Neler Yeni

Steamdeki oyunları ücretsiz oynayabilme (nowacs ) , çalışıyor mu?

Elinize sağlık hocam ayriyetten bulduğum bir kaç şey daha var, normalde üşendiğimden dolayı yazmak istememiştim, bu yüzden video olarak hazırladım. Ancak videoyu çektikten sonra düşündüm ki; belki videoları izlemek istemeyen kişiler de olabilir. Bu yüzden sonradan fikrimi değiştirip yine yazıya dökülmüş hâlini de hazırlamak istedim.

1. Konu: Programın yazılımcısı PANELCİ
Programın güncelleme, yapım ve siteyi hazırlayan kişilerden Promaxthecoder adında bir kişi var. Zaten Discord kanallarında attığı güncellemelerden yetkili biri olduğunu anlayabilirsiniz. Her ne kadar şu an Discord üzerinde yetkisi olmasa da, geçmişte yetkili ve programı yapan kişi.
Alıntıyı görüntüle
Bu kişinin nickini Google, Yandex ve Bing gibi arama motorlarında arattığınızda karşınıza hacking forumları çıkıyor. Kullanıcı adının indexlendiği yerlerde panel satışı yaptığı bir konu buldum. Ayrıca farklı hacking forumlarında mesajları da mevcut.
Alıntıyı görüntüle
Panel satışı yaptığı konuya girdim ve forumda nick’ini "ptomax" olarak kullanmış. Muhtemelen kayıt sırasında "r" yerine "t" tuşuna basmış. Konuda 63M'luk TC bilgileriyle alaklı bir datayı satışa sunmuştu.Alıntıyı görüntüle
İlk başta aynı kişi olmayabilir dedim ama konunun en altında kendi Discord hesabını mesaj olarak bırakmış. Yani Promaxthecoder nick’ini şu anki Discord nicki, paneli satan kişi ile %99 oranında aynı kişi.
Alıntıyı görüntüle

Bu durumda programı yapan kişinin hem panelci hem hacker ya da lamer olması inanılmaz derece şüpheli. Olası bir güncellemenin içine stealer, keylogger veya inject gibi şeyler yerleştirerek kullanıcıların hepsini rahatlıkla hackleyebilir.

2. Konu: Sahte Çekilişler
Discord üzerinde sahte çekilişler yapılıyor. Örneğin, "Death Stranding Director Cut hediye ediyoruz" gibi.
Alıntıyı görüntüle

Kazanan kişi 20 Mart tarihinde Discord'ta yetkili değil büyük ihtimal bu olaylardan sonra yetkili oluyor ama unutuyorlar bunu silmeyi. Ama Nowacs’in arkadaşı olduğunu düşünüyorum çünkü bilerek ona çıkarılmış. Daha sonra birbirleriyle sohbet ederken “İşte geldi, teşekkürler vs.” gibi konuşmalar yapıyorlar.
Alıntıyı görüntüle
Konuşmada geçen arkadaşlık kodunu Steam'den arattım,
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
kişinin profiline girdim ama oyun yoktu. Profilde hiçbir oyun atılmamıştı. Yani sahte konuşmalar yapılmıştı. Bu tarz çokça saçma sahte çekiliş yapıyorlar: “250 dolar veriyoruz”, “Şu oyunu veriyoruz” gibi. Ayrıca geri dönüş yorumlarında da çokça yapay zeka yorumlar mevcut.

3. Konu: Launcher Virüslü???
Kullandıkları ilk launcher Nightlight Launcher adlı programdan çalıntı,
Alıntıyı görüntüle
Çaldıkları GitHub’taki Nightlight Launcher'ın bir sürümüde virüs barındırıyor. Hem de direkt olarak hiç gizleme vs yok (çalıyorsun bari bir bak araştır, github'ta feedbacklerine bir bakın bari)Alıntıyı görüntüle
vt sonucunda 34 adet sonuç çıkıyor. O yüzden bu launcher zaten güvenli değil. Oysa Nowacs’ler bu launcheri kendilerine göre düzenleyip Ocak ayında tekrar yayımlıyorlar hatta şu an dosya discord'da halen bulunuyor.

