Ana Konu Steam Türkiye fiyatlandırma ve cüzdan bakiyeleri 20 Kasım itibariyle $ dönüşecek

Dolar üzerinden alacaktır. Zaten TL muhabbeti yüzünden adamlar dolara geçiriyorlar. Yine TL muhabbetleri ile uğraşmayacaklardır. Dolar üzerinden satın alır gibi bankaya gideceksin, banka diyecek 30 dolar gelmiş tamam ben doları 29 dan alıyorum diyecek. Senin hesaptan "30 x 29 + döviz işlem ücreti" kesilecek.
Forumda en az işlem ücreti alan en iyi kur veren banka tarzında konular açılır artık :D Şaka bi yana Papara, Nays, Sipay, Tosla gibi öğrenci & oyunculara odaklı bankalar bu konuda yarışırsa bizim işimize gelir. Ben en kötü bi tane bankanın bu şekilde reklamını yapacağını düşünüyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: qnyb
Empati kurunca hak veriyorum oyun satışların %50 sinden fazlası VPN ile TR den alınıyormuş, adamın cebine 70 dolar girmiyorki 30 dolar giriyor :D

Bu pack alınır simdilik
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Var mı güzel oyun önerin, alayım. Yapacak bir şey kalmadı :ROFLMAO:
Mortal kombat bundle i alınır

Ekler

• 050EA4BB-A6BB-496E-A844-A948356230E6.png
    050EA4BB-A6BB-496E-A844-A948356230E6.png
    1.3 MB · Hit: 78
  • Beğen
Beyler mağazada hangi oyunun kaç dolar olduğunu nasıl görebilirim VPN açıp Google dan girsem olur mu

Çoğu kişi en büyük firmaların oyunlarından örnek veriyor "artık alamayacağız" diye ama bu oyunlar zaten asıl dolar kuruna yakın rakamlardan satılıyor.

Asıl etkilenecek olanlar USD fiyatı 15-20 dolar olup TL ile 200-300'e satılan daha düşük bütçeli oyunlar, bu oyunların fiyatlarında 2-3 kat zam olması yüksek ihtimal.

Bunu ancak 20 kasımdan sonra öğrenebiliriz. Bu dediğin gerçekleşse dahi epin sitesi 5 dolarlık cüzdan kodunu sana güncel kurdan satmıyacak. Üstüne sağlam kar koyup satacak.

Burada valve'nin de cevaplamadığı onlar için ufak ama bizim için büyük bir detay var. Oyun satın alırken veya bakiye eklerken doğrudan dolar üzerinden mi ödeme yapacağız yoksa steam bunu ödeme esnasında güncel kura çevirip bize TL üzerinden mi ödeme yaptıracak?
valla 60 dolarlık bi oyun 28 ile çarpılsa 1680 tl tutuyor, hani o parayı verebilen 29 ile 30 ile çarpılmasınıda pek dert etmez diye düşünüyorum o yüzden oyunculuk bitti en azından online oyunculuk, herkes torrente yüklencek başka bişi olmicak steam kendi ayağına sıktı yani

• Beğen
valla 60 dolarlık bi oyun 28 ile çarpılsa 1680 TL tutuyor, hani o parayı verebilen 29 ile 30 ile çarpılmasınıda pek dert etmez diye düşünüyorum o yüzden oyunculuk bitti en azından online oyunculuk, herkes torrente yüklencek başka bişi olmicak steam kendi ayağına sıktı yani
Sorun bundan 1 sene sonra doların 35-45 aralığında dolaşacak olması. Cb yardımcısı da zaten bu şekilde açıklamada bulundu. Dolar bu seviyelere gelecek diye.

valla 60 dolarlık bi oyun 28 ile çarpılsa 1680 TL tutuyor, hani o parayı verebilen 29 ile 30 ile çarpılmasınıda pek dert etmez diye düşünüyorum o yüzden oyunculuk bitti en azından online oyunculuk, herkes torrente yüklencek başka bişi olmicak steam kendi ayağına sıktı yani
Ek olarak indie ve 5-7 yıllık hatta daha eski oyunlarında fiyatlarının güncellenmesi. Şuan 50-100 ₺ olan oyunlar 200-300 den aşağı olmayacak ne yazık ki.

Sorun bundan 1 sene sonra doların 35-45 aralığında dolaşacak olması. Cb yardımcısı da zaten bu şekilde açıklamada bulundu. Dolar bu seviyelere gelecek diye.
gelsin kanka çok dert etmemek lazım, oyunculuk en ucuz eğlence aracıydı eskiden şimdi ise lükse doğru gidiyor bizde büyüklerimizin yapmış olduğu hatalı siyasi kararlar sonucunda bu problemlerle uğraşıyor yetmezmiş gibi birde bu kararı veren insanların hala haklı olduğunu düşünen bir topluluk altında eziliyoruz. yapıcak hiç bişi yok, insanların gıdı gıdına kredi kartlarıyla dönerek geçindiği bir ortamda zaten senin benim veya herhangi birinin keyfe keder para harcamasına ihtimal yok çok üzgünüm. bende herşeyin farklı olmasını isterdim en azından eşit gidilmesini ama vize almadan o rahatlığa ulaşmamız imkansız

Aynen eğer oyun yayıncısı mena-usd olarak oyunu fiyatlandırırlarsa ona benzer şekilde olacak, yapmak istemeye de bilir. Bu durumda oyun 60$ ise yine 60$ ödeyeceksin. Elbette bunun üstüne banka kurunun makası(dolar google da 28 ancak ödemeyi yapacağınız bankada genelde 28 den fazla olur dolar) ve eğer döviz hesabınız yoksa üstüne döviz işlem ücretini eklemeyi de unutmayın.

Var mı güzel oyun önerin, alayım. Yapacak bir şey kalmadı :ROFLMAO:
maalesef aga
şu an bi önerim yok

• Beğen
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,785
Üyeler