Neler Yeni

SSD KULLANIM ÖMRÜ 0 YAZIYOR

Mertdrmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mert Yusuf Durmaz
Herkese Merhaba arkadaşlar. Daha alalı 2,3 sene oldu fakat son zamanlarda ssd'im sorun çıkarmaya, sanki içinde windows yokmuş gibi açılışlarda hata vermeye başladı. İlk başlarda bu sorunu kablolarını çıkarıp takmak ya da değiştirmek ile aşabiliyordum fakat bu sefer aynısı olmadı ve tamamen içinde windows yokmuş gibi davranmaya başladı birdenbire. İçinde windows da sorun olduğunu düşünüp format atmak istedim fakat bu seferde 'Bir G/Ç Aygıt hatası nedeniyle istek yürütülmedi' hatası almaya başladım. Ne yaparsam yapayım bir türlü olmadı. Bios üzerinden ssd gözüküyor olsa da windows üzerinden gözükmüyor ve ssdnin ismini bile değişmek istesem format atmak ya da diski bölmek dahi istesem aynı hata mesajıyla karşılaştım. En son bir Program aracılığıyla Sabit disklerimin sağlıklarını kontrol ettiğim zaman bu görüntü ile karşılaştım. Daha alalı garanti süresinin bile zor geçtiği ssd ile işlenen veri, geçen süre ve sağlığının 0 a inmesi beni çok şaşırttı. Size bunun nedeni nedir? yazılımsam bir hata mı? ya da bu kadar çok veri yazması ve kullanılması normal mi? Neler olmuş olabilir?

Ekler

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    84.2 KB · Hit: 124

MuratAbiGF Fedaisi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
İlker
İlgilendiği Kategoriler
Ekipmanlar,Sistem Parçaları,Teknik ve Yazılımsal Sorunlar vb.
Instagram
ahmetkayaofficial01
Discord
Ahmetkaya#9513
Herkese Merhaba arkadaşlar. Daha alalı 2,3 sene oldu fakat son zamanlarda ssd'im sorun çıkarmaya, sanki içinde windows yokmuş gibi açılışlarda hata vermeye başladı. İlk başlarda bu sorunu kablolarını çıkarıp takmak ya da değiştirmek ile aşabiliyordum fakat bu sefer aynısı olmadı ve tamamen içinde windows yokmuş gibi davranmaya başladı birdenbire. İçinde windows da sorun olduğunu düşünüp format atmak istedim fakat bu seferde 'Bir G/Ç Aygıt hatası nedeniyle istek yürütülmedi' hatası almaya başladım. Ne yaparsam yapayım bir türlü olmadı. Bios üzerinden ssd gözüküyor olsa da windows üzerinden gözükmüyor ve ssdnin ismini bile değişmek istesem format atmak ya da diski bölmek dahi istesem aynı hata mesajıyla karşılaştım. En son bir Program aracılığıyla Sabit disklerimin sağlıklarını kontrol ettiğim zaman bu görüntü ile karşılaştım. Daha alalı garanti süresinin bile zor geçtiği ssd ile işlenen veri, geçen süre ve sağlığının 0 a inmesi beni çok şaşırttı. Size bunun nedeni nedir? yazılımsam bir hata mı? ya da bu kadar çok veri yazması ve kullanılması normal mi? Neler olmuş olabilir?

Çok veri yazılmış olabilir

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Sağlık yüzdesine aldanma. Life time verisine göre söylemiş doğruluğu kesin değil yani.
G/Ç hatasının sebeplerinden birisi bağlantı kurarken sorun yaşıyor olmasından. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsan SATA veri kablosunu değiştirin. Değişmek mümkün olmasa bile çıkar tak yapıp deneyin.

Toplam yazılan veri o kadar olması mümkün değil. 10000 PB nedir ya.

Mertdrmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mert Yusuf Durmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sağlık yüzdesine aldanma. Life time verisine göre söylemiş doğruluğu kesin değil yani.
G/Ç hatasının sebeplerinden birisi bağlantı kurarken sorun yaşıyor olmasından. Masaüstü bilgisayar kullanıyorsan SATA veri kablosunu değiştirin. Değişmek mümkün olmasa bile çıkar tak yapıp deneyin.

Toplam yazılan veri o kadar olması mümkün değil. 10000 PB nedir ya.
Hocam Bende Ona şaşırdım gerçekten 10000 PB nedir anlam veremedim. 2 adet sata kablosu mevcut bende ikisini de denedim. Ayrıca 4 farklı sata girişine takarak denedim fakat sonuç gene aynı. Hdd'yi sağlıklıca çalıştıran sata kablosu sdd'ye gelince çalışmıyor. Sizce 0 sata kablosu alıp denemek mantıklı mı? Ama hddyi çalıştan sata neden sdd'de sorun yatarsın ki

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Hocam Bende Ona şaşırdım gerçekten 10000 PB nedir anlam veremedim. 2 adet sata kablosu mevcut bende ikisini de denedim. Ayrıca 4 farklı sata girişine takarak denedim fakat sonuç gene aynı. Hdd'yi sağlıklıca çalıştıran sata kablosu sdd'ye gelince çalışmıyor. Sizce 0 sata kablosu alıp denemek mantıklı mı? Ama hddyi çalıştan sata neden sdd'de sorun yatarsın ki
Yeni SATA kablosu almaya gerek yok. Kablo kaynaklı değil o zaman. Yazılan değer gerçekten doğruysa hakkı rahmetine kavuşmuş olabilir.
CrystalDiskInfo indirip ekran görüntüsü atar mısın?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yazılan verinin doğru olduğunu sanmıyorum. SSD modeli nedir?

Mertdrmz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Mert Yusuf Durmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    54.5 KB · Hit: 60

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
What???
Sen bu SSD'ye ne yaptın ya?
34000 gün çalışmış SSD. Emin misin 3 yıl önce aldığına? 93 yaşında. O zamanlar daha Osmanlı yeni yeni yıkılmıştı.
113 tane bad sector var. İşi bitmiş zaten.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Mesaj otomatik birleştirildi:

HI-LEVEL'ın 240gb'lık ssdsi Hocam
Muhtemelen SSD'de sorun var. Çalıştırılma sayısına göre işlem yapacak olursak 10 yıl kullanımda günde binlerce kez sistemi açıp kapatmanız gerekir. :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Celil Emre Danişmant

O kadar veri yazma işlemini hayatım boyunca kullanacağım tüm bilgisayarlarda yapamam. Kesinlikle bir hata var.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
What???
Sen bu SSD'ye ne yaptın ya?
34000 gün çalışmış SSD. Emin misin 3 yıl önce aldığına? Belki de bu dünyadaki ilk SSD olabilir.
61 tane bad sector var. İşi bitmiş zaten.
Çalıştırılma sayısı daha da garip. :D

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Top Bottom