Yardım SSD konusunda desteğinize ihtiyacım var (Sistem Detayları mevcut)

ulscnkrm

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba herkese iyi forumlar arkadaşlar.

Bundan 5-6 sene kadar önce kendimce iyi bir sistem toplamıştım, yine konu hakkında çok bilgim olmasa da bilgili arkadaşlardan yardım alarak.

Artık yeni oyunların çoğunu SSD tarafında yer olmadığı için HDD kısmına kurmak durumunda kalıyorum. Bu da performansı oldukça etkiliyor malumunuz.
Sistemdeki parçaları aşağıya bırakıyorum,
Sistemimle uygun olacak maks. 3-4k bütçe ayırabileceğim, Rust gibi oyunları kurup oynayabileceğim bir SSD ihtiyacım var. Dediğim gibi konu hakkında çok bilgili değilim, desteklerinizi bekliyorum.

Eklemeyi unutmuşum;

Pollux 3T-10 Kasaİntel Core i5 10400F İşlemciBiostar H410M DDR4 AnakartGeForce GTX1660 S 6GB Ekran Kartı2x8GB Corsair Vengeance RamNetac N535S 240 GB SSDSeagate Barracuda 1TB Harddisk650W 80+ Bronz Güç Kaynağı

Eklemeyi unutmuşum;

Pollux 3T-10 Kasaİntel Core i5 10400F İşlemciBiostar H410M DDR4 AnakartGeForce GTX1660 S 6GB Ekran Kartı2x8GB Corsair Vengeance RamNetac N535S 240 GB SSDSeagate Barracuda 1TB Harddisk650W 80+ Bronz Güç Kaynağı
Windows u SSD yi e kur oyunları da HDD ye

Windows u SSD yi e kur oyunları da HDD ye
Windows SSD kurulu, yüksek performans alabilmek için SSD içerisinde zaten sadece 2 oyunum kurulu. Diğer oyunlar HDD kurulu. Amacım SSD arttırıp yüksek performans gerektiren oyunları SSD içerisine kurabilmek.

Windows SSD kurulu, yüksek performans alabilmek için SSD içerisinde zaten sadece 2 oyunum kurulu. Diğer oyunlar HDD kurulu. Amacım SSD arttırıp yüksek performans gerektiren oyunları SSD içerisine kurabilmek.
Son cümleniz olmaz ya SSD alicaksiniz 1tb yada 512gb yada Windows u SSD ye HDD ye oyun kurucaksiniz öyle olsaydı vallahi herkes denerdi SSD alan olmazdı 😄

Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G
Western Digital Black SN7100 WDS100T4X0E

Western Digital Blue SN5000 WDS100T4B0E
Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8
Kingston NV3 SNV3S/1000G

Üsteki ilk 3 ü pcie 4.0 olarak tepe hızdalar.
Bütçe uyarsa belki bulursanız Samsung 990 PRO da olur.

Diğerleri yine çok hızlılar ama üstekilere göre bir alt seviye diyebiliriz. Mümkünse 980 Pro da tercih edilebilir bu hızlarda.

Anakartınıza özellikle bakmadım ama bu ssdlerim hepsi pcie 4.0, sizde 3.0 slot var ise, verebilecekleri en yüksek hızı görmezsiniz fakat pcie 3.0 olarak alabileceğiniz en yüksek hızı alırsınız. Modern oyunlarda yeter, yüklemede sorun çıkarmaz. Az buçuk bu ssdleri biliyoruz hep bunlar öneriyoruz ama kronik sorunu var mıydı? Varsa da hatırlamıyorum. Umarım o konuda birileri detaylandırır ya da siz araştıp bütçenize göre alırsınız. Ben bakardım da pek müsait değilim, spor arası yazdım😂

Kişisel tercihim ya WD olurdu ya Samsung, diğer markaları sevmiyorum. SN7100'ün 3.5k fiyatı ile 7k okuma hızı vermesi baya ilgimi çekti şu an. SN850x de WD'nin pcie 4 tepe modeli o da olabilir aynı 990 Pro gibi. 4k bütçe 1TB de en iyisini almaya yeter... di biraz artış olmuş. Acelesi yoksa indirim kovalayın.

Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G
Western Digital Black SN7100 WDS100T4X0E

Western Digital Blue SN5000 WDS100T4B0E
Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8
Kingston NV3 SNV3S/1000G

Üsteki ilk 3 ü pcie 4.0 olarak tepe hızdalar.
Bütçe uyarsa belki bulursanız Samsung 990 PRO da olur.

Diğerleri yine çok hızlılar ama üstekilere göre bir alt seviye diyebiliriz. Mümkünse 980 Pro da tercih edilebilir bu hızlarda.

Anakartınıza özellikle bakmadım ama bu ssdlerim hepsi pcie 4.0, sizde 3.0 slot var ise, verebilecekleri en yüksek hızı görmezsiniz fakat pcie 3.0 olarak alabileceğiniz en yüksek hızı alırsınız. Modern oyunlarda yeter, yüklemede sorun çıkarmaz. Az buçuk bu ssdleri biliyoruz hep bunlar öneriyoruz ama kronik sorunu var mıydı? Varsa da hatırlamıyorum. Umarım o konuda birileri detaylandırır ya da siz araştıp bütçenize göre alırsınız. Ben bakardım da pek müsait değilim, spor arası yazdım😂

Kişisel tercihim ya WD olurdu ya Samsung, diğer markaları sevmiyorum. SN7100'ün 3.5k fiyatı ile 7k okuma hızı vermesi baya ilgimi çekti şu an. SN850x de WD'nin pcie 4 tepe modeli o da olabilir aynı 990 Pro gibi. 4k bütçe 1TB de en iyisini almaya yeter... di biraz artış olmuş. Acelesi yoksa indirim kovalayın.
Valla yazdıklarınızın çoğu türkçe olmasına rağmen konuya uzak olduğum için ingilizce gibi geliyor :)
Sonuç olarak ben anakartımın özelliklerine vs. hakim değilim, bütçe konusunda biraz daha da yukarı çıkabilirim çok sorun değil.

3.0 ve 4.0 gibi durumlar dediğim gibi uzak olduğum konular. İstediğim şu, bu ürünü sipariş ettikten sonra slotuna takıp çalıştırmak. Hem verdiğim paraya yazık olmasın değsin hem de tekrar iade edip farklı model arayışı içerisine girmeyeyim :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,120
Üyeler
183,387
Son üye
SaeYeon
Geri