Arkadaşlar Bugün Sporda İlk Günümdü Amacım Kilo Alıp Biraz da olsa vücüdun şekillenmesi Abi Bana Bugünlük Salonu Tanıyabilmem Ve Vücudu Alıştırmak İçin 20Dk Koşu Bandı 10dk Bisiklet bi 10dkda adını bilmedigim bi kardiyo aleti sonra 20dk koşu bandı ve bu günlük bu kadar dedi yarın ağırlıklar gibi hareketlere geçcekmişim ben kilo almaya çalıştıgım için spordan sonra 2 tane tavuk döner yiyip eve gidiyorum sizce bu mantıklı mı yaptıgım kardiyo boşa mı gidiyor tavuk dönerde proteinde bulunmakta ama yağda bulunmakta
Çok güzel yapmışsın. 6-7 yıldır Karate ile, yaklaşık olarak 2 yıldır da aralıklı da olsa Fitness-Calistenics ile uğraşıyorum. Boyum 188, Kilom 94. Yağ oranım %15. Yaş 17 2006 doğumluyum.
Başlarken şunu unutma. Hiç bir zaman eline dumbell alıp indir kaldır yaparak sağlıklı olamazsın, spor yapmış olmazsın. Bu işin adı hammallıkdır. Sadece yük taşımaktır.
İlk hedefin ciğerleri biraz açmak olsun. İstersen sabah, istersen akşam 15-20 dakika tempolu yürüyüş ile başla. Veya orada ki hocanın söylediği gibi orada ki koşu bandında yürüyüş yap. Bu sayede vücuduna daha fazla oksijen gidecek. 1-2 hafta sadece bunu yapsan dahi çok faydasını görürsün.
Ardından ikinci aşama çok çok düşük kilogram ile hareketleri kas hafızasına ezberletmeye çalış. Boş bar ile bench press, 2.5kg ile shoulder press, 10-15 kg ile latt pull down yapabilirsin. Amacın yavaş yapmak ve hareketi doğru formda yapmak olmalı.
Yürüyüş ve düşük kilogram ile hareketleri öğrendiğini varsayıyoruz ve ortalama olarak 1 geçiyor. İşte şimdi başlıyoruz. Her bölgenin temel hareketleri var. Cidden bir şeyler çıksın şu vücuttan, bir şeye benzeyeyim diyorsan bu hareketlerde ustalaşman ve düzenli olarak kiloları arttırman gerek. İşte bölgeler ve hareketleri aşağıya yazıyorum.
Göğüs: Bench Press ve Dumbell Fly
Omuz: Shoulder Press ve Lateral Raises
Triceps (kolun dış tarafı) : Push Down
Biceps (kolun iç tarafı) : Dumbell Curl
Sırt: Latt Pull Down
Bacak: Squad.
Bu hareketlerde her 2 hafta da bir ağırlık ekleyerek ilerle. Zaten bu ağırlık ekleme işini de hesaba katarsak ortalama olarak 3 ay geçer. Zaten 3 ayda sonra vücudun az çok bir şekle girer. Ayrıca bu yazdıklarımı 4 set 10 tekrar şeklinde yapabilirsin. Şunu da unutma, her hareketin farklı varyasyonları var. Örneğin shoulder press için hem makine ile hemde dumbell ile yapabilirsin. Kendini hangisinde daha rahat hissediyorsan onu yap. Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Daha fazla sorun varsa instagramdan yazabilirsin. İstersen instagram hesabını sonradan yazarım. Kendine dikkat et.