Neler Yeni

Yardım SSD Alırken nelere dikkat etmem lazım?

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,494
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
İkinci el az kullanılmış SSD alacağım, Samsung 870 EVO 4TB, nelere dikkat etmem gerek?
HDCentinel yada Crystaldisk İnfo'dan çalışma süresi aç kapa sayısı sağlık vs gibi değerlere bakacağım, Crystaldiskmark ile test yazma-okuma testi yaparım, Samsung Magician uygulamasını yükleyip orjinal mi ona bakarım bunlar dışında gözden kaçırdığım bir şey var mı? Başka neyi kontrol etmemi önerirsiniz? @Mehmet Yılmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,034
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İkinci el az kullanılmış SSD alacağım, Samsung 870 EVO 4TB, nelere dikkat etmem gerek?
HDCentinel yada Crystaldisk İnfo'dan çalışma süresi aç kapa sayısı sağlık vs gibi değerlere bakacağım, Crystaldiskmark ile test yazma-okuma testi yaparım, Samsung Magician uygulamasını yükleyip orjinal mi ona bakarım bunlar dışında gözden kaçırdığım bir şey var mı? Başka neyi kontrol etmemi önerirsiniz? @Mehmet Yılmaz
SSD 4 TB ise adam onu sistem diski değilde yedek diski olarak kullanmıştır. Yazmadan ziyade okuma yapmış olma olasılığı daha yüksek.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,494
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SSD 4 TB ise adam onu sistem diski değilde yedek diski olarak kullanmıştır. Yazmadan ziyade okuma yapmış olma olasılığı daha yüksek.
İlk bakacağım şeylerden biri okuma olacak çünkü bende okuma diski olarak kullanacağım. Çalışma saatine göre okuması yüksekse almam zaten. Kaç TB'ye kadar okuma yapılmış olmalı sence?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,034
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İlk bakacağım şeylerden biri okuma olacak çünkü bende okuma diski olarak kullanacağım. Çalışma saatine göre okuması yüksekse almam zaten. Kaç TB'ye kadar okuma yapılmış olmalı sence?
Okuma çok dert değil SSD'de yazma dert :D Çünkü ömür biçerken yazma değerine göre biçiyorlar.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,494
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Okuma çok dert değil SSD'de yazma dert :D Çünkü ömür biçerken yazma değerine göre biçiyorlar.
Adamdan SS'ini istedimde Bitlocker kurmuş ne olduğunu bilmiyorum onu kaldırıyor sonra SS atacak yarına kadar sürer dedi bu bitlocker olayı ne oluyor?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
70,034
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Adamdan SS'ini istedimde Bitlocker kurmuş ne olduğunu bilmiyorum onu kaldırıyor sonra SS atacak yarına kadar sürer dedi bu bitlocker olayı ne oluyor?
Dosyalarını şifrelemiş.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,660
İsim
Hacı
Cyristaldiskmark ve cyristaldiskinfo ile SS atar mısınız?
Sağlık, okuma yazma, çalışma, sıcaklık ve kaç kere güvenli olmayan şekilde kapanmış bunlar önemli.

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,494
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Cyristaldiskmark ve cyristaldiskinfo ile SS atar mısınız?
Sağlık, okuma yazma, çalışma, sıcaklık ve kaç kere güvenli olmayan şekilde kapanmış bunlar önemli.
Adama yazdım bitlocker olduğu için hızı yarıya düşüyor dedi bitlocker kaldırınca atacak. Var mı böyle bir şey cidden.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,660
İsim
Hacı
Adama yazdım bitlocker olduğu için hızı yarıya düşüyor dedi bitlocker kaldırınca atacak. Var mı böyle bir şey cidden.
Bilmiyorum Bence o bitlocker kaldıracak sonra da hard level format atacak.
Bu işlemler uzun sürer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diski ne kadara alacaksınız?

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,494
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Bilmiyorum Bence o bitlocker kaldıracak sonra da hard level format atacak.
Bu işlemler uzun sürer.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diski ne kadara alacaksınız?
4.5K Fiyatı iyi biraz şüphe uyandırıyor ama test ederek alacağım için içim rahat ve 4TB işimi görecek.

Top Bottom