Ssd hakkında bi kaç soru

Reaksiyon skoru
175
1. Sorum, Arkadaşlar bu m. 2 ssdler ne oluyor ne farkı var diğer ssdlerden?

2.sorum bilgisayara işletim sistemini ssd ye kurunca daha mı hızlı açılıyor bunun mantıgı nedir?

2.sorum bilgisayara işletim sistemini ssd ye kurunca daha mı hızlı açılıyor bunun mantıgı nedir?
1. soru m.2 ler pcie portunu kullandıkları için sata kullanan ssd lere göre çok daha hızlıları

2. soru evet

Evet işletim sistemi SSD de ise, HDD den çok daha hızlı açılıyor. M.2 SSD ler ise yeni nesil SSD ler anakart üstüne takılıyor, anakartında M.2 slotu var ise alabilirsin.

M.2 SSD'ler PCI Express'ten bağlanıyor, bu da daha yüksek bant genişliği demek. Bant genişliği yüksek olunca daha fazla veri aktarımı yapılabiliyor. Evet işletim sistemini SSD'ye kurarsanız daha hızlı açılır çünkü dosyalar daha hızlı yüklendiği için daha hızlı bir boot süreci oluyor.

m.2 ssd ler daha hızlı ama slot olmasına dikkat et

1- Çok daha hızlılar.Kasa içinde kablolamayla uğraşmıyorsun.
2- İşletim sistemi kurarsan daha hızlı çalışır. Ama sadece oyunlar içinde kullanabilirsin

2. sorunun cevabı evet + oyunlardaki yükleme süreleri dosya kopyalama süreleri kısalır.

1. sorunun cevabı ise m.2 ssdler sata ssdlerden daha hızlıdır ve anakarta direkt takılırlar sata güç veya sata veri kablosuna ihtiyaç duymazlar.

Harddisklerin çalışma prensibi gereği stabil bir hızları yoktur. Oyunlarda yoğun kullanımda yavaşlar ve fps droplarına neden olur.
M2 nvme'ler PCI Express portuyla 1.5 GB/s'den daha yüksek yazma ve okuma hızlarına ulaşabiliyor. Pratikte oyunların açılma, loading gibi süreçlerinde ve bir çok yazma okuma gerektiren işlemlerde etkisi bariz bir şekilde görülüyor.
Sata 3.0'ın max 560 mb okuma yazma desteği olduğu için m2'ye göre daha yavaştır. Eğer işletim sistemi ssd'ye kurulursa daha hızlı tepki verir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,187,469
Üyeler
188,425
Son üye
pcanavarı01
Geri