Neler Yeni

SSD takılı olmasına rağmen windows geç acılıyor

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Olur her türlü, boşuna UEFI çıkmadı asıl mesele UEFI ya da Legacy yerine GPT mi MBR mi. O daha çok etkliyor.
Sana olmuyor dedim ilk kez sizde gördüm bilmediginiz konularda emin olmayın bu kadar. O kadar Legacy Windows yüklü PC gördüm hepsini UEFI ye çevirdim destekleyenleri ancak hızı değişmedi. SATA Mode AHCI deydi hepside.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana UEFI yi öğretmeye çalışmayın bu konuda Türkiye de en bilgi kişilerden biriyim.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Sana olmuyor dedim ilk kez sizde gördüm bilmediginiz konularda emin olmayın bu kadar. O kadar Legacy Windows yüklü PC gördüm hepsini UEFI ye çevirdim destekleyenleri ancak hızı değişmedi. SATA Mode AHCI deydi hepside.
Dostum, o kadar forum var. Technopat da söylüyor bunu UEFI hızlandırıyor, bende çok işe yaradı.
Sizin Legacy çevirdikleriniz GPT üzerindendi herhalde, ben de MBR idi o çok etki etki sanırım.

Son düzenleme:

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,324
İsim
Semih Boran
Dostum o kadar forum var Technopath da söylüyor bunu UEFI hızlandırıyor bende çok işe yaradı. Sizin Legacy çevirdikleriniz GPT üzerindendi herhalde. Ben de MBR idi o çok etki etki sanırım. Bende de AHCI modda idi.
Hayır Legacy in disk tipi IBM PC DOS 2.0 dan beri MBR(Master Boot Record) dur. UEFI ya da ilk adıyla EFI nin disk tipi GPT(GUID Partition Table) dır. Onların diskleri MBR ydi GPT ye çevirdim. Haliyle boot dosyalarıda ESP adında (EFI System Partition) UEFI Boot manager ların depolandığı bölüme taşındı. Ama taşınma derken X64 mimarili UEFI BIOS dosyaları Windows un yani 64 bit Windows Boot Manager. Ayrıca UEFI yi detaylı bilen benim gibi biri yani Technopat ın yanlış bilgi verdiği iyi bilir.

Dostum o kadar forum var Technopath da söylüyor bunu UEFI hızlandırıyor bende çok işe yaradı. Sizin Legacy çevirdikleriniz GPT üzerindendi herhalde. Ben de MBR idi o çok etki etki sanırım. Bende de AHCI modda idi.
MBR bir diske UEFI EFI aynı şey kurulum yapılamaz. UEFI desteklemeyen bir PC de GPT disk kullanılabilir ancak depolama amaçlı olarak bootable olarak değil.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hayır Legacy in disk tipi IBM PC DOS 2.0 dan beri MBR(Master Boot Record) dur. UEFI ya da ilk adıyla EFI nin disk tipi GPT(GUID Partition Table) dır. Onların diskleri MBR ydi GPT ye çevirdim. Haliyle boot dosyalarıda ESP adında (EFI System Partition) UEFI Boot manager ların depolandığı bölüme taşındı. Ama taşınma derken X64 mimarili UEFI BIOS dosyaları Windows un yani 64 bit Windows Boot Manager. Ayrıca UEFI yi detaylı bilen benim gibi biri yani Technopat ın yanlış bilgi verdiği iyi bilir.
MBR bir diske UEFI EFI aynı şey kurulum yapılamaz. UEFI desteklemeyen bir PC de GPT disk kullanılabilir ancak depolama amaçlı olarak bootable olarak değil.
Aynen öyle hocam MBR diske UEFI kurulmuyor.
Ben de kontrol ettim MBR idi dedim o zaman Legacy kurulu.
O yüzden temiz bir format attım, bütün sorunlarım düzeldi dediğim gibi sistem hızlandı.
Başka hiçbir değişiklik yapmadım, tek yaptığım şey UEFI kurmak oldu.

Son düzenleme:

Seat

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Sedat Uyanık
bu video sayesinde pc acılma süremi 15 sn kadar düşürdüm boot menüsünden fast boot özelliğini enabled yaptım. 15 sn den daha erken acılır mı bilmiyorum sistemim pekte yeni sayılmaz 15 sn benim icin yeterli yardımlarınız için saolun arkadaşlar

Drilish

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hakan Eryılmaz

Bana UEFI yi öğretmeye çalışmayın bu konuda Türkiye de en bilgi kişilerden biriyim.
[/QUOTE
tejrübenizden faydalanmak isterim. benzer bir sorunum var ama sizin kadar detaylı bilmiyorum baştan söyliyim. samsun evo plus 970 m2 ye uefi olarak win 10 pro yükledim. ama pc nin düğmeye basıldığı andan itibaren açılması 35 saniyeyi buluyor. ryzen 3600 asus tuf b450 plus hyper 3200 ram. konuştukarınıza baktım benim sistemde geç açılıyor sanırsam. ne yapmalıyım. şimdiden teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,594
Üyeler
166,573
Son üye
dümensiz gemi
Top Bottom