Neler Yeni

SSD takılı olmasına rağmen windows geç acılıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Ömer Faruk Ünal
Arkadaşlar bende USB 3.0 64gb Sandisk var ben buna Windows 10 pro kursam hızı nasıl olur ve ilerde sıkıntı yaratır mı şuan elimde 160gb 7200rpm 8mb HDD var eski ve ben yeni PC topladım şuan param kalmadı ondan dolayı belleğe zarar verirmi bı 4 ay felan kullansam yada HDD mi hızlı olur yardım ederseniz sevinirim

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
SSD samsung evo 860

uefi kurulumunu dün yaptım

26 sn yazıyor normal mi bu
Dostum ona değil, sen bilgisayarı açınca kaç saniyede açılıyor ona bakacaksın.

Son düzenleme:

Seat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Sedat Uyanık
Çok yavaş be, sıkıntı gözükmüyor halbuki dün temiz uefi kurdum da dedin. Bir yeri yanlış yapmışsındır çünkü çok yavaş.
sorunu bir türlü bulamadım ssd sıfır aldım samsun evo 860 500gb kullanıyorum sadece acılış süresinde sıkıntı var

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
sorunu bir türlü bulamadım SSD sıfır aldım samsun evo 860 500gb kullanıyorum sadece acılış süresinde sıkıntı var
BİOS üzerinden sata AHCI modunda değil mi?

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
UEFI kurulum yapmak 1 ya da 2 saniye hızlı açmaya yarar.
Alakası yok be, İnce Hesap'tan sistem aldım. Adamlar MBR Legacy BIOS kurmuşlar.
SSD olmasına rağmen 30-35 saniye civarında açılıyordu, gereksiz yavaştı cidden.
Sonra fark ettim ki adamlar MBR BIOS kurmuş, hemen sıfır temiz UEFI kurulum yaptım.
Sistem, şu an 7 saniyede açılıp hazır hale geliyor. Gayet hızlandı diyebilirim.

Son düzenleme:

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Alakası yok İnce Hesap'tan sistem aldım. Adamlar MBR normal bios kurmuşlar SSD olmasına rağmen 30-35 saniye civarında açılıyordu. Yazma değerin 70 idi ne yaptıysam düzelmedi. Sonra fark ettim ki adamlar MBR bios kurmuş hemen sıfır temiz UEFI kurulum yaptım. Şuan 540 mb okuma 440 mb yazma alıyorum. Sistem ise 7 saniyede açılıp hazır hale geliyor.
Alakası çok var demek ki kurdukları Windows sorunlu. UEFI hakkında benimle yarışa girersen batarsın yenme ihtimalin bile yok. Ona kalırsa bende neden Legacy olarak kurduğumda 10 saniyede açılıyor Windows? UEFI olarak kurunca da aynı bir şey değişmedi ve okuma yazması aynıydı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öyle değil mi? @KaanCK

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Alakası çok var demek ki kurdukları Windows sorunlu. UEFI hakkında benimle yarışa girersen batarsın yenme ihtimalin bile yok. Ona kalırsa bende neden Legacy olarak kurduğumda 10 saniyede açılıyor Windows? UEFI olarak kurunca da aynı bir şey değişmedi ve okuma yazması aynıydı.
Ben kendi deneyimlerimi söylüyorum, aşırı bir hız farkı oldu. Sallamıyorum.

Son düzenleme:
SSD takılı olmasına rağmen windows geç acılıyor ama HDD sökünce hızlı acılıyor HDD sökmek istemiyorum bunu nasıl çzerim
Ana kart kullanma kılavuzundan sata girişlerinin hangisinin ilk olduğuna bakıp sırayla takabilirsin. Sata girişlerinde öncelikli çalışan veya ikincil konumda olan girişler mevcut olabiliyor.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Demek ki sizde öyle olmuş belki şu anda legacy olarak kurduğunuzda o sorun olmayabilir.
Olur her türlü, boşuna UEFI çıkmadı.
Asıl mesele UEFI ya da Legacy yerine GPT mi MBR mi?
O daha çok etkiliyor sanırım, tam bilmiyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,598
Üyeler
166,574
Son üye
Berk903
Top Bottom