Neler Yeni

Yardım Stok soğutuculu r5 3600 bu inanılmaz sıcaklık normal mi ?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,603
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Komik bir başlık oldu çünkü benim de stok soğutucudan pek bir beklentim yok, macunu vs. tam sürülü zaten kontrol ettim.
Tek yaptığım şey Handbrake adlı video boyutu küçültme programı ile yalnızca 42 MB boyutunda bir video çıktılamaktı.

Ek bir sorum daha olacak, bilgisayarım önceden stres testi yaparken 102 derecede kapanmıştı şimdi nasılsa 108'i bulduğu halde kapanmadı bu nasıl mümkün olabilir ?
Edit : 109 derecede kapandı.
BU BİR RENDER SONUCUDUR, DERECE DOĞRUDUR TEMASSIZLIK YOKTUR buna göre yazınız.
1644341745553.png

1644341726366.png

Son düzenleme:

Mr.Beast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
359
İsim
Binbaşı Ozi
Hocam bir hata olabilir devamında düzeldi mi yoksa aynı derecelerde devamlımı böyle? Anlıksa program hatası.

sucukreizimiz

80+ Bronze
Komik bir başlık oldu çünkü benim de stok soğutucudan pek bir beklentim yok, macunu vs. tam sürülü zaten kontrol ettim.
Tek yaptığım şey Handbrake adlı video boyutu küçültme programı ile yalnızca 42 MB boyutunda bir video çıktılamaktı.

Ek bir sorum daha olacak, bilgisayarım önceden stres testi yaparken 102 derecede kapanmıştı şimdi nasılsa 108'i bulduğu halde kapanmadı bu nasıl mümkün olabilir ?
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
arkadaşımla birlikte valorant oynarken ben max 85 derece arkadaşımda 83 84 alıyordu normal değil gibi

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Zaten 95 derece dayanma sınırı var. Ona bakılırsa AMD'nin (FX serisi) 60 70 derece sınırı olanlar 80 derecede kapanıyor diye inteldeki gibi olmuyor. 100 derecenin üstüne çıktığında çok aşırı bir fark olmuyor. Ama sizin soğutucu temassızlık yapıyor yada OC yaptınız. Gerçi voltajı 1.07 civarı olduğuna göre sorun soğutucuda.

Son düzenleme:

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ayrıca oyunda nasıl %100 kullanıma ulaşıyor bütün çekirdekler anlamadım.

Jkar

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Doğukan
Normal değil, soğutucu tam oturmamış olabilir ya da macunda bir sıkıntı var gibi duruyor

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,376
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
İşlemci Fireball olmuş.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,603
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bir hata olabilir devamında düzeldi mi yoksa aynı derecelerde devamlımı böyle? Anlıksa program hatası.
Anlık değil hata yok render yüzünden bu seviyeleri gördüm, işte bu seviyeleri görmem normal mi ?
Zaten 95 derece dayanma sınırı var. Ona bakılırsa AMD'nin (FX serisi) 60 70 derece sınırı olanlar 80 derecede kapanıyor diye inteldeki gibi olmuyor. 100 derecenin üstüne çıktığında çok aşırı bir fark olmuyor. Ama sizin soğutucu temassızlık yapıyor yada OC yaptınız. Gerçi voltajı 1.07 civarı olduğuna göre sorun soğutucuda.
Zaten işlemcilerin 250 derecede tamamen yanması lazım yanlışım yoksa, onu geçtim evet o.c vesaire yok. Temassızlık da yok. Adam akıllı soğutamıyor, prime95 small ffts testinde kendini kaybeder bu işlemci. Uv yapacaktım stabil olacak mı diye kontrol edeyim dedim testin ilk 10 saniyesinde bilgisayar kapandı.

Zaten gördüğünüz ekran görüntüsünden sonra sistem 109 dereceyi gördüğü gibi kendini kapattı.
Hocam sıcaklık derecesi doğruysa geçmiş olsun bence bilgisayarı yeni bir fan alana kadar açmamak üzere kapatın :D
Sadece render esnasında oldu diyorum ya, normalde boşta 70 derece e yine normal değil de zaten sistem genelde mining için açık. Ben 3-4 saat nette takılmak için kullanırım.
Ve evet derece doğru.
Ayrıca oyunda nasıl %100 kullanıma ulaşıyor bütün çekirdekler anlamadım.
Hocam oyun değil render olduğunu hala anlamadınız mı ? :D Çekirdeklerin tam yükte olması normal bu durumda.
İşlemci Fireball olmuş.
Benim yiğit doğuştan ateşlidir. :devilish:

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Render aldığınız göremedim kusura bakmayın.

rave

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,045
İsim
Ahmet Şeker
Hocam derece doğruysa bence yine bi soğutucu alın ne olur ne olmaz az kullanıyo olsanızda.

GRİPİN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
HasanH
Tanıdığım da aynı işlemciyi kullanıyordu bu sorunla karşılaşmıştı en son sıvı soğutucu aldı kurtuldu

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,603
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Hocam derece doğruysa bence yine bi soğutucu alın ne olur ne olmaz az kullanıyo olsanızda.
Para olsa alacağım zaten şimdilik idarelik takılıyorum. Öneriniz için teşekkürler.
Tanıdığım da aynı işlemciyi kullanıyordu bu sorunla karşılaşmıştı en son sıvı soğutucu aldı kurtuldu
Çözüm kulağa çok basit geldi hocam teşekkürler sadece 1.5k tlcik paraya ihtiyacım var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,435
Üyeler
167,656
Son üye
kaan066
Top Bottom