Statik elektrik zarar verir mi

Reaksiyon skoru
14
Ben yakın zamanda pc montajı yapaçağım ama kafama takılan bir şey var hani pc montajı yaparken eldiven falan takıyorlar ya onlar çok gerekli mi yani gidip satın almama gerek varmı ben absullah abiyi montaj yaparken hiç taktığını görmedim ama takanlar var sizce gerellimi

Ben yakın zamanda PC montajı yapaçağım ama kafama takılan bir şey var hani PC montajı yaparken eldiven falan takıyorlar ya onlar çok gerekli mi yani gidip satın almama gerek varmı ben absullah abiyi montaj yaparken hiç taktığını görmedim ama takanlar var sizce gerellimi
Hayır gerek yok.

Gerek yok dostum montaja başlamadan önce ellerini bir demire veya toprak, beton vs... iletken yerlere dokandırarak üzerindeki statik elektriği boşaltabilirsin ve sonra montajına başlarsın.

Kaydıraktan kayınca bir yere dokunuyorsun da elektrik çarpıyor ya; o hissi yaşamak istemiyorsan eline bir naylon eldiven takabilirsin.
Ama bunun dışında bir zararı yok.

Bence gerek yok. Şimdiye kadar hiç takmadan bu işlerle çok uğraştım ama başıma bir kere bile kötü bir şey gelmedi, tam takır çalışıyor parçalar.

silindi

Son düzenleme:
yünlü şeyker giyme ve pinlere dokunmamaya çalış üzerinde o kadar statik olması için baya sürtünmen lazım ama 😄

köye git çıplak ayakla toprakta yürü sonra montajla %100 garanti

Montajdan önce elini 10 saniye civarı duvarda beklet

Geri