aradaki fark ne tam olarakAnakartınız PCIe 4.0 destekliyor M2 bir SSD mi yoksa SATA bir SSD mi hangisini istediğini söylersen daha iyi öneriler yapabiliriz.
oyun ve render karışık da dediğine göre 500gb ssd bana yeter gibi duruyor hdd önerirseniz ne önerirsiniz?Hocam hdd lerde daha çok büyük şirketlerin kullandığı özel seriler var daha uzun ömürlü daha güvenli gibi yanlış bilmiyorsam wd purple olanlar bahsettiğim kategoride sen yine de araştır Seagate WD gibi markalar güzel markalardır tavsiye edilebilir
Mesaj otomatik birleştirildi:
Attığı sdd yi bilmiyorum fakat soğutma bloğu olması gayet iyi çünkü attığın anakartta ekran kartı ile ssd birbirine çok yakın ekran kartları da çok yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor bu da ssd nin ısınmasını de yavaşlamasına sebep veriyor özellikle de ekran kartın yüksek sıcaklıklarda çalışıyorsa soğutucu bloklu bir ssd almak mantıklı
Dostum bir de ne için kullanacağın çok önemli iş için kullanacaksan büyük alanlı projeleri render alıyorsan evet ssd almak mantıklı fakat normal kullanıcı isen bence hdd al kendim şuan sadece 500 gb ssd kullanıyorum ama alacak olsam hdd alırım çünkü genellikle bilgisayardan %90 oyun oynuyorum yüksek okuma hızı gerektiren oyunlar için de 500 gb ssd bence sana yeterli olur 1 tb ssd almak yerine 4 tb hdd almak benim gibi kullanıcı isen daha mantıklı
M2 sdd ler daha hızlıdır sata sdd lere göre yaklaşık 3 4 kat fakat windows açılışında 3 4 kat daha hızlı açılır diye düşünmeyin o kadar fark olmaz sadece dosya aktarımında veya oyun indirirken ssd ye kaydetme hızında bu kadar fark görebilirsiniz ama en önemlisi şuan ki kullandığın ssd m2 mi eğer m2 ise ikinci ssd data almalısın çünkü anakartın m2 slotu dolu olur m2 kullanıyorsan anakarta bir bakar mısın m2 slotu dolu mu diyearadaki fark ne tam olarak
Hocam şuan hdd kullanmıyorum bilgisayarda ama wd green yaklaşık 1 aydır kamera cihazında takılı sessiz çalışıyor genellikle hdd lerin hepsi ortalama aynı hızda senin dikkat edeceğin husus bence sessizlik olur diğer arkadaşlar öneri verirse daha sağlıklı olur dediğim gibi yeterli uzun kullanım deneyimim yok bir de kaç tb yeterli olur sanaoyun ve render karışık da dediğine göre 500gb ssd bana yeter gibi duruyor hdd önerirseniz ne önerirsiniz?
onu nerden görceğimi bilmiyorum m2 slotumun boş mu dolu mu olduğunuM2 sdd ler daha hızlıdır sata sdd lere göre yaklaşık 3 4 kat fakat windows açılışında 3 4 kat daha hızlı açılır diye düşünmeyin o kadar fark olmaz sadece dosya aktarımında veya oyun indirirken ssd ye kaydetme hızında bu kadar fark görebilirsiniz ama en önemlisi şuan ki kullandığın ssd m2 mi eğer m2 ise ikinci ssd data almalısın çünkü anakartın m2 slotu dolu olur m2 kullanıyorsan anakarta bir bakar mısın m2 slotu dolu mu diye
Hocam şuan hdd kullanmıyorum bilgisayarda ama wd green yaklaşık 1 aydır kamera cihazında takılı sessiz çalışıyor genellikle hdd lerin hepsi ortalama aynı hızda senin dikkat edeceğin husus bence sessizlik olur diğer arkadaşlar öneri verirse daha sağlıklı olur dediğim gibi yeterli uzun kullanım deneyimim yok bir de kaç tb yeterli olur sana
bana 2T yeter diye düşünüyorum hdd iseM2 sdd ler daha hızlıdır sata sdd lere göre yaklaşık 3 4 kat fakat windows açılışında 3 4 kat daha hızlı açılır diye düşünmeyin o kadar fark olmaz sadece dosya aktarımında veya oyun indirirken ssd ye kaydetme hızında bu kadar fark görebilirsiniz ama en önemlisi şuan ki kullandığın ssd m2 mi eğer m2 ise ikinci ssd data almalısın çünkü anakartın m2 slotu dolu olur m2 kullanıyorsan anakarta bir bakar mısın m2 slotu dolu mu diye
Hocam şuan hdd kullanmıyorum bilgisayarda ama wd green yaklaşık 1 aydır kamera cihazında takılı sessiz çalışıyor genellikle hdd lerin hepsi ortalama aynı hızda senin dikkat edeceğin husus bence sessizlik olur diğer arkadaşlar öneri verirse daha sağlıklı olur dediğim gibi yeterli uzun kullanım deneyimim yok bir de kaç tb yeterli olur sana
Dostum anakartın fotoğrafını çekip atarsan yardımcı olurumonu nerden görceğimi bilmiyorum m2 slotumun boş mu dolu mu olduğunu