X5675 kullandım 2 sene civarı. Yaklaşık 1 sene önce sattım. Alternatif olarak düşünebilirsin. Aliexpress'ten almıştım sorunsuz gelmişti. Fiyatıda uygun baya. Birde yeni kullanıcı hesabıyla kupon kullanırsan yemede yanında yat. Ama vs R5 5500 konusunda bir şey diyemem. Ben günlük kullanım için almıştım sorun yaşatmadı bana hiç. Oyun + yayın yaptırıyordu bana.XEON X5670 64 gb ram mi yoksa RYZEN 5 5500 32 gb ram mi?
not: 100-150 kişilik minecraft sunucusu için kullanılacak ve ufak tefek işler yapılacak.
peki hocam sunucu için ram anakart ssd işlemci dışında ekran kartı gerekli mi? yoksa ekran kartına ihtiyaç duymuyor diyebilir miyiz?X5675 kullandım 2 sene civarı. Yaklaşık 1 sene önce sattım. Alternatif olarak düşünebilirsin. Aliexpress'ten almıştım sorunsuz gelmişti. Fiyatıda uygun baya. Birde yeni kullanıcı hesabıyla kupon kullanırsan yemede yanında yat. Ama vs R5 5500 konusunda bir şey diyemem. Ben günlük kullanım için almıştım sorun yaşatmadı bana hiç. Oyun + yayın yaptırıyordu bana.
Hocam sunucu olarak kullanmadım dediğim gibi o yüzden bu konuda bişey diyemem.peki hocam sunucu için ram anakart ssd işlemci dışında ekran kartı gerekli mi? yoksa ekran kartına ihtiyaç duymuyor diyebilir miyiz?
ve 2 işlemci takmam mı gerek?