SSD 4 bad sector hatası oyunlarda donma yaşatır mı

Reaksiyon skoru
3
Selamlar arkadaşlar dün bir konu açtım oyunlarda anında donma ve beraberinde seslerin takılıp cızırtı gibi bir sese dönüşmesiyle alakalı bugün harddisksentinel den hdd yi tarattığımda bu sonuçları aldım 5 bozuk sektör hdd de ve sanırım daha 22 ay garantisi olan ssdye de sıçramış bu sorun hd tune ile tarattığımda bad sector görünmedi hdd yi söktüm hemen ssd kullanımda windows oyunlar ssd de kurulu ssdyi garantiye hemen göndermeli miyim oyunlarda yaşadığım sorun doğrudan bununla mı alakalıdır acaba ?
sistemim
intel i5 4690k
ram 16 gb
asus rox strix gtx 750 ti

Ekler

• WhatsApp Image 2023-04-11 at 19.47.14.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-11 at 19.47.14.jpeg
    228.4 KB · Hit: 66
  • Adsız.png
    Adsız.png
    77.4 KB · Hit: 58
  • HDTune_Error_Scan_________HI-LEVEL_Elite_S.png
    HDTune_Error_Scan_________HI-LEVEL_Elite_S.png
    15.3 KB · Hit: 50
Bad sector virüs mü ki HDD'den SSD'ye bulaşsın? Çok sil yükle yaptıysan HDD'ye olabilir yani bad sector. 5 çok fazla sayılmaz. Tüm verilerine ulaşıyorsan sorun yok. Daha da artarsa sorun olabilir ama şu an sorun oluşturacağını sanmıyorum. Yine de arada bir kontrol et 2 haftada bir falan. Baktın sayı parabolik artıyor o zaman değiştirirsin.

Bad sector virüs mü ki HDD'den SSD'ye bulaşsın? Çok sil yükle yaptıysan HDD'ye olabilir yani bad sector. 5 çok fazla sayılmaz. Tüm verilerine ulaşıyorsan sorun yok. Daha da artarsa sorun olabilir ama şu an sorun oluşturacağını sanmıyorum. Yine de arada bir kontrol et 2 haftada bir falan. Baktın sayı parabolik artıyor o zaman değiştirirsin.
Verilerimde problem yok açıkçası ama hdd takılıydı oyun oynarken çok ani bazen donup kalıyordu alt tab atamıyordum res atmam gerekiyordu sorun bunlardan mı kaynaklıdır sizce?

hilevel cok dandik bir markadir urunlerini gördüğüm gibi kaciyorurm. 8gb flash belleklerini almistim herifler programla 8gb göstermişler aslinda 4gbmis flash cokunce yazilim attim 4gb olarak kullaniyor tam dolandırıcı bu oc firma. taramada sorun cikmamasi beni sasirtti acikcasi. 4 bad sektor yazmissin ssd resimde görünmüyor ?

Verilerimde problem yok açıkçası ama hdd takılıydı oyun oynarken çok ani bazen donup kalıyordu alt tab atamıyordum res atmam gerekiyordu sorun bunlardan mı kaynaklıdır sizce?
Oyunlar SSD'de demiştiniz. HDD oyuna etki etmez bence. Başka bir sorun olmadığına emin misin? HDD'yi çıkarıp o şekilde oyun oynayıp gözlemleyin yine donma olacak mı diye. Belki sistemde başka bir donanım sorun yapıyordur.

HDD'i çıkarılı iken donma takılma oluyor mu yoksa HDD takılı iken mi oluyor?

Oyunlar SSD'de demiştiniz. HDD oyuna etki etmez bence. Başka bir sorun olmadığına emin misin? HDD'yi çıkarıp o şekilde oyun oynayıp gözlemleyin yine donma olacak mı diye. Belki sistemde başka bir donanım sorun yapıyordur.
Çıkardım hdd yi gözlemleyeceğim teşekkürler

Geri