xmuratbey44
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 16
- İsim
- Murat
- Konu Sahibi Konu Sahibi
anladım çok teşekkür ederim az önce internetten kontrol ettim bir arkadaş bu anakarta maximum 300mb yazma okuma alacaksınız demiş bu sisteme göre bu okuma yazma bence gayet yeterli peki bana önerebileceginiz 350tl bandında sata ssd bulunmaktamı acabaHDD ile SSD'lerin bağlantı tipi aynıdır. Aynı kabloları kullanabilirsiniz.
Fakat bilgisayarınız çok eskiyse hdd nizin IDE olması da olası. Bu çok eski bir bağlantı tipidir ve artık tercih edilmez.
Ayrıca M2 tipi SSD'leri takabilmek için anakartınızda dahili olarak M2 yuvası bulunması gerekir.
Edit: Anakartınızda SATA girişi var SSD takabilirsiniz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
haklısın dostum az önce bi arkadaş 300mb yazma okuma alacaksınız demiş bu anakarta göre bu arada vallahi hangisine baglı bilmiyorumHocam anakartta 4 tane sata girişi ve 1 tane ide girişi var. Senin hdd hangi giriş ile bağlı onu biliyor musun?
Anakartta ssd yuvası yok derken M2 ssd kast edilmiş olabilir. Sata ssd alırsan eğer kullanabilirsin. Ssd aldığın zaman alacağın hız sata2 hızına göre olur anakart desteği o çünkü. Sonra yavaş falan diye içine şüphe düşmesin.