Edit: SSD güç girişi PSU'ya bağlıdır.Arkadaşlar şimdi ben gamegarajdan ssdsiz sistem alsam elimdeki SSD yi taksam bu SSD güç girişi kasanın içinde mi olur arka tarafta toparlanan yerde mi olur ?
Dostum SSD li almayacam ayriyetten takacam diyorum ki boşta olan güç girisi kasanın iç tarafında mi dış tarafjnda mi bulunacakEdit: SSD güç girişi PSU'ya bağlıdır.
Siz beni anlamadınız diyorum ki bu SSD ye takacağım güç girişi kasanın arka tarafında yani kabloların gizlendiği yerde mi yoksa iç tarafında mi bulunurPSU güç girişini takarsın sıkıntı olmaz takabilirsin yani.
İçte veya dışta olması ne fark eder? Büyük ihtimal kasanın iç tarafında altta olur.Dostum SSD li almayacam ayriyetten takacam diyorum ki boşta olan güç girisi kasanın iç tarafında mi dış tarafjnda mi bulunacak
ya arkadaşlar ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz bu taktığımız power kablosu var ya hani ssd ye o kasanın kabloların gizlendiği kısımda mı yoksa içeride miSSD'ye 2 farklı kablo takarsın, birisi PSU'dan çıkar, diğeri de ANAKART ile bağlantıyı sağlar. bu iki kablo nereye kadar uzayabiliyorsa oraya konumlandırabilirsin SSD'ni. Genelde kasalarda diskleri tutturmak için vidalı alanlar olur veya slotlar olur, diskler oralara yerleştirilir. Bu disk slotları kasanın arka gizli kısmında da bulunabilir, önde de bulunabilir, kullandığın kasanın tasarımına bağlı.
Peki ya onu cikartmak için arka tarafı mi açmam gerekiyorMerhaba hocam, dün kendi sistemime HDD taktım. Benim kablolama da power girişi kasanın arka tarafında, kabloların gizlendiği yerdeydi. Muhtemelen sizde de öyle olacaktır.
Evet. Benim kasamın arka kapağını iki adet vida tutuyordu. Çıkardım kapağı. Kabloları çok güzel montajlayıp kelepçelemişlerdi. Güç girişini bulup ayırdım ve hddye takarak bağlantı işlemini gerçekleştirdim.Peki ya onu cikartmak için arka tarafı mi açmam gerekiyor
Oh be sonunda cevabımı alabildim, sağolasınEvet. Benim kasamın arka kapağını iki adet vida tutuyordu. Çıkardım kapağı. Kabloları çok güzel montajlayıp kelepçelemişlerdi. Güç girişini bulup ayırdım ve hddye takarak bağlantı işlemini gerçekleştirdim.
Ssdyi takacağın yer kasanın ön tarafında ise mecbur götüreceksin. Benim hdd takma yeri arka tarafta olduğu için kolaylıkla bağlantı yapabildim.Peki ya onu cikartmak için arka tarafı mi açmam gerekiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yani kasanın iç tarafına doğru götürmek için
Ben aslında sallandiracam aşağı doğru dik konumlandirip zaten SSD ler sallaninca bozulmuyorlar ve zaten pekte sallanacagini dusunmuyorumSsdyi takacağın yer kasanın ön tarafında ise mecbur götüreceksin. Benim HDD takma yeri arka tarafta olduğu için kolaylıkla bağlantı yapabildim.