Neler Yeni

SSD Aldım Windows 10 Kuramıyorum

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Nihat Çebi
Merhaba dostlar Hepsiburadadan yeni bir ssd aldım ve format atmak için usbye ISO dosyasını rufusla yazdırdım. Yazdırmadan önce harddiskteki sistemi de sildim ve hem harddisk hem de ssd sıfır hale geldi. USB ile boot menüden kurulum yapmaya çalıştığımda şöyle bir hata alıyorum. Bu hatayı her yerden araştırdım fakat onların belirli bir sistem tarafından onarma yapıp çözdüklerini gördüm fakat bende sistem yok 😁 Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

@Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz

Ekler

• IMG_20201014_133011.jpg
    IMG_20201014_133011.jpg
    128.8 KB · Hit: 59

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
Merhaba dostlar Hepsiburadadan yeni bir ssd aldım ve format atmak için usbye ISO dosyasını rufusla yazdırdım. Yazdırmadan önce harddiskteki sistemi de sildim ve hem harddisk hem de ssd sıfır hale geldi. USB ile boot menüden kurulum yapmaya çalıştığımda şöyle bir hata alıyorum. Bu hatayı her yerden araştırdım fakat onların belirli bir sistem tarafından onarma yapıp çözdüklerini gördüm fakat bende sistem yok 😁 Nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

@Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz
Sistem nedir?

v3ysi.alkan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
veysi alkan
hard disk sata kablosu çek öyle windows dene bide

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Nihat Çebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
olmadı hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

h61 gigabyte, evet mbr yazdım
Anakartın üstünde Rev kaç yazıyor?

Ama ona gerek yok direk BİOS'a girin hocam Boot sekmesinin fotoğrafını atın.

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Nihat Çebi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

hocam yollayacağım fakat buraya geç yüklenecek gibi bekleyin

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Nihat Çebi
UEFİ desteği varmış. GPT olarak da yazdırabilirsiniz. BİOS'u default ayara getirip Boot Menüden tekrar flash belleğinizi seçip dener misiniz?
hocam bundan önce gpt olarak yazdırdım fakat bios/legacy boot of uefi only media hatası vermişti. hatayı araştırdığımda mbr olarak yazdırınca düzeleceğini söylemişlerdi ama yine bi hata çıktı 😁 biosu default hâle getirip usbyi seçtim fakat olmadı yine

UEFİ desteği varmış. GPT olarak da yazdırabilirsiniz. BİOS'u default ayara getirip Boot Menüden tekrar flash belleğinizi seçip dener misiniz?
ayrıca gpt olarak yazdırdığımda uefi USB kurulumunu seçtiğimde baştaki gigabyte yazısında kalıyordu bir şey olmuyordu. düz usbyi seçince o hatayı veriyordu.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin
hocam bundan önce gpt olarak yazdırdım fakat bios/legacy boot of uefi only media hatası vermişti. hatayı araştırdığımda mbr olarak yazdırınca düzeleceğini söylemişlerdi ama yine bi hata çıktı 😁 biosu default hâle getirip usbyi seçtim fakat olmadı yine
Flash belleğinizin fotoğrafını atabilir misiniz? İlk kez duydum çünkü. GPT olarak yazdırın. 2 fotoğrafta Boot mode Selection Only UEFİ varsa öyle yapın. Bu adımlardan önce yukarıda arkadaşın yazdığı Sata kablosunu çıkarıpta bir dene istersen.

nihatcebi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Nihat Çebi
Flash belleğinizin fotoğrafını atabilir misiniz? İlk kez duydum çünkü. GPT olarak yazdırın. 2 fotoğrafta Boot mode Selection Only UEFİ varsa öyle yapın. Bu adımlardan önce yukarıda arkadaşın yazdığı Sata kablosunu çıkarıpta bir dene istersen.

yarın denerim olmazsa geri dönüş yaparım hocam. üstte düzenleme yapmıştım onuda okudunuz mu

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,076
İsim
Emre Zengin

yarın denerim olmazsa geri dönüş yaparım hocam. üstte düzenleme yapmıştım onuda okudunuz mu
Bu Flash belleği hayatım boyunca ilk kez gördüm. İsterseniz BİOS'unuzu güncelleyin fakat anakartın üstündeki REV numarasını öğrenmelisiniz.

Top Bottom