Neler Yeni

Söylenilen internet hızın alamıyorum (netspeed)

DicDal

80+
Önceden türknet kullanıyordum 100/8 paketinden bana gelen 70/6 gibi bir değerdi sonra netspeedin upload hızını 20 verdiğini gördüm ve geçiş yaptım.
Bağlatalı yaklaşık 1 ay olacak ve geceleri sabaha kadar kopmalar oluyor her gün değil ama haftada 3 gün oluyor neredeyse ve ek olarak download hızım stabil değil kesinlikle verdikleri değeri göremiyorum 20-35 arası geliyor hız testinde arada bir 50 ye çıkıyor ama o kadar dalgalı ki alttaki ss te de gösterdiğim gibi. Türknette durumum stabildi bazen geceleri gidiyordu net ama bu kadar sık değil.
Sorun benden mi kaynaklanıyor yoksa iss'de mi bir sorun var?
Ekran görüntüsü 2023-11-29 232212.png

Göknet altyapı sorgulaması

Ekran görüntüsü 2023-11-29 232302.png

Modem DSL günlüğü

Ekran görüntüsü 2023-11-29 232316.png

man a man

80+ Bronze
Altyapın 100mbit kaldıramıyor. SNR değerin düşük

internetini 50mbit gibi bi hıza sabitletirsen daha sağlıklı bir bağlantıya sahip olursun

DicDal

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Altyapın 100mbit kaldıramıyor. SNR değerin düşük

internetini 50mbit gibi bi hızla sabitletirsen daha sağlıklı bir bağlantıya sahip olursun
Türknette 100/8 paket kullanıyordum 84 e kadar destekliyor dediler 65-72 arası hız alıyordum yaklaşık 1.5 yıl boyunca sorun yaşamadım.

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Netspeed'de bende de benzer sorun oluyordu. Hız da hafif dalgalanma ve hız düşüklüğü. Snr yi 10 altına çekme.

man a man

80+ Bronze
Türknette 100/8 paket kullanıyordum 84 e kadar destekliyor dediler 65-72 arası hız alıyordum yaklaşık 1.5 yıl boyunca sorun yaşamadım.
Modem değerlerine göre en fazla 67 alabilirsin ki bunuda dibine kadar almaya çalışıyorsun bu yüzden kopma ve dalgalanma yaşıyorsun
SNR değeri 10 altına inince kompa yaşamanda normal

DicDal

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Netspeed'de bende de benzer sorun oluyordu. Hız da hafif dalgalanma ve hız düşüklüğü. Snr yi 10 altına çekme.
Snr yi ben mi ayarlayabiliyorum? yani başka porta geçirmelerini istesem veya porttan bizim eve yeni kablo çekmelerini istesem çekebilirler mi? çünkü kablo biraz eski. Kutudan eve yeni kablo çekmek istesem yapıyorlar mı?

Lady-Of-Ice

80+ Silver
Modem Asus galiba modemden kendin yapabilirsin. Kutu bina içi ankastre demek istediyseniz; ankastreden eve kablo çekimi size ait. Elektrikçiye veya becerebiliyorsanız siz bağlarsınız.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,251
İsim
umut şahin
Önceden türknet kullanıyordum 100/8 paketinden bana gelen 70/6 gibi bir değerdi sonra netspeedin upload hızını 20 verdiğini gördüm ve geçiş yaptım.
Bağlatalı yaklaşık 1 ay olacak ve geceleri sabaha kadar kopmalar oluyor her gün değil ama haftada 3 gün oluyor neredeyse ve ek olarak download hızım stabil değil kesinlikle verdikleri değeri göremiyorum 20-35 arası geliyor hız testinde arada bir 50 ye çıkıyor ama o kadar dalgalı ki alttaki ss te de gösterdiğim gibi. Türknette durumum stabildi bazen geceleri gidiyordu net ama bu kadar sık değil.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Modem DSL günlüğü

Alıntıyı görüntüle
snr değwerin 10 un üzerinde olsa daha stabil olur eb internet hızını bir tık düşürerek daha stabil hiz alabilirsin

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Uğur
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Modem DSL günlüğü

Alıntıyı görüntüle
KARDEŞ BEN NETSPEED DEN AYRILDIM ÇAĞRI MERKEZİNDEN 2 GÜN ÖNCE TÜRK TELEKOM ALT YAPISINI KULLANIYORLAR TT ALT YAPISI KULLANAN HİÇ BİR İNTERNET SAĞLAYICISINI KULLANMA SUPERONLİNE TURKCELL- VE TURKSAT KABLONET BU İKİSİ SIKNITISIZ TÜRKİYEDE ONA GÖRE ŞEHRİNDE VARSA BUNLARI AL TT ALT YAPISI PİŞMANLIKTIR.

Top Bottom