Alıntıyı görüntüle

Kendilerinin çaldıkları virüslü versiyonun editledikleri launcher'ında VT sonuçlarında yine kötü çıktılar var.
Alıntıyı görüntüle

Şu anda kullandıkları launcher ise farklı ve VT’de şüpheli olarak gösteriliyor. Kaspersky tarafından trojan gibi tehlikeler içerdiği belirtiliyor.
Alıntıyı görüntüle
Ayrıca Discord sunucusunda Virustotal linkini paylaşmıyorlar. Hatta yönetici olan nowacs direkt paylaşmayacağını açıklıyor, baya şüpheliler.
Alıntıyı görüntüle

Programın yapımcılarından biri olan Promaxthecoder'ın, bu launcher’ı fudlamadığından emin olabilir miyiz? Belki de güncel launcher'da virüs dolu ve fudlu, tamamen muamma.

4. Konu: Fahiş Fiyat ve Yanlış Bilgilendirme
Programlarına 400 TL gibi fahiş bir fiyat koymalarının sebebini sunucu masrafları gibi bahanelerle açıklıyorlar. Alıntıyı görüntüle

Ancak kullandıkları host türk bir hosting şirketi üzerinden alınmış, paylaşımlı bir host. Bu host’un içinde 343 tane sunucu barındırılıyor. Büyük ihtimalle aylık 160 TL ödedikleri bir paylaşımlı host. Yani sattıkları tek üyelikten 2 aylık server masraflarını karşılamış oluyorlar. Manifest, lua dosyaları gibi şeylerde ücretsiz, para ödemelerine gerek yok.

Sonuca gelirsek buradan kesinlikle alışveriş yapmanızı önermem. Böyle fahiş fiyatlı, güvenliği tartışmalı, yarın yapımcısı tarafından ratlanacağınızdan emin olunamayan bir crack yazılıma para vermek için gerçekten enayi olmak gerek.
Selamlar öncelikle Promaxthecoder bizimle artık çalışmıyor kodları her zaman kontrol ettim ve ediyorum şuandada aynı şekilde herhangi kötü bir yazılım bulunmuyor

2. Konu: Sahte Çekilişler

Çekilişi kazanan arkadaş bizim ekibimizden biri değildi çekilişi kazandıktan yaklaşık 1 hafta sonra yetkili başvurusu yaptı ve aldık attığın steam hesabı arkadaşın 2. hesabı gönderdiğime dair zamanında ss'lerde paylaşmıştım.

3. Konu: Launcher Virüslü

Bu dediğin launcheri zaten bir çok paylaşımımda ve videomda belirttim benim yapmadığımı sadece içeriğini güncelleyip temizleyip daha iyi hale getirip öyle sunduğumu.
Vt sonuçlarına gelirsek False Positive ve imzasız olduğu için bu şekilde gözükmesi çok normal bu işlerden azıcık anlayan biri zaten
Antiy-AVL ve SecureAge'in herşeye virüs olarak gösterdiğini bilirler.

Ayrıca Discord sunucusunda Virustotal linkini paylaşmıyorlar. Hatta yönetici olan nowacs direkt paylaşmayacağını açıklıyor, baya şüpheliler

Bu konuya gelirsek bunun sebebi Virüstotal ile uygulamayı indirebiliyorlar parayla satılan bir şeyin Free olarak paylaşılması zaten saçma olurdu.

4. Konu: Fahiş Fiyat ve Yanlış Bilgilendirme

Sanırım sen sunucuyu sadece vds olarak tanımlıyorsun web hosting domain vds hemde tek bir vds ile çalışmıyoruz bunlara ek olarak Vergi gibi etkenleri koyduğunda Fiyatların Fahiş olduğunu düşünmüyorum.

5. Manifest, lua dosyaları gibi şeylerde ücretsiz, para ödemelerine gerek yok.

Bu konuda sana katılmıyorum kankam çünkü bu piyasada var olan Cysaw gibi platformlar Manifest Dosyalarını parayla satıyorlar ve buna kendi sunucumdaki kişilerdende çok rastladım bir şekilde steam loginine erişiyorlar.

Dilerseniz size kendimi şöyle kanıtlayayım Donanımarşivinden yetkili biri bana yazsın kaynak kodu atıyim kendisi incelesin ve herhangi bir kötü yazılım var mı baksın.

Ben bu işe başladığımdan beri herkese karşı şeffafım şeffaf olmayada devam edeceğim Ayrıyeten Dünya üzerinde henüz kırılmamış Black Myth Wukongu'da türkiyede oynatabilen tek kişiyim.

Her zaman eleştiriye açığım görmediğim veya cevap vermediğim bir yer varsa şimdiden özür dilerim Belirtirseniz hepsine cevap veririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,779
Üyeler
173,417
Son üye
buraaksirin
Geri