Step motor kesme aparatı yapımı - YARDIM

Reaksiyon skoru
1
Merhaba değerli dostlar,
2 aydır bir proje üzerinde çalışıyorum. Karınca hızında resmen ilerliyorum. Step motor ile bir tel kesme aparatı yapacağım. Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Bu alanda bilgisi olanın bilgisine talibin.

Yapmak istediğim şey şudur, step motor hareket edecek ve 2.4 mm kalınlığında teli kesecek. Yaptığım bir sürü denemede teli kesemedim maalesef.

Hiçbir bilgi vermemişsiniz. Step motorun modeli ne? Motoru nasıl besliyorsunuz? Motor teli nasıl kesecek? Şimdiye kadarki denemelerinizde neler gözlemlediniz? Step motor hareket edecek ve teli kesecek demişsiniz tel nereden gelecek?

Haklısınız. Bilgiler şu şekilde.
Nema 23 2.2NM motor var elimde.
2.4mm kalınlığında bir teli, bir aparat yaparak kesmeye çalışıyorum.

Bu aparat alt kısımda bir kesici var ve üst tarafında da bir kesici var. Step motor mili e damla şeklinde bir aparat takıyorum ve bir tür dönünce motor, tel kesme aparatınin üst kısmına baskı yapıyor ve bu baskı ile de tel kesilmesi gerektir.

1.4mm kalınlığında bir teli kesebildim ama 2.4mm kalınlığında sistem gücü yetmiyor

Step motoru tb6600 ile sürdürüyorum. Bu sürücü en fazla 3.3 amper güç verebiliyor ama motor 4amper ihtiyac duyuyor.
Motora yeterli enerji veremiyormuyum diye şüphe ediyorum.

Redüktör kullanmak istedim ama yüzü astarı geçiyor.

Bu tasarım çok başarılı, bunun gibi yapmak istiyorum ama burada 2.4mm tel kesilecek. Burada hangi ürünler kullanılmış acaba?

Step motor mili e damla şeklinde bir aparat takıyorum ve bir tür dönünce motor, tel kesme aparatınin üst kısmına baskı yapıyor ve bu baskı ile de tel kesilmesi gerektir.
Videoda o damla gibi olan aparat ve kesme aparatının üstünde rulman kullanılmış. Sorun oradan kaynaklanmıyor olabilir ama sürtünmeyi azaltıp gücün tamamını kesici alete de gönderebilir bilemiyorum.
Step motoru tb6600 ile sürdürüyorum. Bu sürücü en fazla 3.3 amper güç verebiliyor ama motor 4amper ihtiyac duyuyor.
Motora yeterli enerji veremiyormuyum diye şüphe ediyorum.
İnternetten baktığımda TB6600 ın 4 amper verebildiğini gördüm. Sizinkinin 3.3 amper olduğundan emin misiniz?

2.2NM motor bu tarz bir işlem için çok az değil mi?
Bu tarz demir kesme vs hakkında çok bir bilgim yok ancak kasalardaki bantta 2 tane kullanılıyordu elimle bile durdurabiliyordum,
2.2NM yeterli tork üretebileceğini düşünmüyorum.

Peki bu sitede yer alan step motor sürücünü nema 34 12NM Step motor ile sorunsüz sürebilir miyim?

Videoda o damla gibi olan aparat ve kesme aparatının üstünde rulman kullanılmış. Sorun oradan kaynaklanmıyor olabilir ama sürtünmeyi azaltıp gücün tamamını kesici alete de gönderebilir bilemiyorum.

İnternetten baktığımda TB6600 ın 4 amper verebildiğini gördüm. Sizinkinin 3.3 amper olduğundan emin misiniz?
Pik 4 amper ama sonradan 3,5 amper devam ediyor. Sürücünün üstünde de bu yazılı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,757
Üyeler
192,495
Son üye
turanalp23
Geri