ikiside yunanistanda doğup büyümüş, sonra mübadele ile türkiyeye gelmişler. Anne tarafında ise gene aynı şekil, anneannemin ve dedemin anne ve babaları yunanistanda doğup büyümüş. Bu durumda yunan vatandaşlığına hak kazanabilir miyim?

Babaannemin ve annemin, dedemin ana dilleri aslında rumca ve bulgarcanın bi lehçesi

şu şekil
Bukadar uzak olmasa sıkıntı olmazdı ama siz sanırsam iki taraftada 3 nesil oluyorsunuz.

Mesela Benim Babamın Annanesi Nasliç-Yunanistan doğumlu. Babamın dedesi Ergiri-Arnavutluk doğumlu.

Biz oradaki arsiv uyumsuzluğu yüzünden (Az sonra acıklayacağım) arnavutluk vatandaşı olamıyoruz. Yoksa oluyorduk.

Arnavutluktaki Arşivler 1910'dan itibaren Tutuluyormuş. Burada ise e-Devlette 1890'lara kadar uzanıyor.
Yani Türkiye ile Arnavutluk arsiv kayıtları uymadığı için olamıyorum, Yoksa Babam, daha sonrasında ben Arnavutluk vatandaşı olacaktık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,039,006
Üyeler
164,761
Son üye
sawyzee