Neler Yeni

Superonline CGN Havuzu

mkucuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Muhammet Küçük
Merhaba, yaşadığım bölgeye yeni superonline altyapısı geldi. Cuma gününe kadar da başvuruları alıp evlere kabloları çekeceklerini söylediler. Tek fiber altyapısı superonline olduğu için başka seçeneğim yok fakat internette gördüğüm bu cgn havuzu olayı aklımı karıştırdı. Her duruma karşı 1 yıllık sözleşme yapacağım 2 yıl çok uzun fakat bu cgn havuzu konusunda bazı kişiler turkcell'i arayıp çıkmayı başarmışlar ancak çıkamayan da çok fazla. 100 down/10 up paket için 170 tl verdikten sonra o hızları alamayacaksam, pingim sürekli oynayacaksa (ki bu fps oyunlarda sabit yüksek pingten daha kötü bile olabiliyor) fibere geçmenin bir mantığı yok. Bundan kurtulmak için de statik ip alıp ekstra para vermek gerekiyormuş. Superonline kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi yeni bir altyapıda böyle sorunlar yaşar mıyım?
Ayrıca kendi verdikleri modem dışında başka modem kullanılmasın diye bazı bilgileri de paylaşmıyorlarmış, verilen modem çok mu kötü değiştirmek gerekir mi? Bu durumda değiştiremezsek rezalet bir modem mi kullanmak zorundayız bu konuyu da merak ediyorum.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Ayrıca kendi verdikleri modem dışında başka modem kullanılmasın diye bazı bilgileri de paylaşmıyorlarmış, verilen modem çok mu kötü değiştirmek gerekir mi?
O bilgiler öğrenilebiliyor ve ZTE H3600 talep edin. O güzel. Mevcut Huawei cihazlar kötü durumda.
Superonline kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi yeni bir altyapıda böyle sorunlar yaşar mıyım?
Genel bir sorun harici sanmıyorum, hangi ildesiniz?
Superonline'ın CGNAT'ı biraz dandik evet, saate göre ping durumları da var ancak gözle görülür seviyede değil. Örneğin akşam saat 9'da oyunda 17-18ms görüyorsam gece 1-2 gibi 16-17ms görüyorum ancak dediğim gibi 1ms gibi değerler fark edilemeyecek kadar az.
Ayrıca dinamik routing olayı var, en uygun yolu seçiyor zaman geçtikçe. Ondan modemi de sık sık yeniden başlatmamak lazım.

mkucuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Muhammet Küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O bilgiler öğrenilebiliyor ve ZTE H3600 talep edin. O güzel. Mevcut Huawei cihazlar kötü durumda.

Genel bir sorun harici sanmıyorum, hangi ildesiniz?
Superonline'ın CGNAT'ı biraz dandik evet, saate göre ping durumları da var ancak gözle görülür seviyede değil. Örneğin akşam saat 9'da oyunda 17-18ms görüyorsam gece 1-2 gibi 16-17ms görüyorum ancak dediğim gibi 1ms gibi değerler fark edilemeyecek kadar az.
Ayrıca dinamik routing olayı var, en uygun yolu seçiyor zaman geçtikçe. Ondan modemi de sık sık yeniden başlatmamak lazım.
Bursa'da yaşıyorum. Açıkçası yoğunluktan dolayı çok fazla oyun oynayamıyorum zaten ama nadiren de olsa oynadığım zamanlarda ping sorunuyla uğraşmak istemiyorum. Şu ana kadar yeterince çektim bu dertten. Modem konusunda da varsa dediğiniz modeli isteyeceğim, yoksa kendim modem mi almam gerekir sizce?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,921
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
Modem konusunda da varsa dediğiniz modeli isteyeceğim, yoksa kendim modem mi almam gerekir sizce?
Hayır sanmıyorum. Ping sorunuyla uğraşacağınızı da sanmam.

mkucuk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
14
İsim
Muhammet Küçük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır sanmıyorum. Ping sorunuyla uğraşacağınızı da sanmam.
Almam gerekir derken iyi performans anlamında sormuştum aslında. Yani bu söylediğiniz modem dışındakiler kötüyse kendim modem de alabilirim ama o kadar kötüler mi bunu kastettim.
Bir de aklımda 1-2 soru vardı onlara da cevap verebilirseniz harika olur. Öncelikle forumda ''Uçuran Fiber kampanyası normalde 25 Mbps sadece gece 100 Mbps oluyor. O yüzden Hız Şenliği Kampanyası'nı almalısın.'' şeklinde bir yorum gördüm bu doğru mudur? Şu an aklımda ''Fiber Hız Şenliği Kampanyası 100 down 10 up'' olan paket var: https://www.turkcell.com.tr/kampany...rce=CMS&place=campaigns_category#detaylibilgi
Bu pakette saatlere göre hız kesintisi yok diye biliyorum ama doğru mu acaba?
Bir de sanırım VPN'leri engelliyormuş. Çok kullanmasam da böyle kısıtlamaları görmek can sıkıyor açıkçası, bu durum hala geçerli mi?
Ayrıca bunların dışında bilmem gereken başka bir şey var mı sözleşme ile ilgili. İmzaladıktan sonra sözleşmede var diyip sıkıştırabilecekleri bir konu var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,751
Üyeler
166,264
Son üye
Dongizoni
Top Bottom